Quina caloreta.... i a la cuina més!, però als que ens agrada la cuina no hi ha res que ens aturi!, i més si és per a fer un pastisset d'aniversari,oi?. Avui us presento aquest pastís de pomes que com diu la fantàstica Mireia Carbó és "senzillament genial"... Fa uns dies va ser l'aniversari de la meva mare i avui celebrem el de la meva sogre. Tant per una com per l'altra he escollit aquest pastís suau i saborós que agrada a grans i també als petits. En un, però, he afegit aquest "crumble" de nous que li ha donat el toc cruixent. Espero us agradi!
INGREDIENTS:(amb aquestes quantitats queda un pastís de 2 dits justets de gruix
en un motlle de 22 cm.)
2 pomes golden
100 de farina
100 de sucre
125 de mantega
2 culleradetes de llevat
50 gr de panses
2 ous
1 punteta de sal.
*crumble:
75 gr de nous picades
50 gr de sucre
3 cullerades de farina
1/2 culleradeta de canyella
40 gr de mantega
-un xic de xocolata fosa-
SOM-HI:
Posem les panses en remull amb aigua (o si es vol en algun licor).
Pelem les pomes i les tallem a dauets no massa petits.
Amb la batedora barregem el sucre, la mantega fosa i tèbia, els ous i la farina amb el llevat berrejat fins que la massa no faci grumolls.
Afegim les pomes amb una espatula de goma i també les panses ben escorregudes.
Untem el motlle amb mantega i enfarinem lleugerament.
Aboquem la massa i enfornem uns 20 minuts a 180º.
Deixem refredar.
A part, preparem el Crumble (jo he preferit preparar-lo a part i afegir-lo després per por a que es cremés. Ha anat molt bé, com si preparessim una base de galeta per a un pastís).
Barregem les nous trocejades, el sucre, la canyella, la farina i la mantega fosa i ho enfornem uns minutets fins que veiem que es comença a torrar.
Ho treiem del forn i esmicolem amb els dits.
Fonem una mica de xocolata (negra,amb llet o blanca a gust) i escampem ben fina sobre el pastís fred. (jo només la meitat) i inmediatament posem el preparat apretant una mica per tal que no quedi tan solt i es caugui en fer el tall.
LLESTOS!!!
Carai, les deus tenir ben contentes! A mi em toca fer-ne un per la meva mare, avui tambe es santa Marta. Que passeu bon estiu!
ResponEliminaEs el que te saber fer pastissos...que la familia sempre vol els teus!!!
ResponEliminaA mi m'encanten els pastissos de poma, pero la veritat, amb crumble no l'he fet mai. Sera questió de provar-ho...
petonets.
per cer, unes fotos de Menorca molt xules. Es que es una maravella d'illa !!
Temps de pomes i s'han d'aprofitar! Un excel·lent pastís.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Un pastís de poma sempre és una gran proposta i amb l'exquisidesa que hi has posat al damunt, ha de ser una delícia!
ResponEliminaEls pastissos m'encantes... sóc llaminera, però si són de poma...me'n puc empatxar! aquest promet estar molt bo!!!
ResponEliminaT'ha quedat molt be aquest Pastís de pomes amb crumble de nous.
ResponEliminaQuè bo, Mercè! què contentas hauran estat la mare i la sogra... Felicitats per a les dues!
ResponEliminaPetonets
Tota la raó! aquest dies s'ha de tenir coratge per posar-se a la cuina! i més encara per encendre el forn!
ResponEliminala combinació és perfecta! segur que està boníssim!!
ptns!!