mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 21 de desembre del 2010

FLOCS DE NADAL





















Després de pensar-ho una mica, aquest nom m'ha agradat per definir aquests pastissets que us presento. El proper cop que els faci, però, els faré amb formes rodones per tal que ho semblin més (flocs). Com que són fets amb llard, també havia pensat dir-ne "llardosos"...ja, ja, ja... sona a brut,oi?, millor flocs de Nadal doncs. Aquests pastissets els vaig veure al blog -Sabores de Viena- on hi trobareu una colla de bones receptes descrites amb un "carinyo" molt particular. Ella en diu "serenados" pel fet que es deixa reposar tradicionalment la massa a la "serena" tot el vespre.El resultat són uns pastissets molt suaus al tacte i amb un gustet de llimona molt fi!



INGREDIENTS: (aprox. 40 pastissets)


500 gr de farina


375 de llard


125 de xerès sec
ratlladura de mitja llimona (jo la vaig posar tota)


sucre fi per arrebossar



SOM-HI:


Barregem el llard, sempre ben fred de la nevera, amb la farina, el xerès i la ratlladura de llimona.




Amassem sense presses fins que tot lligui.




Deixem reposar la massa tapada amb film a temperatura ambient tota la nit.(també ho podem fer a la nevera)




Enfarinem una superfície, passem el corró per la massa fins que el gruix sigui ben bé d'una moneda (jo les vaig fer més groixudes), i tallem en rombes o quadradets, o com jo vaig fer en triangles...amb un ganivet fi.




Enfornem a temperatura suau uns 15 minuts vigilant no es cremin!




Deixem refredar i passem per sucre fi que tindrem en un bol.







20 comentaris:

  1. Que ricos y que propios para estas fiestas.

    Te deseo en estas cuatro líneas que estas Navidades sean tan sólo el comienzo de un año pleno de éxitos.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Que recpta mes senzilla noia...

    La faré quan tingui un xic de temps, molts petonets wapisima, no se si tindre molts temps d'entrar aquets dies, (tinc la nena malaltona fa tres dies) i sense sortir de casa, i he de fer les compres de nadal encara tot i que no tinc n'idea del que soparé :P

    Bones festes wapa!!

    Muas!

    ResponElimina
  3. Mmmmmmmmmmmmmm... han de ser boníssims, i t'hn quedat preciosos!
    Tens raó, he de fer una trobada! Jo a partir del 18 de gener tornaré a ser persona, perquè estic liadíssima amb les pràctiques i ara em toca fer la memòria... però un bon esmorzar o brenar no ens el treu ningú :)
    BONES FESTES!!
    Un petonarro!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una recepte sencilla...peró molt gustosa...

    Bon Nadal Merçe...
    un petonet

    ResponElimina
  5. Ai!!! tal i com em descrius el floc de neu se m'ha fet salivera!
    Molt bon Nadal Mercè i disfruta cuinant aquestes festes! mil petons :)

    ResponElimina
  6. Realment el nom de llardosos de nadal seria tremendament brut jajaja.
    Ara, que de bons en serien igual, oi?

    Que tingueu tu i la teva familia unes molt bones festes!! :)

    ResponElimina
  7. Deuen ser semblants als polvorons, oi? I trobo que el nom de flocs queda molt millor, je je je...

    ResponElimina
  8. Què bona pinta, Mercè! aquest any com he estat a mig gas no he fet dolços nadalencs, a casa ja em diuen que els haig de fer encara que sigui a la primavera!
    Bones festes i molts petonets

    ResponElimina
  9. Ei, jo tinc pendents de fer aquests flocs! Els faré abans de Nadal,que ja queda menys! Que passeu uns dies ben feliços tots junts i feu bondat, que si no els Reis ens passen de llarg... Petons des de Girona!

    ResponElimina
  10. millor flocs que llardosos jajaja
    semblen uns 'polvorones' sense ametlles, oi? la veritat és que es veuen molt bons.
    una abraçada i bones festes, mercè!

    ResponElimina
  11. Jo vaig fer l'any passat però aquest encara no m'hi he possat :(
    T'han quedat fantàstics.
    Petonets i bones festes!!!

    ResponElimina
  12. me llega ya el aroma del limón,contundentes pastas tipicas de nadal
    Bon Nadal
    Miquel

    ResponElimina
  13. Hola!!!
    MMMMMMMMmmmm que buenooo, que navideño y que ideal!
    Me encantan este tipo de recetas, si por mí fuera me pondría mala comiendo estos dulces!!
    Besitossssssssssssssss

    ResponElimina
  14. Sencillos de preparar,y con daborcito a limon...asi da gusto...me los llevo.
    Bon Nadal Mercé!!!
    Besets.

    ResponElimina
  15. Són igualment preciosos i molt saborosos amb aquesta forma que li has donat. M'encanta el nom!
    Et desitjo unes bones feste i un molt Bon Nadal!!
    Un petó enorme

    ResponElimina
  16. M'agrada el nom de "flocs", els fa especialment atractius (per si no ho fossin prou).
    Una abraçada i molt bones festes per a tots.

    ResponElimina
  17. Ese olorcito a limón.....que rico....Merçé te deseo corazón unas felices fiestas,que te lo pases bomba en la cocina y fuera de ella degustando todas tus ricas recetas.

    Un besote

    ResponElimina
  18. A mi també m'agrada el nom, els fa diferents.

    Muas i Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  19. Laia: moolt bo bonissim et felicito
    pero...
    pero...
    pero esta bonissim!!!!!!!!!!
    un pto de la Laia!!!.

    ResponElimina
  20. laia la millor del mon!!!!!!!!!!!!
    i la meva mare i pare

    ResponElimina