mousse de coco

mousse de coco

dijous, 1 d’abril del 2010

DECORACIÓ PASTÍS AMB FONDANT DE NUBES



Fa unes setmanes vaig quedar impressionada amb un pastís que simulava la guitarra de la Hannah Montana. El pastís era obra de la Carmen de DULCES BOCADOS (blog que recomano sincerament per sorprenent i original). Li vaig fer saber que per alguna ocasió m'interessava saber com estava feta la cobertura (més per a fer elements decoratius que per cobrir completament un pastís).La Carme em va donar tot tipus d'informació i quan vaig veure que es podia fer el fondant amb "NUBES" em va fer tanta gràcia que ho vaig provar. Està clar que és la primera "experiència", però per a la mona(fer lletres,formes...) i per S.Jordi ho tornaré a fer. Si voleu veure el procés del fondant amb nubes mireu :Morgana,tartas con magia-


SOM-HI:

En un bol per a microones poseu les nubes(cal posar les del mateix color juntes o si són blanques tenyirem després.Jo ja vaig agafar les nubes de colors vermell, verd i groc)tallades a bocins i mullem esquitxant amb aigua amb les mans i posem uns segons al microones, treiem i barregem amb algún estri ja que cremen! i posem ràpidament amb sucre fi: doble de sucre del que pesen les nubes. Per a barrejar-ho podem untar-nos les mans amb margarina ja que és molt enganxós. Pastem fins que quedi una massa elàstica (ara és quan si ho volem les tenyim amb colorants). Tapem molt ben tapada la bola amb paper film i posem a la nevera. Quan ho volguem utilitzar ho treiem abans de la nevera a temperatura ambient. Estirem la bola amb un corró i fem les formes amb motlles de galeta, tallant, modelant...i posem damunt pastís o coca. Si cal podem pinzellar la forma amb una mica d'aigua perquè s'enganxi millor. Quan ja tenim decorat NO posem a la nevera doncs s'espatllaria amb la humitat.


Jo vaig posar les formes damunt una cobertura de xocolata perque em va semblar que "destacaria" més. Apa!, animeu-vos!

8 comentaris:

  1. Havia menjat les "nubes" clavades d'un pal, socarrimades en un foc de camp.....aquesta utilitat nova es una passada...
    Ho provaré. Petons.

    ResponElimina
  2. T'ha queda't genial, oi que és divertit!!!
    Et recomanaria una cosa, en contes de enganxar amb aigua, agafa una mica de vodka o un licor de color blanc, s'assecarà més ràpid que l'aigua. Amb un pinzell es posa tan poca quantitat, que encara que porti alcohol no passa res.
    M'alegro que t'hagi agradat l'experiència. Petonets i bona setmana santa

    ResponElimina
  3. Carai amb les "nubes", jo ja les faig servir però no les desfaig ni res, només les estiro amb el corró i les tallo. Hauré de provar-ho d' aquesta manera, donçs queden molt bé.

    ResponElimina
  4. Jo vaig fer fondant així un cop, i va ser divertit.

    I és ben veritat que cremen molt al sortir del microones. S'ha d'anar amb compte!

    T'ha quedat ben bonic! :)

    ResponElimina
  5. AAA: jo només les havia vist,gairebé ni provar (són excessivament dolces pel meu gust),però per a fer decorecions em semblen genials!a reveure!

    Carmen: m'apunto el consell del licor!.Em va agradar molt el resultat i demà ho provaré en una mona.Per Sant Jordi em faria molta gràcia fer un pastís amb un drac...ja veurem.Gràcies Carme!!!

    AnnaF: dius que les estires i les talles?, m'ho has d'explicar això!.Val la pena fer-ho, és una forma de personalitzar els pastissos ben curiosa.A reveure!

    Starbase:Gràcies Oscar! xafardejant blogs he vist cada cosa amb fondant!...A reveure!

    ResponElimina
  6. Mercè, t'ha quedat un pastís la mar de bonic amb aquests detalls de fondant!! I oi que és divertit?
    Ja tinc ganes de veure la mona! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Mercè: moltíssimes gràcies a tú també!, em vas facilitar el contace amb la Carmen!.Sí que és divertit, i la foto de la mona no faltarà!.Acabo de mirar el teu blog per veure les teves fantàstiques mones!A reveure!

    ResponElimina
  8. Ostres Mercè, que bé que t'ha quedat!! A veure si algun dia ho provo.

    ResponElimina