mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 21 d’abril del 2014

LA MONA 2014 -FILLOL I ENCÀRREC-

Doncs avui si, avui DIA DE LA MONA!
 Aquesta setmana Santa he fet dues mones, la de l'Ernest, el nostre fillol, i una per encàrrec de la Marta. Una de xocolata farcida de nata i cobertura de xocolata. L'altra de llimona amb farcit i cobertura de xocolata.
 Us presento les dues perquè són dues opcions de pastís per a qualsevol celebració. Ben diferents, de textures, de presentació i de gust. Jo diria que la de llimona em va quedar poc flonja (tot i que em diuen que no)... però, si més no, també crec que al ser més compacte va poder "resistir" aquest enorme ou del Barça que li van posar al damunt!...no sé si l'hagués aguantat una base més fina... jajaja
 Les dues són força grans, de 4 dits d'alçada, per a 10 persones ben bé.

              COCA DE XOCOLATA AMB FARCIT DE NATA I COBERTURA NEGRE




 INGREDIENTS: (utilitzem com a mesura un got GROS d'aigua)
1 got i mig de llet
1 got i mig d'oli
1 got i mig de sucre
1 got i mig de xocolata en pols (valor,paladin,torras...)
5 ous
2 gots i mig de farina
1 sobre i mig de llevat
........................................
*cobertura: 175 gr de xocolata per fondre negre/ mig brick de nata/ uns dauets de mantega
.........................................
*farcit: nata per muntar i uns mica de sucre


SOM-HI:
Barregem la llet, el sucre, els rovells i l'oli.
Afegim la xocolata poc a poc fins que s'incorpori.
Aboquem tamisada la farina amb el llevat lentament.
Finalment muntem les clares i les afegim a la massa embolcallant-la.
Untem el motlle amb mantega i enfornem a 180º uns 30 minuts per sota i uns 15/20 per sota i sobre.
Quan esta freda obrim pel mig  i omplim amb la nata que haurem muntat amb una mica de sucre.
Tapem amb cura i posem sobre una reixeta.
Preparem la cobertura escalfant la nata amb la xocolata trocejada mentre anem remenant i retirant del oc abans no bulli. Anem remenant fins que es faci una crema i hi afegim uns bocinets de mantega que li donaran untuositat i brillantor.
Deixem refredar una mica abans de cobrir el pastís.
Aboquem amb cura la cobertura sobre el pastís ajudant-nos amb una espàtula per cobrir els costats.
Quan ha reposat una mica hi posarem els retalls de xocolata, o ametlla, crocant, virutes...pel costat.
Posem a la nevera i quan anem a servir hi donem el toc personal: plomes, figuretes, acabats...

COCA DE LLIMONA AMB COBERTURA I FARCIT DE XOCOLATA







INGREDIENTS:
6 ous
600 gr de farina
400 gr de sucre
2 iogurts
2 sobres de llevat
un raig de llet
ratlladura de 2 llimones
un polsim de canyella
..................................
*Cobertura i farcit: 250 gr de xocolata fondre negre/ 1 brick i mig de nata/ una mica de mantega

SOM-HI:
En un bol barregem el sucre, els iogurts, els rovells, la ratladura de les llimones, un polsim de canyela i una mica de llet.
Afegim la farina amb el llevat barrejats tamisant-la.
Semimuntem les clares i les afegim al final.
Enfornem a 180º uns 45 minuts/55 minuts.
Quan sigui freda obrim i farcim amb part de la cobertura que haurem preparat com hem dit en la coca de xocolata. Tapem i acabem de cobrir amb la resta de cobertura.Deixem reposar una estona a la nevera però que no acabi de quallar (per poder "enganxar" l'ametlla).
Decorem a gust: ametlla laminada al costat o virutes,crocant... i posem a la nevera.
(L'he entregat així i a casa l'han decorat amb un GRANDIÓS ou del Barça!)

*Gràcies Marta per la confiança!

2 comentaris:

  1. Ei, Mercè!! que bones totes dues! Aquesta de llimona sembla més original, i si et van dir que havia quedat ben bona jo crec que te'ls hauràs de creure!! Quin fillol més feliç que tens! i l'ou de xocolata, una meravella! petons

    ResponElimina
  2. No sabria quina triar!!! la de llimona la trobo original...I l´ou del Barça ha resistit?...jo em pensava que diries que tal com va tot l´ou s´hauria trencat a miques i no el pastís.

    ResponElimina