mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 2 de febrer del 2011

AMANIDA DE PATATES - 2 OPCIONS


A casa, les patates ens agraden soles, acompanyades, bullides, fregides, farcides, amb salsa... A veure si us agraden aquestes dues versions en amanida que faciliten un sopar o un primer a qualsevol temporada de l'any!, senzill i gustós!.













AMANIDA DE PATATES AMB FALS ROMESCO:


INGREDIENTS:(4 persones)

enciams variats al gust de cadascú

2 patates grosses

un grapat d'ametlles torrades

2 tomàquets madurs

1 gra d'all

oli,vinagre,sal


SOM-HI:

Bullim les patates a rotllanes d'un cm de gruix aproximadament i amb la seva pell en aigua salada.


Deixem refredar en un colador i després li treiem la pell procurant no es trenquin.


Fem la salseta començant per posar els tomàquets i l'all al microones una estona perquè s'estovin. (Als tomàquets els farem un tall en forma de creu a una banda).


Triturem al túrmix les ametlles, els tomàquets als que haurem tret la pell i les llavors,l'all,un bon raig d'oli, sal i vinagre a gust.


Emplatem amb l'enciam, les patates al damunt i la salsa per sobre. LLESTOS!




AMANIDA DE PATATES AMB "PICADETA D'ALVOCAT"


INGREDIENTS: (per a 4 persones)

enciam

2 patates grosses

1 alvocat gros

2 tomàquets madurs

olives negres

olives verdes

sal,oli,vinagre normal, vinagre balsàmic


SOM-HI:

Fem les patates bullint-les en una olla amb sal, a rotllanes d'un cm de gruix aproximadament i amb la pell.


Fem l'acompanyament: tallem a dauets l'alvocat, el tomàquet sense llavors, i les olives negres i verdes a bocins, i les posem en un bol amb oli i vinagre normal una estoneta.


Emplatem posant l'enciam al fons de la plata, després les patates sense pell i per sobre l'acompanyament.


Acabem amb uns fils de vinagre de mòdena si ho volem. A TAULA!

32 comentaris:

  1. Ens unim als fans de la patata, ens agraden de totes maneres!! I aquestes amanides tenen taaaaaan bona pinta, crec que la segona opció potser ens ajuda al sopar de demà a la nit... que avui comencem a fer les proves de pizza pel 15! ;)
    Petonarros!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Mercè, les patates bullides amb pela per amanides queden boníssimes!
    Petons

    ResponElimina
  3. Em quedo amb les dues, crec que són boníssimes.

    Judith

    ResponElimina
  4. Buah, fantàstiques les dues. M'agrada més la segona, que la patata i l'alvocat s'avenen d'allò més bé!
    Un petó!!!!

    ResponElimina
  5. Mercè....

    Les dos opcions son bones, no se quina esculliria si hagués de triar.

    Salut!

    ResponElimina
  6. T equedtr molt bona aquesta amanida.
    A mi me agradan amb oli chafadas, de totes maneras.
    Es el teu marit fa la trena, que bó, també cuine.
    En Miquel fa la pizza cada setmana...
    Quin homes mes aixarits que tenim Mercé. Petons bonica.

    ResponElimina
  7. Muy buena la receta para estos tiempos de calor
    me gustooo
    besos

    ResponElimina
  8. M'agraden molt les amanides de patata. Totes dues opcions m'han encantat!!!

    ResponElimina
  9. Totes dues!!! a casa també ens agraden les patates i aquestes amanides segur que cauen aquest estiu!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Les dues m'agraden mooooooolt.
    petons

    ResponElimina
  11. totes dues són bones , els he provarem totes dues , a noltros també ens agraden molt les patates. Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ja torno a ser aqui...:P

    Fantastiques.
    Et deixo mil petons.

    ResponElimina
  13. L'amanida de patata m'agrada molt i encara no l'he feta mai, però amb la vinagreta d'alvocat m'he rendit. Ha de ser tan bo.... jo justament vaig descobrir l'alvocat farà 1 mes! és criminal això!
    Petons Mercè!! ;)

    ResponElimina
  14. Els Ferrer també ens declarem fervents seguidors de les patates.
    Voto (jo, Alícia) per la primera, més que res pel fals romesco. Prenc nota.
    Abraçades

    ResponElimina
  15. Les dues opcions son bones... però la del fals romescu... m'agrada molt...
    un petonet

    ResponElimina
  16. Muy buenas las dos,asi variamos...las patatas en casa nos encantan.
    Besets.

    ResponElimina
  17. Tot i que si fos en un restaurant, demanaria si em poden fer un plat amb dues mitges racions... però si cal triar, segurament les del romesco...

    ResponElimina
  18. Les amanides a casa ens agraden molt.
    Les dues mol bones i vistoses.
    Jo faría la primera.
    No per res,es que no puc amb les olives....
    Petons

    ResponElimina
  19. Totes dues opcions són estupendes! La veritat, és que la patata, lliga amb quasi tot, es pot cuinar de mil maneres diferents i, no sé com, sempre queda deliciosa! M'apunto aquestes receptes perquè trobo que m'encantaran!
    Petons!

    ResponElimina
  20. aquí un altre fan de la patata, i de les amanides de patata, sempre bullides amb pell, això sí.
    si he de triar, amb aquesta salseta, em quedo amb la primera.

    ResponElimina
  21. Les patates son bones fetes de qualsevol manera o com acompanyament. Aquestes dues amanides en son la prova.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Ambdues m'agraden, però si tingués que triar una sería la del fals romesco.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Hola Mercè!
    Doncs jo no sé amb quina quedar-me... Però si m'haguéssin de fer triar... aix! No ho sé! Vinga va: la de romersco! De fet, prenc nota del romesco per amanides!!

    ResponElimina
  24. Merce me es dificil elegir una de las dos, me gustan las dos y las patatas me encantan de cualquier manera.Curioso lo de poner el tomate y el ajo en el microondas para hacer el falso romesco.Ya he aprendido algo.Ala me voy a dormir
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Les amanides de patata donen molt de joc i es poden fer de mil i una formes diferents, totes dues molt bones i maques.
    Petons

    ResponElimina
  26. Hola Mercè,
    Jo em quedo amb les dues!!! Tot i que això del fals romescu... m'ha agradat molt. Petons,

    ResponElimina
  27. Hola Mercè, guapa tu

    les dues molt bones, a casa agraden molt, jo els i posso una mica d´all i oli

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. M'agraden totes dues opcions, així que en demanaria mitja ració de cada, je je je...

    ResponElimina
  29. Gràcies Mercè per avisar-me, últimament no tinc temps de res i entro poc al blog, així que si no és per tu em quedo sense.
    Les patates fantàstiques, m'agraden les dues opcions, però al Jordi no li agraden massa i quan en faig rondina.

    ResponElimina
  30. Quines amanides més saboroses, les provaré totes dues, són una opció molt ben trobada per als sopars o, com dius, tu, per als primers! Em sembla que començaré per la de la picadeta d'alvocat, en tinc un a punt a la fruitera...

    ResponElimina
  31. Merce
    no encuentro tu correo, tengo que enviarte una noticia que creo que te interesa sobre clases de cocina niños.Enviame un e-maIL AL MIO Y TE LÑO CUENTO
    PETO
    MIQUEL

    ResponElimina
  32. Madre del amor hermoso que maravilla de receta, un beso.

    ResponElimina