Voleu un postre suau i fi per aquest Nadal
Diumenge vam celebrar l· aniversari de l·Albert i per escalfar motors vaig voler probar aquesta mousse seguint una recepta de la Gemma. Haig de dir que la quantitat de gelatina a mi em va ser insuficient. Tot i que es va aguantar, es desfeia amb molta rapidesa. Potser és la gelatina que vaig utilitzar. Si de cas, millor ho teniu en compte.
El resultat és un pastis que passa fresc i suau amb un sabor a xixona molt fi, que fins i tot va agradar a qui no menja torró de xixona normalment!
INGREDIENTS:
Base: 80 gr de mantega, 2 cullerades de sucre i un tub de galetes maria (o les que us agradin més. Crec que Napolitanes li pot anar molt be!)
Mousse:
300 gr de torró de xixona
250 ml de nata
3 cullerades de sucre
4 fulls de gelatina
3 ous
Pomes caramel.litzades:
2 pomes golden
mantega
sucre
canyella en pols
SOM-HI:
Fem la base triturant com mes ens agradi (pols o a bocinets) les galetes.
Afegim el sucre i la mantega fosa.
Barregem bé i folrem la base del motlle.
Deixem a la nevera mentre fem la mousse.
Amb el túrmix triturem el torró, el sucre i els rovells fins que quedi ben fi,
Posem la gelatina amb aigua freda i la dissolem en una mica daigua calenta. No bullint, i lafegim a la barreja de torró.
Muntem la nata i l afegim amb cura.
Muntem les clares i també les afegim.
Aboquem amb cura sobre la base de galeta que hem preparat i deixem un mínim de 4 hores a la nevera.
En una paella posem un bon dau de mantega i hi aboquem la poma que haurem pelat i tallat a dauets petits.
Afegim força sucre i deixem es vagi fent tot junt. Veurem que el sucre va agafant color i consistència de caramel líquid. Quan veiem que gairebé està al punt que ens agrada, afegim un pols de canyella.
Quan som a punt de servir el pastís hi posem la poma que ja serà freda pel damunt.
(Es el de lesquerra...clar...jajaja, laltre ja en parlaré més endavant. Es un coc de llimona llimoníssima!)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada