mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 8 de desembre de 2010

SOPA D'ALL (O DE FARIGOLA)



Aquesta és una receptes de les que per a mi són força entranyables, pel fet que cada cop que la faig recordo la mateixa flaire i la mateixa sensació que quan la feia la mare els dies d'hivern. Hi ha moltes versions de la mateixa sopa, però a mi que no me la canviin!, és gustosa, espesseta...un bon plat d'aquesta sopa et fa entrar en calor ràpidament, i ara que fa fred és el seu millor moment!


INGREDIENTS:


Un manadet de farigola


3-4 grans d'all


llesques de pa (4 mitjanes o 3 grosses tipus pagès)


1 ou


aigua, oli, sal


SOM-HI:


En una olla posem l'aigua que necessitem per a fer la sopa i hi afegim el manat de farigola ben net dins. Deixem que arrenqui el bull i ho deixem una estoneta. Colem perquè marxin fulletes i terra.Salem.


En una paella hi posem un raig generós d'oli i hi fem els alls tallats a llàmines amb compte que no es cremin (quan ja han deixat el gust a l'oli els posem a l'olla amb l'aigua abans no es torrin).En aquest oli hi fregim les llesques de pa per les dues bandes fins que quedin ben torades i també les afegim a l'olla.


Inmediatament hi aboquem l'ou sencer i triturem abans no es qualli, fins que quedi una crema espessa. Provem de sal i n'afegim si cal. Deixem reposar destapat perquè vagi espessint una miqueta més i ja la tenim!

19 comentaris:

  1. Calenteta, pels menys dos graus q hi ha aqui dalt...perfecte!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Una sopa ben bona, i per fer passar el fred , segur que va bé.

    ResponElimina
  3. Em recorda a quan me les feia la meva àvia, m'encantava remenar cassoles amb ella! Li dec la meva passió per la cuina... Què bona, fàcil i calentona per aquests dies de fred!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ai quins records que m'has fet venir... I ja tens raó, comença a ser hora de tornar a fer sopetes com aquesta, em sembla sentir-ne la flaire!

    ResponElimina
  5. A casa de la meva àvia també és tradició, recordo el meu vesavi que en prenia sempre,cada dia...potser per això va viure 103 anys?
    Una sopa ideal,sana i saborosa.
    Molts petons

    ResponElimina
  6. La meva àvia sempre me l'ha feta sense all... boníssima!!! Sopes de farigola, n'hi diem!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Bien caletita ummm...buenisima.
    Besets.

    ResponElimina
  8. Yo la primera vez que la probe era cuando hacia travesas de una semana por la montaña y cuando se acaba la comida pues sopa de farigola.pero la tuya esta mejor que la que me hacia en aquellos tiempo.Y ahora me has recordado que tendre que volverla a hacer un dia de estos cuando vuelva el frio,porque hoy de frio nada.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  9. I jo estic mooolt constipada, o sigui que la teva sopeta serà magnífica per guarir-me! Gràcies! ;-)

    ResponElimina
  10. Ostres Mercè, m'has fet recordar la infància!! A casa quan era petita el meu pare en prenia tot sovint. Però ell deixava quallar l'ou i en tallava un trosset a cada cullerada de sopa que feia. Jo no la vaig provar mai perquè em tenia una olor molt forta però ara m'han entrat ganes de dir-li a la meva mare que me'n prepari una!! :)

    Petonets!!

    ResponElimina
  11. Mercè, la meva mare la feia quan era petita i jo em distreia donant voltes i voltes amb la cullera perque no m'agradava gens jijiji podia pasar-me dues hores amb el plat al davant, i la mare tenia l'esperança que la gana em fes menjar-la però......ara ja soc gran i no l'he fet mai

    petons

    ResponElimina
  12. Sonia, quin fred noia!, si te la pots fer...no t'ho pensis!

    Anna,i tant!,amb un platet entres en calor!

    Sandra,quins records tan bonics,oi?,aquests plats heretats d les mares i les àvies sempre són encara més bons pel sentiment afegit!

    Angels, jo que tinc farigola guardada en penso tornar a fer ben aviat,que diuen que tornen a baixar temperatures!

    Ingrid, 103 anys!, quina sort arribar a conéixer el besavi!, donc fós per la sopeta o no, val la pena tenir en compte aquest record tan bonic!

    Susanna i Juan Pedro, és clar, cadascú l'adapta al seu paladar!, a mi és que el gustet de l'all m'agrada molt...també hi ha gent que no hi posa l'ou...

    Mesilda, Manel, és una menja d'hivern que cal tenir a la llista!

    Miquel, devia ser una bona manera de fer passar el fred a muntanya!, em fa contenta recordar-te moments de travessa...Està clar que aquesta sopeta a tothom li fa recordar fets i moments agradables!!!

    Txell, bonica, espero et milloris i que el kike et cuidi amb sopetes, infusions, mel, gelocatils...el que calgui!un petó!

    Alba, has vist que a tothom li ha recordat estones de cuina amb les àvies,mares i fins i tot besavis?, aquesta sopeta té un nosequè d'entranyable per a tothom, així que demana-li a la mamma que te'n faci, que segur tindrà tot el gust i el carinyo del món!

    Lídia, doncs així feies el mateix que les meves filles... se la mengen però els que l'assaborim i en gaudim som l'Albert i jo!

    ResponElimina
  13. Mercè,
    Tens tota la raó, aquestes sopes sempre recorden a les mares oi? però són ben bones.
    petons.

    ResponElimina
  14. Més fàcil i més gustosa impossible, oi? Un monument al sabor!! :)

    ResponElimina
  15. El millor plat que pots trobar a taula quan tornes d'un dia fred escalant sobre roca gelada és aquesta sopa calenta tan de tota la vida... boníssima!

    ResponElimina
  16. Carme, ja veus pels comentaris que a tothom li ha recordat algú!ben bona, si senyora!

    Starbase, si és que a vegades no cal complicar-se per obtenir un plat ben gustós!oi?

    Gemma, si amb el fred, a mi em vé de gust, m'imagino que després d'escalar encara millor!

    ResponElimina
  17. Ostres quina bona sopeta Mercè! el meu pare prenia unes sopes de farigola( per naltros sopes de timó) per esmorzar , jo sempre que se´n feia li´n feia fer un plat per mi, ara fa temps qeu no en faig però m´has donat una idea i avui faré unes sopes d´all per sopar, boníiisimes.
    una abraçada guapísima

    ResponElimina
  18. Aquets díes com vé de gust un platet de sopa calenta.
    Quan mes senzilla més bona.

    ResponElimina