Ja feia temps que en volia fer, i quan vaig veure els de la Judith -la cuina de l'estany-, farcits de crema de xocolata,em vaig acabar de decidir. La veritat és que al ser els primers van ser una mica entretinguts però menys del que pensava i realment, el resultat em va deixar tan satisfeta que no dubto a fer-ne una colla aquestes festes!, fins i tot estic "maquinant" fer-los amb licor...ummmm...Els he fet farcits de melmelada de gerds i de crema de xocolata. Us animo a provar-ho, val la pena!, jo de moment, els he fet amb xocolata negra que és la meva preferida, però en faré també amb xocolata blanca i amb llet (apte per a totes les edats...). Amb una mica de xocolata sobrant vaig fer uns cors de festucs omplint només una mica els motlles, que també poden servir per decorar un pastís o acompanyar un postre, un cafè...
INGREDIENTS:
1 rajola de xocolata negra (150 gr)
melmelada de gerds (personalment crec que lliga fantàsticament amb la xoco)
crema de xocolata tipus Nutella, Nocilla...
ametlles senceres o avellanes
SOM-HI:
Desfem la xocolata trencada a bocins al microones a mitja potencia només uns segons vigilant no es cremi (hauriem de treure-la amb bocins encara sencers que tot remenant s'acabaràn desfent).
En el motlle de silicona escollit (en el meu cas un de rectangular amb 10 cors)hi fem una capa prou groixuda de xocolata com perquè agafi la forma de cor i poguem farcir-la i desmotllar-la sense que es trenqui. Jo no he pogut fer-ho amb pinzell i ho he fet amb les mans ben netes.
Posem ràpidament a la nevera per tal que s'endureixin.
Treiem de la nevera i procedim a farcir-los amb una culleradeta de melmelada o amb crema de xocolata i una ametlla-avellana.
Amb la resta de xocolata fosa tapem el bombó assegurant-nos de segellar-lo bé per totes bandes.Posem de nou a la nevera fins que es torni a endurir.
Desmotllem i a gaudir!!! uns bombons casolans boníiiiissims!!!
Jo també tinc ganes de posar-me a fer bombons casolans... sembla complicat, però a tu t'han quedat super bé! A veure si m'animo a provar-ho ;)
ResponElimina:O:O:O....
ResponEliminaAquets tels copio!
Llàstima que no tingui motlles...
Em penso que aniré a comprar que de magdalenes no en tinc.
Petonets!!
O sigui.... tampoc tins de magdalenes...jajaja
ResponEliminaL'altre dia em vaig estrenar ambuns muffins, eren molts bons, això si, la vaig liar parda, els vaig fer en flameres ben engreixades (i clar... els muffins van qeudar també per fora amb greix)
que ricos estos bombones, te quedaron genial, un beso
ResponEliminaOstres m'estas fent venir ganes de fer bombons! amb festucs... i amb xocolata blanca i crema de xocolata ja me'ls estic imaginant, aiii
ResponEliminaT'han quedat preciosos amb aquesta forma! ;)
T'ha quedat genials. Jo sóc de les teves contra més negre millor.
ResponEliminaMuas!
M'encanta la xocolata ben negra!!!!
ResponEliminaAquest els tastarem, than quedat genials i a més'ha de treure profit dels motllos ;-))
Petonets i bon cap de setmana llarg
oh oh! que bonics! No tens foto dels farcits? suposo que deurien volar!
ResponEliminaA mi els gerds em tornen boja, i si es pot fer tant bé un bombó amb xocolata i gerds, ja m'has guanyat!! Aquests Reis demanaré un motlle per fer bombons, que ja en tinc ganes!!
Jo negre...amb llet......mentre sigui xocolata...
ResponEliminala propera vegade quan els facis...vinc a fer café...
un petonet
i bon cap de setmana
Ostres, fer bombons a casa sempre m'ha fet respecte, però veient els vostres resultats a veure si m'hi animo! T'han quedat genials!! I de bons, no en tinc cap dubte. ;)
ResponEliminaPetons!
Jo també m'apunto a la xocolata negra negra !. I uns quants amb un toc de taronja, què tal?.
ResponEliminaJo en vull de tots els colors, què hi vols fer, m'agrada tot! I,a més, els pots farcir del que vulguis, m'és ben igual, me'ls menjo tots tots!!!
ResponEliminaBombom son la bomba, me encantan te has quedado estupendos
ResponEliminaBon finde o pont
Miquel
Ostres, quina pinta! M'he de demanar uns motlles per Reis, tinc moltes ganes de provar-ne de fer a casa!
ResponEliminaPetonets!
Sandra
tens raó que els gers lliguen molt bé amb la xocolata negra, tant en gelat com en aquests bombons magnífics.
ResponEliminaUn par de ellos si que me comeria,el chocolate negro es mi preferido....te han quedado genial!
ResponEliminaBesets.
Genials, jo personalment em quedo sempre que puc amb els festucs, que en tinc debilitat :)
ResponEliminaI quan en facis de xocolata blanca aleshores ja serà el summum XD
M'estàs fent venir ganes de posar-me a fer bombons! Els teus d'avui em semblen boníssims, el toc de la melmelada de gerd li deu quedar molt bé.
ResponEliminaPetons!
Quines ganes de menjar-ne... Els bombons em fan perdre el cap, i si són casolans...
ResponEliminaMercè,
ResponEliminaara em posaria a fer-los, llàstima que no tinc ni xocolata, ni motlles ni res per farcir!!
No us faci res provar de fer-los als qui no n´heu fet!, és entretingut, però fàcil, i dóna una satisfacció tan gran!...Els faré amb les tres xocolates però la negra és la meva temptació...La meva intenció és també farcir-ne amb bocins de taronja confitada. Us asseguro que el farcit de melmelada de gerds és fantàstic!(només cal tenir la maneta sota per si de cas s'esllavissa...)Una abraçada a tots! (de motlles en vénen a molts llocs, però jo on més n'he vist és a la Cristalleria Casas del carrer de Sants a 6.50 + o - amb formes ben diferents)
ResponEliminaaixò dels bombons casolans és molt i molt temptador... no més cal veure aquestes fotos teves... estan imponents aquests bombons!!
ResponEliminauna abraçada
gràcies Alfons!
ResponEliminaXocolata¡¡¡¡
ResponEliminaHUM...........
Boníssims.