mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 2 de maig del 2012

I TÚ, COM HO FAS?

Ja sabeu que de tant en tant, al començar un nou més, us formulo una pregunta, una idea, la vostra aportació, opinió... Aquest cop, em venia molt de gust saber quina seria la vostra proposta de MENÚ 100% CATALÀ. Em refereixo a que si tinguessiu el repte de fer un entrant, un primer, un segon i un postre que demostrés la cultura, tradició, costums...100% catalans, quina seria la vostra opció. M'agradaria que fessim entre tots un bon menú!, així que endavant!, com si només voleu esmentar un segon o un postre que per vosaltres és "indiscutiblement" necessari en aquest menú. Apa!, proposta feta!, m'agradaria molt hi aportessiu la vostra opinió, així, si algú té convidats de fora i vol fer un dinar d'aquesta mena li donem moltes opcions!
No es tracta de fer un menú equilibrat sinó de proposar i confeccionar cadascú el que li vé sense pensar-ho molt, després ja agafarem un primer, un segon...per confeccionar el NOSTRE menú...
La meva proposta seria: Entrant: sopa d'all o de farigola, Primer: faves a la catalana, Segon: fricandó ("indiscutible") i Postre: crema catalana.

40 comentaris:

  1. Començo per les postres, bunyols!
    En aquest menú tampoc hi podrien faltar el canelons, ni tampoc el pollastre rostit amb escamerlans.
    Que dit, clar i català.
    Petons, bonica!

    ResponElimina
  2. Jo també m'afegeixo a la crema catalana! Un entrant de pa amb tomàquet i pernil, una sopa de galets i un mar i muntanya. Ah! i una ratafia i carquinyolis per a la sobre taula.. i després a caminar una bona estona!!!! Petons

    ResponElimina
  3. doncs de primer una bona amanida catalana, amb embotits de la casa, després un bacallá amb samfaina i de postres em quedo també amb la crema

    ResponElimina
  4. Jo de primer faria unes torrades amb escalibada i anxoves . De segons un bon rostit, pollastre conill, botifarres i de postres jo també triaria els bunyols acompnyats d'una bona ratafia casolana.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja salivo amb aquest menú...les torrades amb escalivada i anxoves son un 10...Merci per l'aportació!

      Elimina
  5. Una esqueixada, unes mandonguilles amb sèpia i un postre de músic! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així, ben rodonet i suau, una molt bona proposta!, gràcies!

      Elimina
  6. la escudella,els canelons i la crema catalana ¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. l'escudella...quin encert!, canelons i crema, un bon, boníssim menú Miquel!Merci per participar!

      Elimina
  7. Pa torrat fregat amb all, un raig d'oli i pernil, una escudella ben calenta, unes seques amb butifarra i mel i matò...acompanyat d'un bon vi del Penedés.
    Has dit que no calia que fos equilibrat,no??? Dons apa, a menjar!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte Gemma!, un bon menú equilibrat o no, boníssim!, estic amb tú, mel i mató també és un postra moooolt nostre!, suau, dolça... Merci guapa!

      Elimina
  8. D'entrada escalivada amb bacallà esqueixat i torrades amb pa amb tomàquet, botifarra amb peres i mel i mató amb fruits secs. Tot regat amb un bon cava.
    Apa¡¡¡ que vagi de gust.......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ondia, botifarra amb peres, quina proposta!, l'escalivada amb esqueixat de bacallà em sembla de 10!, gràcies, guapa!

      Elimina
  9. Doncs uns bons canelons de rostit, un pollastre al forn amb prunes i de postre no pot faltar la crema catalana, que si l'acompanyem d'alguns melindrets.... doncs millor!
    I després ens anem a fer un bon passeig jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona proposta, si senyora, però amb la condició d'acabar tal i com dius: amb un bon passeig!, jaja, merci guapíssima!

      Elimina
  10. Quina bona idea has tingut! Doncs per a mi, un menú de peix: Primer: amanida de xató (amb bacallà)/ Segon: sardines a la brasa amb all i julivert i pa amb tomàquet / Postres: postres de músic amb moscatell. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'agrada!, sobretot el xató i el moscatell... Moltes gràcies!, cerc que d'aquí en podrem treure un menú d'hivern i un d'estiu, no et sembla?. Una abraçada.

