mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 16 de gener del 2011

COCA ENREIXADA DE "NOCILLA"


























Heu vist quin motlle tan xulo em van dur els reis?, i què me'n dieu del "rodet" per a fer enreixats?. Dissabte vaig tenir l'excusa per estrenar-los. Vul fer coques de fruites amb crema, tartaletes salades, coques de fruits secs... Però com que ens reuniem amb una colla de nanos vaig pensar que la crema de xocolata i la melmelada triomfarien, i així va ser!. Com veieu es tracta d'una coca senzillíssima, no té gaire secret i la teniu feta en un moment.
Per ser el primer cop ha quedat prou bé si bé sóc conscient que caldrà pulir-ho...



INGREDIENTS:

1 paquet de pasta de full ectangular (Lidl)

crema de xocolata

melmelada de maduixa (o de gerds)


SOM-HI:

Tallem la porció de massa que ens hi entri al motlle i l'adherim bé per tal que agafi la forma.

La punxem amb una forquilla perquè no ens pugi.

Farcim amb la crema de xocolata amb l'ajut d'una cullera arribant a les cantonades.

Al damunt fem una capa fina amb la melmelada.

Amb la porció que ens ha sobrat, l'haurem d'extendre una mica amb el corró (de gruix) i hi passem el "rodet" fantàstic que marcarà els talls.

Agafem amb compte i posem sobre la coca,obrint-la una mica per tal que s'obrin els talls i en surti l'enreixat. Anem "enganxant" la reixa a les vores de la coca amb els dits.

Enfornem a 180º uns 15-20 minuts fins que estigui dauradeta i la deixem refredar.

Desmotllem(la base es tira cap a munt) i decorem amb sucre fi.

32 comentaris:

  1. Acabo de dinar i ja em fas venir gana, Mercè fes el favor!
    Aquest reixat queda de conya, aquest motlle va ser un gran regal segur ;)
    Petonsss

    ResponElimina
  2. Els Reis sabien que t'agrada això de fer pastissos, eh?. I tu saps que amb canalla, la crema de xocolata i la melmelada és aposta segura, pi?

    ResponElimina
  3. Carai, quins reis més savis que van passar per casa teva. I tu quina bona manera d'estrenar-los aquests estris, aquesta coca a part de bonica ha de ser de vici! :)

    ResponElimina
  4. Haaalllaaa que ganas le tengo a ese rodillo jeje que bien queda la pasta y a la tarta tambien,que se la tengo prometida a mi hijo.
    He de comprarme elaparatito,en el mundo de la repostería lo venden ;))

    Besotes Mercè y muy buena semana!

    ResponElimina
  5. Quins regals! Aquests reis et comeixen molt bé!! Jo aquest rodet fa temps que el tinc mirat.

    ResponElimina
  6. Alsaaaaaaaa quina coca tan contundent!! jejeje. Amb nocilla i mermelada... de les d'esmorzar per diumenge :DD

    Que curiós l'estri per a fer malles. N'haurè de cercar un per a mi :)

    ResponElimina
  7. Quins regals de Reis més xulos! Tant el motlle com el rodet són super útils, ideals per fer unes coques mones i molt ben presentades.
    El farcit de xocolata segur que va tenir molt èxit, entre els nens com no tan nens, je je je...

    ResponElimina
  8. Hola Mercè!
    Vols dir que això caldrà pulir-ho? Si està immillorable... sinó preguntem-li a la colla de nanos.. ja m'has convençut per comprar el rodet. Petons,

    ResponElimina
  9. Esto tiene que estar riquísimo, si lleva chocolate, a mi me gusta.
    Beso de Orquidea59

    ResponElimina
  10. Ets la reina de la pasta de full no deixes mai de sorprendrem. Ets fantàstica!!! Visca la pasta de full!! T'ha quedat fantàstica!!

    ResponElimina
  11. Oi, aquest estri és una passada, m'encanta!! La setmana passada ens vam passar per Farinetes a comprar "xorradetes" per la cuina... quin mal li farà a la nostra butxaca aquesta botiga! jejeje
    I la coca... quan dius que fem un berenar?!
    Petonets!!

