mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 14 de febrer del 2011

PizzaCAT / La recepta del 15

Com ja sabreu, hi ha dos blocs que han engegat una iniciativa molt divertida: la recepta del 15!.Es tracta d'un divertiment, de fer una recepta amb l'ingredient que ells proposen, sense normes, sense premis, fer volar l'enginy i tenir la recepta a punt per publicar-la el 15 de cada mes. Aplaudeixo la iniciativa de la Sandra -els fogons de la bordeta- i de la Marina -xocolata desfeta- perquè m'han empès a fer massa de pizza!una de tantes coses pendents!. A veure que us sembla aquesta pizza patriòtica...M'ho vaig passar molt bé fent-la i a casa va agradar moltíssim! (us heu fixat en les cares patrio-convençudes de l'Ona, la Laia i la Bet?,ja,ja). Ja espero saber quin serà l'ingredient del 15 del mes de març...

INGREDIENTS:

*Per la massa de pizza:

250 gr de farina

15 gr de llevat fresc

125 d'aigua

15 ml d'oli d'oliva

5 gr de sal

2'5 gr de sucre

*Per al farcit:

mostassa

tomàquet fregit

pebrots del piquillo

blat de moro

pernil dolç

formatge tendre

formatge ratllat per fondre

olives verdes

orenga

SOM-HI:

Preparem la massa:

Dissolem el llevat a l'aigua. Hi afegim l'oli.
En un bol a part barregem la farina amb la sal i el sucre.
Barregem els dos preparats amassant bé fins que la massa sigui elàstica.
Deixem reposar la massa en un bol tapat amb un drap i en un lloc càlid durant 1h.Doblarà el seu volum.
Tornem a amassar i i la tornem a tapar perquè llevi un altre cop durant una estona. Comprovarem que la tenim ben tova i flonja.
L'estirem amb el corró i li donem la forma (en aquest cas la forma del mapa de Catalunya!).

Comencem a farcir-la:

Fem unes barres a sobre la massa amb mostassa suau i tomàquet fregit (ja tenim les 4 barres definides.Després no es veuràn però li donen un gust molt especial a la pizza)

Anem col.locant a sobre llesques ben fines de pernil i de formatge tendre.Posarem orenga.

Al damunt hi anirem fent les 4 barres: les vermelles amb bocins de pebrot del piquillo i les grogues amb blat de moro i olives verdes.

Acabem posant formatge ratllat als "pirineus" i ja la tenim a punt per enfornar.

Enfornem a 180º fins que el formatge es fongui i la massa agafi color.

Una pizza molt esponjosa i variada!...i sempre FENT PAÍS! (per molt que l'origen sigui Italià,oi?)








































36 comentaris:

  1. Molt trascendentals veig les "mauletes", he, he.
    Petonets a totes!

    ResponElimina
  2. JAJAJAJAJAJAJA Què bona Mercè, m'he pixat de riure!! I la cara de les nenes no pot ser més solemne! :P
    Amb els ingredients que porti i aquesta forma tan nostrada ha de ser boníssima!!
    Petonets i GRÀCIES!!
    Sandra

    PD: per cert, que el pobre Xavi també hi té molt a veure amb la Recepta del 15! :P jeje

    ResponElimina
  3. Hola, bona nit!
    VISCA la PIzzCAT! Genial, molt bona aquesta pizza pel gust, però sobre tot per a la originalitat!! Molt requetebé! Petons

    ResponElimina
  4. Pero que rica y divertida esta pizza.
    Que original!!
    Y las niñas tres bombones.

    Merçe,
    hacía tiempo que no me decían gastronómicamente un piropo tan bonito como el que tu me has hecho en mi blog.
    Te lo agradezco.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Molt original y bona amb aquests ingredients!!

    ResponElimina
  6. Mercè que original!! Una pizza amb la forma de Catalunya i els colors!! T'ha quedat fabulosa :))

    Un petó maca

    ResponElimina
  7. M'has fet riure molt, la foto de les teves filles en plan patriòtic és el millor. Aquesta pizza és original més no poder, no m'esperava menys de tu Mercè!
    Completa i sobretot havia de ser boníssima!, petonarros ;)

    ResponElimina
  8. ja,ja,ja... les nenes estàn tan maques i transcendentals...!!!!
    Molt bona idea, a la pizza només li falta la barretina!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Quina pizza més original i divertida. El millor les cares serioses patriòtiques jejeje

    ResponElimina
  10. molt la variant 'patriòtica' de la pizza. una bona iniciativa la recepta del 15, oi?

    ResponElimina
  11. El Pompeu Fabra és total juassssssss

    Per a aquest mes ja no hi arribo, però a veure si a la propera tinc ocasió i també hi participo!!

