mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 13 de juliol del 2010

TRENA-EMPANADA-CRESTA???-AJUDEU-ME A POSAR-LI TÍTOL!


















Us presento una trena de pasta fullada, però amb el farcit semblant al que faig per les crestes i amb la massa embolcallant com una empanada...M'agradaria que m'ajudessiu a trobar-li un títol divertit i adient,sóc tot orelles! (._.)
A diversos blocs com el de la Hilmar -mis recetas favoritas- o al de la Carmen- dulces bocados-, vaig veure com feien unes trenes amb pasta de full que quedaven fantàstiques. Ho expliquen tant bé que no hi ha dubte del procés. Vaig cometre però,un error, ja que la massa em va quedar una mica crua, però tornant a mirar el blog de la Carme m'ha quedat clar que haig de posar la trena a la nevera una estona abans de posar-la al forn ben calent per tal que pugin bé les capes de la massa. Us explico com el vaig farcir i si us plau em dieu com anomenaríeu la recepta,ok?.MOLTES GRÀCIES!!!

INGREDIENTS:
1 paquet pasta de full (lidl, ja té la forma rectangular)
2 cullerades de tomàquet fregit
2 llaunes de tonyina
uns pebrots del piquillo talladets
olives sense pinyol a bocins
formatge ratllat
un ou per a pintar
sèsam

SOM-HI:
Extenem la massa sobre el seu propi paper i deixant un espai al mig de dalt a abaix per a posar-hi el farcit fem uns talls d'un dit i mig aproximadament als costats en esviaix. Omplim la part del mig amb el farcit que haurem preparat barrejant tots els ingredients excepte el formatge que el posarem al damunt de tot. Anem tancant la trena baixant una tira de cada banda cap al centre alternativament. Pintem amb l'ou batut i finalment el sèsam. Posem al forn a 180 º, uns 15 minuts fins que veiem que estigui dauradeta. LLEST!

23 comentaris:

  1. Jo li diria trena salada, perquè no deixa de ser una trena això! M'has fet venir una gana ara mateix.... això no té perdó.
    Ha de ser boníssima, és molt semblant a una empanada però la pasta de full la fa més lleugera i bona.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  2. Dona, jo l'anomenaria trena de tonyina, pero ja q dius q vols un titol divertit, jo li posaria "Embolic de tonyina", pq està la tonyina ben embolicada i per l'embolic q t'has fet al voler posar un titol...

    A banda del titol, la recepta t'ha quedat estupenda!

    Un petó,

    ResponElimina
  3. Jo li diria "Trempanada de tonyina". Em sembla que no existeix res amb aquest nom oi?. Conyes a part, ha de tenir un gustet sensacional.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Tan se val com es digui...ha de ser boníssima!!!! petonets

    ResponElimina
  5. Quan has publicat he vingut a veure que havies fet, però per algun motiu no s'ha publicat. Et donava les graciès per solucionar-me el sopar, ara vinc ha dir-te que esta bonisima i que amb el teu permis aquesta setmana la publicarè al meu bloc.
    Un petonet guapisima

    ResponElimina
  6. Acabat de fer, un bon títol,perquè la segona trena la vull fer dolça amb algún altre farcit...Tú ho has dit, és lleugera i amb aquest farcit té un gust potent alhora.

    Sonia, je,je,sí que és un "embolic"...Crec que la paraula trena ha de ser-hi però l'altra part deixo que m'aneu sudgerint...La veritat és que a casa ha agradat moltíssim.

    Josep, no crec que hi hagi cap plat amb aquest nom...je,je. Aquesta trena recorda una pizza on tot és tou, contingut i contingent.A les nenes els va agradar moltíssim!

    MªJosé, doncs si que queda bona!a reveure guapa.

    Neus, em sento molt feliç que l'hagis feta i t'hagi agradat!A casa també va tenir molt d'èxit, espero veure la teva trena al blog!

    ResponElimina
  7. Mercè,
    Jo li diria trena de tonyina, doncs les trenes de dos cabs, es diuen de peix, aixítrenat el vaig fer jo amb el farcit de cap de llom i ceps, i altres coses, també molt bo.
    Una abraçada wapa!!

    ResponElimina
  8. La proposta de 'trempanada' del Josep em sembla boníssima hahaha.

