Després de pensar-ho una mica, aquest nom m'ha agradat per definir aquests pastissets que us presento. El proper cop que els faci, però, els faré amb formes rodones per tal que ho semblin més (flocs). Com que són fets amb llard, també havia pensat dir-ne "llardosos"...ja, ja, ja... sona a brut,oi?, millor flocs de Nadal doncs. Aquests pastissets els vaig veure al blog -Sabores de Viena- on hi trobareu una colla de bones receptes descrites amb un "carinyo" molt particular. Ella en diu "serenados" pel fet que es deixa reposar tradicionalment la massa a la "serena" tot el vespre.El resultat són uns pastissets molt suaus al tacte i amb un gustet de llimona molt fi!
INGREDIENTS: (aprox. 40 pastissets)
500 gr de farina
375 de llard
125 de xerès sec
ratlladura de mitja llimona (jo la vaig posar tota)
ratlladura de mitja llimona (jo la vaig posar tota)
sucre fi per arrebossar
SOM-HI:
Barregem el llard, sempre ben fred de la nevera, amb la farina, el xerès i la ratlladura de llimona.
Amassem sense presses fins que tot lligui.
Deixem reposar la massa tapada amb film a temperatura ambient tota la nit.(també ho podem fer a la nevera)
Enfarinem una superfície, passem el corró per la massa fins que el gruix sigui ben bé d'una moneda (jo les vaig fer més groixudes), i tallem en rombes o quadradets, o com jo vaig fer en triangles...amb un ganivet fi.
Enfornem a temperatura suau uns 15 minuts vigilant no es cremin!
Deixem refredar i passem per sucre fi que tindrem en un bol.
Que ricos y que propios para estas fiestas.
ResponEliminaTe deseo en estas cuatro líneas que estas Navidades sean tan sólo el comienzo de un año pleno de éxitos.
Un abrazo.
Que recpta mes senzilla noia...
ResponEliminaLa faré quan tingui un xic de temps, molts petonets wapisima, no se si tindre molts temps d'entrar aquets dies, (tinc la nena malaltona fa tres dies) i sense sortir de casa, i he de fer les compres de nadal encara tot i que no tinc n'idea del que soparé :P
Bones festes wapa!!
Muas!
Mmmmmmmmmmmmmm... han de ser boníssims, i t'hn quedat preciosos!
ResponEliminaTens raó, he de fer una trobada! Jo a partir del 18 de gener tornaré a ser persona, perquè estic liadíssima amb les pràctiques i ara em toca fer la memòria... però un bon esmorzar o brenar no ens el treu ningú :)
BONES FESTES!!
Un petonarro!
Sandra
Una recepte sencilla...peró molt gustosa...
ResponEliminaBon Nadal Merçe...
un petonet
Ai!!! tal i com em descrius el floc de neu se m'ha fet salivera!
ResponEliminaMolt bon Nadal Mercè i disfruta cuinant aquestes festes! mil petons :)
Realment el nom de llardosos de nadal seria tremendament brut jajaja.
ResponEliminaAra, que de bons en serien igual, oi?
Que tingueu tu i la teva familia unes molt bones festes!! :)
Deuen ser semblants als polvorons, oi? I trobo que el nom de flocs queda molt millor, je je je...
ResponEliminaQuè bona pinta, Mercè! aquest any com he estat a mig gas no he fet dolços nadalencs, a casa ja em diuen que els haig de fer encara que sigui a la primavera!
ResponEliminaBones festes i molts petonets
Ei, jo tinc pendents de fer aquests flocs! Els faré abans de Nadal,que ja queda menys! Que passeu uns dies ben feliços tots junts i feu bondat, que si no els Reis ens passen de llarg... Petons des de Girona!
ResponEliminamillor flocs que llardosos jajaja
ResponEliminasemblen uns 'polvorones' sense ametlles, oi? la veritat és que es veuen molt bons.
una abraçada i bones festes, mercè!
Jo vaig fer l'any passat però aquest encara no m'hi he possat :(
ResponEliminaT'han quedat fantàstics.
Petonets i bones festes!!!
me llega ya el aroma del limón,contundentes pastas tipicas de nadal
ResponEliminaBon Nadal
Miquel
Hola!!!
ResponEliminaMMMMMMMMmmmm que buenooo, que navideño y que ideal!
Me encantan este tipo de recetas, si por mí fuera me pondría mala comiendo estos dulces!!
Besitossssssssssssssss
Sencillos de preparar,y con daborcito a limon...asi da gusto...me los llevo.
ResponEliminaBon Nadal Mercé!!!
Besets.
Són igualment preciosos i molt saborosos amb aquesta forma que li has donat. M'encanta el nom!
ResponEliminaEt desitjo unes bones feste i un molt Bon Nadal!!
Un petó enorme
M'agrada el nom de "flocs", els fa especialment atractius (per si no ho fossin prou).
ResponEliminaUna abraçada i molt bones festes per a tots.
Ese olorcito a limón.....que rico....Merçé te deseo corazón unas felices fiestas,que te lo pases bomba en la cocina y fuera de ella degustando todas tus ricas recetas.
ResponEliminaUn besote
A mi també m'agrada el nom, els fa diferents.
ResponEliminaMuas i Bon Nadal!!!
Laia: moolt bo bonissim et felicito
ResponEliminapero...
pero...
pero esta bonissim!!!!!!!!!!
un pto de la Laia!!!.
laia la millor del mon!!!!!!!!!!!!
ResponEliminai la meva mare i pare