    Una abraçada i moltes felicitacions per la teva tropa, has d'estar ben orgullosa :)

    ResponElimina
  12. Genial!!! Je je je... la trobo super original i molt molt divertida!
    A part de boníssima, clar ;)

    ResponElimina
  13. Amb aquests ingrediendts segur que estava bona, pero es que a maca no li guanya ninguna altre pizza i a sobre molt patriota, la forma i els colors nostres. I les nenes han quedat molt maques, com si fosin mòdels.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Aquest trio fa cara de satisfacció per la feina feta!!! segur que era boníssima!!

    ResponElimina
  15. Sense paraules, Merçe. Quin curro més ben fet.

    Muas!

    ResponElimina
  16. Molt original! Per la diada causaria furor! Jo m´he buscat i estic entre piquillo i blat de moro, per allà a prop de la costa.

    ResponElimina
  17. Molt bo aquest país petit...tan gran...
    un petonet

    ResponElimina
  18. Que divertida,esta genial!La foto de las niñas,no tiene precio....estan chulisimas!
    Besets.

    ResponElimina
  19. Ai, Mercè!!! Què no puc aturar de riure!! He començat per la dreta...ai, el Pompeu Fabra...ai, la mà al cor...ai, la senyera!! Genial, genial, genial!! Un petó, Paula... Encara estic rient, ai que bo!!

    ResponElimina
  20. Original i bona. Ara, que amb aquestes ajudants, val la pena cuinar

    ResponElimina
  21. xula, xula i suuuuper xula!!!!!!! em deixes amb la boca oberta!!Felicitatsss
    Petonetsss

    ResponElimina
  22. Això sí que és fer pais! Molt original, m'ha fet gràcia la neu dels Pirineus, jejeje!!

    ResponElimina
  23. Hauràs de patentar-la! La carona de les nenes és de postal !

    ResponElimina
  24. Molt bo aquesta pizza-cat i con estas ayudantes que tienes todo un lujo de pizza.Mas original imposible y encima con nieve en los pirineos ja, ja
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Visca Catalunya!!!!
    Quina pizza més bonica! I els ingredients són ben originals!!! Déu estar ben bona! Sí senyora!

    Salut, pizza i independència!!!

    ResponElimina
  26. Te ha quedat una pizza, catalano - patriòtica, mol adient.
    Petons

    ResponElimina
  27. Davant aquesta pizzaCAT, no puc mes que posar-de de peu.
    Bon profit i Visca Catalunya.
    Petons (i fins dissabte)

    ResponElimina
  28. Ostres!!!!!
    vIsca!!!!!

    Olt i molt i moly i molt original, m'encanta....

    Visualment ha estat un xoc, (a més no he entrat per blocroll, com feia dies que no et venia a veure he entrat per google)
    Fantastic, meravellòs.... que bona...
    Mengem-nos el país!

    ResponElimina
  29. bieeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn!!!!!!! lo he conseguido!!!!!!!!!!!! por fin podré comentar cuanto aprendo con tus originalidades culinarias.
    Aquesta ha sigut mooooooooolt bona. Para cuando una olivada con forma de "burro català"???? ahí es nada, ya te he lanzado el reto... Petonets. NÚRIA L.

    ResponElimina
  30. Genial!!!!!!!
    Si senyora, menjan també es fa pais,.
    Cuinan encara més.
    Aixi m'agrada.
    La propera amb barretina.
    Petons........

    ResponElimina
  31. tieeetaaa!! que xulaaa!!
    heheheh
    ahir no vaig poder posar res..per aixó ho poso avui.
    enserio molt bona pinta!!
    un petó de tota la familia per tota la familia.
    Os estimeeeeeemmmmm

    ResponElimina
  32. Une pizza qu'on pourra déguster avec plaisir.
    A très bientôt.

    ResponElimina
  33. JA,JA,JA,MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!,realment he de dir que m'ho vaig passar molt bé ideant i pensant la pizza. Les nenes no cal dir que són com els pares: "de la ceba"!
    *Starbase, t'asseguro que la Laia va anar a buscar ella sola el Pompeu...
    *Massitet: completament dacord: INDEPENDÈNCIA!
    *Marylou: m'apunto la barretina!
    *A-A-A: je,je, us imagino d'empeus amb la mà al pit...
    MOLTES GRÀCIES A TOTS, DE DEBÒ M'HA FET MOLTA IL.LUSIÓ QUE US HAGI FET GRÀCIA LA PizzaCAT!

    ResponElimina
  34. Fantástica la PIZZA del 15.
    ME LA LLEVO!!!je je
    Petons.

    ResponElimina
  35. si algú va dir que els italians eren els inventors de les pizzes,... està clar qui són els innovadors ... m'encanta la neu d'aquests pirineus!!
    Una abraçada

    ResponElimina