    El nom més seriòs sería trena però aquí l'important és que la recepta es veu saborosa i fan venir ganes de fer-la... :)

    ResponElimina
  9. Digues-li com vulguis, però t'ha quedat boníssima. Ja agafava un trosset per esmorzar.
    Moltes gràcies per esmentar-me, de veritat no feia falta.
    Petonets

    ResponElimina
  10. El nom és el de menys, je je je... el més important és que té una punta deliciosa! No sabia el truquet de la nevera per tal que quedi més ben cuita... ho provaré ;)

    ResponElimina
  11. Idò jo , trob que ha de ser boníssima independetment del nom que li vulguis donar , però com que a Mallorca no em deim "trena" sinó " trunyella , i per "granar" una mica cap a ca nostra l'anomenaria " trunyella entonyinada" , je, je... encara que crec que no queda massa bé. tal vegada també trunyella de tonyina , o serà massa ny,ny..... Bé el que siguis que li posis no afectarà a lo bona que és i serà. A reveure i segueix així que vas molt bé , encara que a mi no em dóna temps de comentar-ho tot , som sempre els teus seguidors més feels.

    ResponElimina
  12. Mercè!
    aquesta trena es veu fantàstica i molt bona idea per fer un plat molt bo!
    a mi m'ha agradat molt l'Embolic de tonyina que t'ha proposat la Sònia!

    PD.La cooperativa de consum ecològic està al carrer Fraternitat...hi vivies aprop?

    Sento l'absència durant dues setmanes, però he estat molt liada! Petons!!

    ResponElimina
  13. Trempanada ja m'agrada! T'ha quedat xulíssima!

    ResponElimina
  14. M'encanta la pasta de full i aquesta trena jo la faig amb filet, amb el teu farcit ha d'estar molt bona.

    Ah! em quedo amb el nom que del Josep.

    Muas!

    ResponElimina
  15. Carme,gràcies pel comentari, uns farcits que déu n'hi dó es teus!...La pasta de full té moltes virtuds i una d'elles és la gran varietat de farcits que admet,dolços i salats...una abraçada!

    Starbase, moltes gràcies pel comentari i per la col.laboració!je,je.

    Carmen,per esmorzar, dinar, sopar...Clar que feia falta esmentar-te, totes les idees que veig als blogs i m'agraden si a més a més les faig és el mínim que puc fer!,clar que en el teu cas tinc previst copiar-te tantes coses que...Una abraçada!

    Gemma,la veritat és que queda molt bona i s'acaba en un No-res!. El truqui de la Carme també l'he vist avui en un llibre dedicat a masses variades.En gairebé tots els casos recomana posar el preparat a la nevera una estona.

    Xisca, ho crec que em visites sovint, i em fas molt contenta!, la veritat és que m'ha agradat molt el teu comentari i els mots que esmentes, potser molt "ny-ny"...tens raó...je,je.

    Gemmota,jo vivia a la plaça virreina però em conec de sobres el carrer Fraternitat,miraré de passar-m'hi quan vagi per Gràcia, suposo que per la festa major estareu en plena forma!.La trena entra molt lleugera i el farcit agrada a tothom o gairebé...una abraçada!

    Lídia, Àngels, gràcies per estar aquí i compartir aquesta "consulta popular"!

    Gemma, gràcies guapa per estar al cas, a reveure!

    ResponElimina
  16. I bé, gràcies a tots per sudgerir noms a la recepta, m'han agradat tots...crec que per seguir amb el meu tarannà i per "englobar" el màxim,li diré "trempanada"-trena de tonyina, i a més li faig l'ullet al Josep...Ara ho poso al SLIDE. Una abraçada a tots!

    ResponElimina
  17. Mercè, a La Senalla hi som els dijous a la tarda, que és quan recollim la comanda, i jo hi acostumo a anar a partir de les 21...hi seras benvinguda!
    Però sàpigues que no és una botiga, sino que s'ha de ser soci per poder consumir els productes que anem torbant.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Mol bé, la provaré. Jo la faig amb filet de porc, dolça amb cabell d'àngel.
    Petons........

    ResponElimina
  19. Gemma, gràcies per la informació,m'agradaria poder anar-hi algún dijous tot i ser a partir de les 9...!m'agradaria molt conèixe't personalment!

    Isabel, veig que molts teniu unes receptes espectaculars per a fer amb la pasta de full!Si la fas ja em diràs que et sembla.un petonet.

    ResponElimina
  20. HOLA MERCÈ, GUAPA TU

    NENA QUINA PINTA,...SEGUR QUE AIXÍ QUEDA SUPER BO, JO HE FET MOLTES VEGADES LA TRENA EN DOLÇ, PER MAI LA HE FET SALADA, PRENG NOTA DE LA TEVA BONA IDEA

    MIL PETONETS DE GELAT, SUSANNA

    ResponElimina
  21. Holaaaa!!!
    Com estem?¿?
    Fa molt bona pinta!
    Bueno q nose q dir guapa....
    ja ens veurem!! petonss
    MARIA

    ResponElimina
  22. Susanna, això dels petons de gelat m'ha refrescat molt!, gràcies guapa.

    Maria, perdona que no havia vist fins ara el comentari, gràcies per estar sempre per aquí, passar a veure'm i dir-me hola, em fa molt feliç!a reveure guapa!

    ResponElimina