Aquestes magdalenes les vaig veure al blog de la Neus,-cocinando con neus-, un d'aquells blogs on el ritme de receptes és gairebé "frenètic", i ple de bones idees!. En aquest cas ens queden unes magdalenes ben suavetes amb aquella crosteta de sucre al damunt tan caracteristica. Vaig emprar uns motlles força grans i uns de silicona també força grans, així que van quedar unes "senyores magdalenes".
INGREDIENTS:
350 gr de farina
250 gr de sucre
4 ous
1 sobre de llevat
100 de nata
250 d'oli de gira-sol
ratlladura d'una llimona
SOM-HI:
Barregem primer els ingredients líquids. Comencem pel sucre i els ous. Quan hagin agafat consistència hi afegim la nata i l'oli.
Seguidament hi posem la ratlladura de llimona i finalment la farina i el llevat tamisats (anem incorporant a través d'un colador fi), fins que lligui bé tota la massa.
Omplim les capsuletes de magdalena o els motlles fins a 3/4 de la seva capacitat.
Just abans de posar-les al forn hi posem una culleradeta de sucre al damunt.
Enfornem a 180 º uns 20 minuts (però ja sabeu que cadascú coneix el seu forn...)
----Amb la mateixa massa en vaig fer unes de menudes farcides de melmelada de gerds. Senzillament a l'hora d'omplir les capsuletes posem una culledara de massa, una culleradeta de melmelada de gerds i tapem amb més massa. Enfornem igual que la resta.
----També vaig fer-ne amb bocins d'ametlla granet barrejada amb la massa.
*consells per a magdalenes recollits d'aquí i d'allà:
-tenir el forn molt calent una estona abans de posar les magdalenes.
-utilitzar 2 capsuletes per magdalena per tal que aguanti millor la massa i no s'obri tant.
-a ser possible posar la capsuleta amb la massa dins d'uns motlles de silicona que els aguantin més drets.
-no obrir mai el forn mentre es fan.
-podem posar el forn només per sota per assegurar que pugen i daurar els 2 darrers minuts per sobre.
---Tot i això, confesso que encara no he fet unes magdalenes prou "altes" per al meu gust...però ho aconseguiré!---
Jajajaja!!! prometo no publicar tant sovint...per que doni temps de posar.se al día... :))
ResponEliminaMoltes gràcies Mercè per confiar amb les meves receptes...
Aquest toc de melmelada a casa triunfa... t'han quedat moooolt be... es tan molt esponjoses...
Un petonet
Que ricas madalenas uhmmm , me lelvo dos y te mando un beso. FEliz domingo.
ResponEliminaQuines Magdalenes més bones!! tenen un color espectacular i super flonges! m'encanten
ResponEliminaMolts petonets
Semblen molt esponjoses!
ResponEliminaLes farcides de mermelada de gerds m'han captivat. I el sucret de sobre totes elles m'encanta!! Amb l'Arnau sempre ens robem la part de dal de les madalenes per la crosteta aquesta que fan!!
Molts petonets!!
Aix... quina gana m'has fet entrar... hi vaig jo, ara, a la cuina, a fer madalenes! Un petonet!
ResponEliminaQue buena pinta...tienen un colorcito,de lo mas apetitoso.
ResponEliminaBesets.
Molt maques!! jo també faig a vegades aquesta recepta. Un consell per a que pugin més, deixar la masa reposar a la nevera una bona estona!
ResponEliminaBones festes!!!
La veritat és que fan molt bona pinta, amb el sucre per sobre. Això del doble motllo no ho havia sentit mai i em sembla una gran idea! :)
ResponEliminamagnifiques!! ...l'aspecte és per demanar un tallat ara mateix....
ResponEliminaUna abraçada
Es veuen esponjoses i delicioses, qui en tingués una ara!
ResponEliminase ver fantasticas y el toque de la mermelada me parece genial
ResponEliminaBon Nadal
miquel
Maquíssimes! I a més han de ser una delícia! Cap a la llista de Nadal! Aquestes festes en faré unes quantes... M'ho agafaré amb calma, però: anar fent, anar provant, i anar menjant!!!
ResponEliminaA casa també les fem amb una mica de nata, queden molt fines i boníssimes! I les petites farcides de melmelada t'han quedat fantàstiques, encara m'agraden més que les normals ;)
ResponEliminaJa ho veieu!, senzilles i amb aquest toc de nata que li aporta suavitat. De debò que van quedar molt bones, per anar fent amb xocolata desfeta, un tallat...Una abraçada!!!
ResponElimina