    ResponElimina
  12. Mercè!! Fa temps que no em passejo pels blocs. He fet unes mini vacances aprofitant festes. I només tornar em trobo amb aquesta delícia!! Ha de ser boníssima aquesta coca. Jo només canviaria la nocilla per nutella (és la meva perdició!!).
    No sabràs pas on han trobat el rodet per fer enreixats els reis mags, oi? :P

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  13. Quin encert per a tú.
    Jo ting aquets rodet i no li fet servir mai.
    La propera vegada que fagi alguna tarta o quiche el faré servir.
    Petons

    ResponElimina
  14. Merce ala a hacer kilometros de pasteles con este rodillo.La verdad es que con este rodillo quedan mas bonitos los postres tipo hojaldre.
    Prueba superada
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  15. Ohh!! Quin pastís més xulo!! Ja veig que hauré d'aconseguir un rodet d'aquests! Un petó, Paula

    ResponElimina
  16. Vaja... tinc el rodet a casa... ja sé com l'estrenaré...
    m'agrada el que fas amb la pasta de full.
    Un petonet

    ResponElimina
  17. Alça, quins reis!!! M'ha encantat l'estrena que n'has fet!! Brutaaaaal!! :)
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Amb els nanos triunfa la Nocilla.
    Molt maco el molde per fer les coques de fruites i crema i el rodet, es fàcil de fer-lo servir?
    Petons.

    ResponElimina
  19. Aquesta coca té l'èxit assegurat !!!!!
    T'ha quedat genial.
    Petonets

    ResponElimina
  20. A TOTS: moltes gràcies novament pels vostres comentaris tan encoratjadors!.Aquest rodet el van dur els reis a casa dels cafeters de nit juntament amb el motlle i uns estris per a fer canapès amb formes molt boniques.Molt m'equivocaria si no els hi van encomanar a la Cristalleria casas del Carrer de Sants molt aprop del mercat d'hostafrancs...El rodet no cal més que passar-lo per la massa sense apretar gaire.A reveure!

    ResponElimina
  21. Riqusiimoooo me quedo a merendar, un beso.

    ResponElimina
  22. T'ha quedat xulíssima! Jo també vull un estri com aquest, quina guapada!

    ResponElimina
  23. Es ben curiós la quantitat d'estris que hi han per la cuina... A mi m'encanta entrar en llocs d'aquests i el que no puc de deixar d'entrar quan passo a prop és Gadged al costat de Quilez. Tenen dues botigues més, però la de la Illa és claustrofòbica....

    ResponElimina
  24. Encara no he esmorzar, en vull un trosset, por faaaaaaa. Boníssima
    Petons

    ResponElimina
  25. Gent jove, gràcies per passar pel blog!,ara faré el xafarder al vostre...

    Capisi,Angels, gràcies!, ben senzilla com veieu.

    Ricard, conec el Gadget's del costat del colmado Quilez,realment un vici!...Doncs si el de la illa és agobiant imagina't el de La Boqueria!...També hi ha estris ben inútils però,eh?...("cortatortillas"...je,je,sense comentaris!)

    Sión, te'l donaria ben de gust però encara no és possible a través de la pantalla...tot arribarà!

    ResponElimina
  26. Quin estri tan útil aquest rodet per fer enreixats, segur que li trauràs molt partit igual que al motlle. D' aquesta coca de nocilla les meves filles no en deixarien ni les engrunes!

    ResponElimina
  27. Uauuuu,
    esta coca ha de estar para quitar el sentido.
    Le tengo yo ganas al aparatito este que hace el enrrejado tan mono y que da tanto juego.

    Un abrazo Mercè.

    ResponElimina
  28. Hola Mercè, tu tant fanera com sempre , a poc a poc ja aniré mirant tot el que m'he perdut. Quan ho he llegit totduna m'ha vengut al cap que havien estat els Reis del Cafè de nit i mira per a on l'he encertada, és que ja ens coneixem una mica ,je... T'ha quedat d'escandol. Segur que els deixaràs a tots astorats.

    Una besada ben forta i feliç 2011

    ResponElimina
  29. Hola veïna, dissabte em va be, tenim el baquet divendres aquesta setmana. Vindre amb la minixef. Compteu amb mi
    muaks guapa

    ResponElimina
  30. Que xilo aquest rotllet per fer enreixats!! a veure si algun dia el compro... queda molt bé!

    ResponElimina