mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 1 de juny del 2011

I TÚ, COM HO FAS?

Després d'un mes sense internet A LA FI HA ARRIBAT!. Ahir vaig poder començar a fer "vida normal" entrant per uns quants blocs, el correu... si bé haig de dir que vaig tenir algunes dificultats per deixar comentaris en algún bloc i no m'ho va permetre, però això ho fa de tant en tant i no sé el perquè. Bé, esperant que no hi hagi cap altre entrebanc, aquest primer de maig em fa il.lusió tornar a plantejar una proposta per a compartir i aprendre tots de tots com vam fer amb el pa amb tomàquet o el sofregit. Avui us volia proposar que cadascú expliqui AMB QUINS INGREDIENTS, COM I AMB QUIN TALL (carn,peix,conill,sardina...) FA L'ESCABETX.




Haig de confessar que tot i agradar-me, només el vaig fer un cop amb sardina, però fa tant de temps que no me'n recordo. A canvi, us proposo un escabetx que la fantàstica Carme Ruscalleda ens proposa per al conill al seu llibre CUINAR PER SER FELIÇ. Espero prendre bona nota de tot el que comenteu, perquè aquest és un espai precisament per compartir, aprendre i proposar. GRÀCIES A TOTS!




Escabetx de conill de Carme Ruscalleda: 1 ceba, 1 porro, 1 pastanaga, 4 grans d'all, 1 cullerada de pebre vermell, 1 ramet de marduix,lllor i farigola, 50 ml de vinagre de xerès, 50 de xerès sec, 630 ml d'oli verge d'oliva, sal i pebre negre.


Piquem fi el porro,la ceba i la pastanaga. En uns 30 ml d'oli enrossim 10 minuts les verdures.


Afegim els alls amb pell, el pebre vermell, les herbes, vinagre, xerès i l'oli i hi aboquem el conill a bocins salpebrat de forma que quedi cobert. Sense remenar deixem coure MOLT LENTAMENT uns 30 minuts tapat i uns 60 destapat.


Passem el suc de la cocció per un passapuré i en cobrim el conill. És recomanable deixar 24 h a la nevera.

11 comentaris:

  1. Mercè... "aquest primer de maig?" jajajajaj Veig que això de no tenir internet t'ha descol.locat una mica, jajajaja.
    Suposo que no sóc l'única d'estar contenta de tenir-te de nou al món virtual!!
    Petonets
    QUIMA

    ResponElimina
  2. Hola!
    Aquí si que m'has enganxat... no he fet mai l'escabetx!!!! però sempre tinc ganes així que prenc nota de la recepta.
    Si tens problemes per deixar comentaris, entra en el bloc del Tito i explica com solucionar-ho (si és el mateix que esn va passar a tots durant aquest mes) M'alegro de la teva tornada! PEtons

    ResponElimina
  3. Buenas!!!!! Jo ho faig de diverses maneres segons el que volgui escabetxar, però ara estic molt contenta d'una manera que em va ensenyar una companya de l'associació de veïns i és posar-ho tot en cru i fer-lo bullir:
    http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2010/06/pollo-en-escabeche-de-luisa.html

    http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2010/06/sardinas-en-escabeche-suave.html

    Petonets

    ResponElimina
  4. Ui, aquí m'has enxampat! La reina de l'escabetx és ma mare, ja li preguntaré!

    Estem contents de tornar-te a tenir per aquí!!!!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Benvinguda novament, t'esperàvem!.

    Ho sento però d'escabetx no hi entenc ni un borrall.

    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Mercè, estem encantats que tornis a ser per aquí!

    L'escabetx... un dia d'aquests en faré... i el penjaré! Nosaltres fem la recepta que ens va passar una amiga de pollastre en escabetx.. boníssim! Per sucar-hi pa!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Mercé que ya es junio. Yo el escabeche que más hago es el de sardinas y el de caballa.
    Besets

    ResponElimina
  8. Hola Mercè benvinguda.
    Netejar les sardines, el barat, conill (el que volgue-ho escabetxar) salar i enfarinar. Fregir amb oli i reservar.
    En una paella sofregir en oli abundant la ceba picada i la pastanaga a rodanxes. Afegir els grans d’all sencers, el pebre i les herbes.
    Quan la ceba sigui rossa i la pastanaga cuita, afegir el vi blanc, juntament amb el vinagre, a parts iguals, i deixar-ho coure una estona.
    Finalment, afegir les sardines, el barat o el conill i deixar-ho coure uns minuts més.

    Petonets. ISABEL
    Al bloc tinc publicada la recepta de SARDINES ESCABETXADES. lacuinadelaisabel.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Hola Merçè, ja funciona tot be? Ho celebro.
    Just l'altre dia, el meu marit, hem preguntava si sabia fer tonyina en escabetx. Sera la ocasió per posar-hi remei...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Ei Mercè! Que bé saber de tu! A casa fem la tonyina en escabetx, tinc una recepta al blog, a veure si t'agrada!

    http://viscalacuina.blogspot.com/2010/11/tonyina-escabetxada.html

    ResponElimina
  11. Mercè, ben tornada a la xarxa!!!
    Des de fa uns dies que tenia problemes per posar comentaris i no t'he pogut dir res. En primer lloc felicita a les teves filles per les seves receptes, es nota que tenen una bona cuinera per mare, m'encanta la seva imaginació. I de l'escabetx poca cosa et puc dir, jo no n'he fet mai i tampoc recordo que la meva mare en fes, a veure si m'hi animo.

    ResponElimina