mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 8 de desembre del 2010

SOPA D'ALL (O DE FARIGOLA)



Aquesta és una receptes de les que per a mi són força entranyables, pel fet que cada cop que la faig recordo la mateixa flaire i la mateixa sensació que quan la feia la mare els dies d'hivern. Hi ha moltes versions de la mateixa sopa, però a mi que no me la canviin!, és gustosa, espesseta...un bon plat d'aquesta sopa et fa entrar en calor ràpidament, i ara que fa fred és el seu millor moment!


INGREDIENTS:


Un manadet de farigola


3-4 grans d'all


llesques de pa (4 mitjanes o 3 grosses tipus pagès)


1 ou


aigua, oli, sal


SOM-HI:


En una olla posem l'aigua que necessitem per a fer la sopa i hi afegim el manat de farigola ben net dins. Deixem que arrenqui el bull i ho deixem una estoneta. Colem perquè marxin fulletes i terra.Salem.


En una paella hi posem un raig generós d'oli i hi fem els alls tallats a llàmines amb compte que no es cremin (quan ja han deixat el gust a l'oli els posem a l'olla amb l'aigua abans no es torrin).En aquest oli hi fregim les llesques de pa per les dues bandes fins que quedin ben torades i també les afegim a l'olla.


Inmediatament hi aboquem l'ou sencer i triturem abans no es qualli, fins que quedi una crema espessa. Provem de sal i n'afegim si cal. Deixem reposar destapat perquè vagi espessint una miqueta més i ja la tenim!

19 comentaris:

  1. Calenteta, pels menys dos graus q hi ha aqui dalt...perfecte!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Una sopa ben bona, i per fer passar el fred , segur que va bé.

    ResponElimina
  3. Em recorda a quan me les feia la meva àvia, m'encantava remenar cassoles amb ella! Li dec la meva passió per la cuina... Què bona, fàcil i calentona per aquests dies de fred!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ai quins records que m'has fet venir... I ja tens raó, comença a ser hora de tornar a fer sopetes com aquesta, em sembla sentir-ne la flaire!

    ResponElimina
  5. A casa de la meva àvia també és tradició, recordo el meu vesavi que en prenia sempre,cada dia...potser per això va viure 103 anys?
    Una sopa ideal,sana i saborosa.
    Molts petons

    ResponElimina
  6. La meva àvia sempre me l'ha feta sense all... boníssima!!! Sopes de farigola, n'hi diem!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Bien caletita ummm...buenisima.
    Besets.

    ResponElimina
  8. A l'hivern que arriben a venir de gust!

    ResponElimina
  9. Yo la primera vez que la probe era cuando hacia travesas de una semana por la montaña y cuando se acaba la comida pues sopa de farigola.pero la tuya esta mejor que la que me hacia en aquellos tiempo.Y ahora me has recordado que tendre que volverla a hacer un dia de estos cuando vuelva el frio,porque hoy de frio nada.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  10. I jo estic mooolt constipada, o sigui que la teva sopeta serà magnífica per guarir-me! Gràcies! ;-)

    ResponElimina
  11. Ostres Mercè, m'has fet recordar la infància!! A casa quan era petita el meu pare en prenia tot sovint. Però ell deixava quallar l'ou i en tallava un trosset a cada cullerada de sopa que feia. Jo no la vaig provar mai perquè em tenia una olor molt forta però ara m'han entrat ganes de dir-li a la meva mare que me'n prepari una!! :)

    Petonets!!

    ResponElimina
  12. Mercè, la meva mare la feia quan era petita i jo em distreia donant voltes i voltes amb la cullera perque no m'agradava gens jijiji podia pasar-me dues hores amb el plat al davant, i la mare tenia l'esperança que la gana em fes menjar-la però......ara ja soc gran i no l'he fet mai

    petons

    ResponElimina
  13. Sonia, quin fred noia!, si te la pots fer...no t'ho pensis!

    Anna,i tant!,amb un platet entres en calor!

    Sandra,quins records tan bonics,oi?,aquests plats heretats d les mares i les àvies sempre són encara més bons pel sentiment afegit!

    Angels, jo que tinc farigola guardada en penso tornar a fer ben aviat,que diuen que tornen a baixar temperatures!

    Ingrid, 103 anys!, quina sort arribar a conéixer el besavi!, donc fós per la sopeta o no, val la pena tenir en compte aquest record tan bonic!

    Susanna i Juan Pedro, és clar, cadascú l'adapta al seu paladar!, a mi és que el gustet de l'all m'agrada molt...també hi ha gent que no hi posa l'ou...

    Mesilda, Manel, és una menja d'hivern que cal tenir a la llista!

    Miquel, devia ser una bona manera de fer passar el fred a muntanya!, em fa contenta recordar-te moments de travessa...Està clar que aquesta sopeta a tothom li fa recordar fets i moments agradables!!!

    Txell, bonica, espero et milloris i que el kike et cuidi amb sopetes, infusions, mel, gelocatils...el que calgui!un petó!

    Alba, has vist que a tothom li ha recordat estones de cuina amb les àvies,mares i fins i tot besavis?, aquesta sopeta té un nosequè d'entranyable per a tothom, així que demana-li a la mamma que te'n faci, que segur tindrà tot el gust i el carinyo del món!

    Lídia, doncs així feies el mateix que les meves filles... se la mengen però els que l'assaborim i en gaudim som l'Albert i jo!

    ResponElimina
  14. Mercè,
    Tens tota la raó, aquestes sopes sempre recorden a les mares oi? però són ben bones.
    petons.

    ResponElimina
  15. Més fàcil i més gustosa impossible, oi? Un monument al sabor!! :)

    ResponElimina
  16. El millor plat que pots trobar a taula quan tornes d'un dia fred escalant sobre roca gelada és aquesta sopa calenta tan de tota la vida... boníssima!

    ResponElimina
  17. Carme, ja veus pels comentaris que a tothom li ha recordat algú!ben bona, si senyora!

    Starbase, si és que a vegades no cal complicar-se per obtenir un plat ben gustós!oi?

    Gemma, si amb el fred, a mi em vé de gust, m'imagino que després d'escalar encara millor!

    ResponElimina
  18. Ostres quina bona sopeta Mercè! el meu pare prenia unes sopes de farigola( per naltros sopes de timó) per esmorzar , jo sempre que se´n feia li´n feia fer un plat per mi, ara fa temps qeu no en faig però m´has donat una idea i avui faré unes sopes d´all per sopar, boníiisimes.
    una abraçada guapísima

    ResponElimina
  19. Aquets díes com vé de gust un platet de sopa calenta.
    Quan mes senzilla més bona.

    ResponElimina