Ara ja tinc la trilogia xocolatera! : medallons amb fruits secs, bombons farcits i trufes!, la festa de la xocolata està servida... Avui us presento unes trufes que es podrien dir que són suaus, ja no pel gust de la xocolata que és ben negra i gustosa sinó perquè no hi he posat ni ous ni licor. D'aquesta manera són més aptes per als nens (licor) i no tan calòriques (ous).Tampoc hi ha sucre i no us penseu que en fa falta, per als xocolaters estan al punt!, i sempre en podeu posar als qui us sembli massa fort, això sí, recomano el poseu fi, ja que, com a mínim a mí em resulta desagradable notar els granets. Un bon pessic per oferir amb els postres, o els cafetons, o a mitja tarda...
INGREDIENTS: (20-25 unitats segons mida)
180 gr de xocolata negra (jo al 70 %, cadascú al seu gust!)
200 ml de nata
70 gr de mantega
-decoració final: vitutes de xocolata,granets de colors, cacau pur.
SOM-HI:
Posem la nata en un cassó al foc i just quan arrenqui el bull apartem i hi afegim la xocolata ben menuda. Anem remenant fins que tota la xocolata és fosa i aleshores afegim la mantega pomada fins que també queda integrada.
Ho aboquem en un bol i ho posem a refredar una estona a la nevera per tal que agafi consistència i podem fer les boles.
Preparem uns recipients amb les virutes, cacau, boletes... i també els papers on posarem les trufes.
Treiem la massa de trufa de la nevera i ràpidament anem agafant porcions i fent les boletes.
Passem també ràpidament per les virutes o hi tirem per sobre el cacau amb una cullereta o amb un colador fi i posem als paperets.
Tornem a posar a la nevera fins un momentet abans de servir, just per què perdi la gelor però només un xic.
Mmmm... me les apunto!!!! Que bones!!! A casa quedaran ben contents!!! Una abraçada!!!
ResponEliminamercè, mes que festa això és un FESTIVAL!! :DDD
ResponEliminaPerò Mercè, quina festassa teniu a casa amb tanta xocolata, si necessiteu ajudants per menjar-la, si us plau, truca'm i en un momentet m'apropo .....
ResponEliminaPetonets
Hola Mercè!
ResponEliminaJo tinc sobre la taula la recepta de trufes de La cuina de casa, pendent de comprar els melindros, perquè aquesta recepta es fa amb melindros durs. Encara que aquestes teves són potents, per xocoaddictes! Uns ha quedat molt bé. Les de boletes de colors són super maques, m'agraden!
Bon cap de setmana.
Nyam!! M'encanten les trufes... fa molt dies que no en menjo, i les teves tenen pinta de ser de les bones!
ResponEliminaUnes trufes bàsiques molt bones, per ara aquests dies segur que volaran ;)
ResponEliminaQuin platet més rebufó que t'ha quedat! en tastaria un parell de cada jejeej. Quan em convides a fer un cafè? amb tanta xocolata em veig amb l'obligació d'ajudar-vos ;D
ResponEliminaPetonsss
bet hola mami mmmmmmque boooooo que
ResponEliminaestan les matdelenes
Muy ricas y tentadoras....dificil resistirse,si te las ponen delante.
ResponEliminaBesets.
Ostras aixó es massa, un altre de xocolata. Amb lo que a mi m'agrada, quan veig algo fet amb xoco no em puc resistir.
ResponEliminaCom no ting trufes, menjaré una porció de xoco negre 70%.
Qui no es conforma es perque no vol.
Petons
M'agrada aquesta passió pel xocolata.
ResponEliminaMuas!
Aquestes súpertrufes súperxocolatades són per a mi, quina passada!I ara què? Me n'haig d'anar a dormir amb aquestes fotos al cervell? Somiaré xocolata aquesta nit! Que bé!
ResponEliminalas trufas son una delicia como las que nos presentas hoy, yo cuando las hago vuelan enseguida y seguro que las tuyas pasa lo mismo.
ResponEliminapetons
miquel
Molto belli questi piccoli bocconcini di cioccolato,ciao
ResponEliminaQue bones que són les trufes. Sempre va bé tenir unes quantes al congelador.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Susanna i Juan, ja veieu que són ben senzilles, i així sense ou a mi, m'agraden més.
ResponEliminaStarbase, festival per a xocoaddictes!!!
Carmen, ja m'agradaria compartir-les amb tú!...amb els teus bombons de bacon...ummmm
Gemma, aquestes amb melindros no les havia sentit ni vist...serà curiós de veure-les!, cadascú té la seva versió oi?, això està molt bé!
Sandra,hem de quedar, que no vivim pas lluny i te'n porto un grapadet!...
Gemma, aquesta és la intenció, fer-ne per a la familia i els amics!
Acabatdefer, obligada?,ja,ja, per mi vine quan vulguis!
Bet, ets un trasto filla!, amb 7 anys i no em puc deixar l'ordinador obert sense vigilar que no en facis alguna de les teves???...petonet!!
Mesilda, si aconsegueixo que no et resisteixis i caiguis en la temptació, hauré triomfat!
Isabel, ja,ja, ets la pera!, però si tú fas unes macadàmies per caure de cul?...rosega,rosega la xocolata 70% que porta molt de ferro!...
Gemma, salat 10, dolç no tant, xocolata 100%!!!
Angels, je,je, també m'agradaria molt compartir-les amb tú!...Somnis de xocolata?...sona bé...moooolt bé!...
La xocolata crea addicció... és un capritx, una temptació... ummmm.
Stefania, moltíssimes gràcies per passar per aquí!, vaig ara mateix a conèixe't una mica més!
Anna, doncs ara que ho dius tens tota la raó!, quan en faci en deixaré al congelador!
merce a tu pregunta que me has dejado hoy en mi blog:(en brunoise és a llesques, tires, daus?...perdona la ignorància) brunoise es un termino internacional de cocina para que todos los cocineros lo hagan igual y es corte a dados pequeños de 1 a 2 milimetros y primero se hace el corte en juliana y posteriormete un giro de 90º perpendicular sobre el eje longitudinal para hacer los "dados" entre 1 y 2 mm de lado.
ResponEliminaTe todas maneras en Yootube hay videos en que lo explican bien y ya sabes una imagen vale mas que mil palabras.
te he contestado aqui porque no veo tu correo para enviartelo en privado por ningun lado de tu blog.
espero haber solucionado tu pregunta
petons
miquel
Nyam nyam!! boníssimes!! Jo també en tinc unes penjades decorades de diferents maneres. La de sucrets de colors em falta, me l'apunto!!:)
ResponEliminaPetonets!
Miquel, gràcies!, havia sentit el terme però no sabia molt bé en què consistia el tall.M'has contestat amb escreix!moltes MERCÈS!
ResponEliminaAlba, a veure si "xafardejo" les teves... les bones idees sempre són acceptadíssimes!
Qué hermoso! Tus trufes quedaran con tan buena pinta que me hice agua en boca!
ResponEliminaTalita, gràcies per entrar per aquí!, m'ha fet molta ilusió trobar-te per casa i ara entraré a la teva.Una abraçada.
ResponElimina