      Elimina
  11. Quina idea més bona! Doncs a Esfruita com que som una botiga online de fruita i verdura de qualitat i ens agrada molt la fruita i la verdura, et proposem un menú català amb aquests ingredients!

    Com a entrant unes torrades sucades amb tomàquet, oli de Pau i escalivada acompanyades d'una amanida catalana. Com a plat principal, unes mandonguilles amb sípia i de postres unes figues confitades amb crema de moscatell.

    Avui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
    Respostes
    1. caram !, una proposta molt oportuna!, això de les figues confitades en moscatell ens ho heu d'explicar!, pinta molt bé!, gràcies per participar, i ara vaig a veure aquest risotto!

      Elimina
  12. Escalivada amb anxoves i pa torrat amb tomata, pollastre rostit amb prunes i pinyons i indiscutiblement crema catalana!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta proposta em sembla molt ben pensada, donen ganes d'anar provant plats i plats amb aquestes propostes tan bones que esteu fent!gràcies per deixar la teva!

      Elimina
  13. Doncs una amanida catalana (enciam, canonges, rúcula, ceba, tomàquet, olives), un mar i muntanya (pollastre amb escamarlans i conill) i mel i mató.

    ResponElimina
    Respostes
    1. merci Sara, una propòsta bona i equilibrada!, el pollastre amb escamarlans és un plat 10!gràcies per participar!

      Elimina
  14. Mmmm... entrant: pa amb tomàquet, de plat... botifarra a la brasa amb seques i de postre... una bona crema catalana!
    Quina gana m'està agafant només de pensar-hi!
    Una abraçadaa Mercè!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si nois!, un àpat català, clar i decidit!, una bona proposta, moltes gràcies parella!

      Elimina
  15. Quina tria més dificil! Jo potser faria una bona sopa de rap, una vedella amb bolets i un bon flam de postres. Senzill però gustós

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laia, aquesta sopeta em sembla fabulosa, i LA VEDELLA amb bolets és un dels meus plats preferits. A reveure!

      Elimina
  16. Jo faria una escudella amb pilota, pollastre rostit amb prunes i pinyons o fricandó i postres de músic. Quina gana!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. el teu bloc, amb el nom d'un dels àpats més catalans, esta clar que la teva opinió té molt de pes!Gràcies guapa per entrar-hi!

      Elimina
  17. Jo faria una esqueixada, una escalivada i mongetes amb botifarra, postres de music ( ametlles, avellanes, panses, carquinyolis) acompanyat d'un porró de moscatell. Una abraçada Mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment, la teva opinió té molt de pes per a mi, i emsembla una molt bona tria. La botifarra amb mongetes és el plat estrella,eh?!!... Una abraçada i gràcies.

      Elimina
  18. Jo faria un assortiment d'embotits per començar.... Com segon botifarra acompanyada de mongetes del ganxet i una plata amb escalibada no hi quedaria gens malament.

    De postres... hehehe.... Un music....

    I sense cap mena de dubte un vi català a base de garnatxa i carinyena.... Preferentment Montsant o Priorat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com embotit em referia a bull de diferents tipus, butifarra cuita, pernil pais....

      Elimina
    2. Hola maco!, si n'és de bò l'embotit català eh?, i la butifarra amb mongetes del ganxet, i l'escalivada...Si és que tenim una cuina i una matèria primera...EXCEL.LENT!. Em quedo amb la teva recomanació dels vins, que d'això en saps un munt!. Moltes gràcies per deixar la teva!, una abraçada Ricard!

      Elimina
  19. La meva tria seria:
    1r plat: torrada amb escalivada, all-i-oli i anxoves (mMmMmMMmmm).
    2n plat: bacallà amb samfaina (mMMMMmmmMMMmMMmmm).
    Postres: mel i mató (mMmMMMMmmmMMMmmMmmmmMMMMmmMmmmmmmmmmmMMMmMMMmMMmmm).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Surfone!, em fa molt contenta veure't per aquí!. Una tria ben bona!, a més a més, em sembla un menú molt equilibrat!.M'agrada un segon de peix... i si és bacallà...MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmMMMMMMMMMMMMMMM!!! JAJAJA!, Gràcies maco!

      Elimina
    2. Creu-me que segueixo passant per aquí (i per molts altres blocs), el problema està en que no deixo massa comentaris :-(

      Elimina