mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 24 d’abril del 2010

PASTÍS DE SANT JORDI





Dimarts dia 20 d'abril vaig anar a la meva segona classe de la botiga ARTERO del carrer del Call. La Mercè Rovira, cuinera autodidacta que ha treballat tant per comte propi com en restaurants ens va oferir una colla de bones receptes que ben segur aniré fent. Ens va seduir una corona de xocolata que lluny de ser "una coca més", era una autèntica ESPONJA de xocolata...els talls ja es movien com si fossin elàstics i en provar-la tothom feia el mateix comentari:"és suavíssim"! així que amb la massa n'he fet uns pastissets que posaré un altre dia i aquesta base petitona per al pastís de St Jordi. Us passo la recepta per a la corona gran tal i com la Mercè Rovira ens la va explicar. Animeu-vos perquè us sorprendrà!-Per a fer el pastís de S.JORDI li vaig afegir una cobertura de xocolata_








INGREDIENTS:



4 ous



1 got de llet



1 got de sucre



1 got d'oli de girasol



1 got de Paladín



1 got de farina



1 sobre de llevat



Un rajolí de Cointreau o Grand marnier(opcional)



*si es vol es poden posar nous..



cobertura: 75 g xocolata fondant, 75 nata per muntar, 40 g mantega.








SOM-HI:




Barregem amb la batidora tots els ingredients (jo començo per la llet, ous, sucre, oli, paladín, i la farina amb el llevat tamisats). Enfornem a 180º uns 45 min o 1 h depenent del forn, al mig .




Un cop fred vaig posar la cobertura de xocolata posant el pastís sobre la reixeta del forn i tirant la xocolata per sobre movent la reixeta per a repartir-la sense tocar la cobertura amb res! . La cobertura la vaig preparar posant la nata en un cassó al foc, quan comença a bullir la retirem i afegim a bocins la xoco i la mantega fins que es fongui.






Finalment vaig decorar el pastís amb unes roses i fulles de xocolata i una galeta amb les 4 barres que havia fet el dia anterior juntament amb les roses i que veureu just sota aquesta recepta.



BONÍSSIM!!!



20 comentaris:

  1. Boníssim, segur, pero a més maquíssim!!!!!!
    T'ha quedat de profesional!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Com bé diu MaryLou , estas feta tota una profesional. Maquíssimes.......i segur que molt bones........
    Un petó

    ISABEL

    ResponElimina
  3. Marylou, Isabel: de professional res, però gràcies per animar-me tant!, la veritat és que aquesta coca de xocolata ha estat una descoberta, i el pastís ha quedat millor del que esperava de presentació, m'ho he passat molt bé fent-lo i fent les galetes.Una abraçades guapes!!!!

    ResponElimina
  4. Caram! Quina tortada de Sant Jordi! Amb l'escudet i tot!

    ;)

    ResponElimina
  5. Hauremde provar aquest pa de pessic que balla tot sol, je je je... ha de ser molt bo i amb un gust de xocolata ben intens.
    El Paladin es la xocolata en pols per fer xocolata desfeta? O es d'un altre tipus?

    ResponElimina
  6. Mercè, t'ha quedat de meravella, m'han encantat les roses. Tot el conjunt és una delícia. Petonets

    ResponElimina
  7. Xavier: jo, la bandera catalana la poso allà on faci falta!!je,je...(sóm de la ceba a casa...)

    Gemma:realment ha estat una descoberta aquest pa de pessic, i el gust de xocolata és molt bo, perquè el Paladín és xocolata en pols per a fer-la desfeta realment bona.Quan no tinc massa temps de fer xoco desfeta és el meu recurs i sempre funciona.A reveure guapa!

    Carmen:gràcies Carmen, aquestes roses, les fulles i molts altres ornaments de xoco blanca,amb llet i negra són a una botiga aprop de casa, però ara n'hi ha moltes de botigues on pots trobar complements ben bonics per a decorar pastissos!,(a tú no cal que t'ho digui...!)A reveure!

    ResponElimina
  8. Un pastís molt bonic i segur que molt bo. Ja tinc ganes de fer aquest pa de pessic amb xocolata, si dius que queda tan suau i bo.

    ResponElimina
  9. Realment aquest pastís té un aspecte espectacular!!! L'haurem de tastar, no et sembla?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Excepcional, la pinta d'aquest pastís.
    Del proper me'n guardeu un bocí.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. ANNA:és tan fàcil com anar omplint un got cada cop del que et diu i sense gaires passos el tens.A reveure anna, i gràcies!

    Dolça:gràcies per ser aquí!,els pans de pessic tenen cadascún la seva peculiaritat, aquest sense cap mena de dubte és l'esponjositat.A reveure i ja em diràs si el fas!a reveure!

    Josep: no ho dubtis! petonets!

    ResponElimina
  12. Ostres Mercè, que maco que t'ha quedat!! M'aputo el pa de pessic. Quins colorants fas servir per la senyera, els que jo tinc no em queda el vermell tan intens?

    ResponElimina
  13. Cristina: una amiga em va regalar 4 botelletes menudes d' una botiga de l'Illa que es diu DELISHOP i que es dedica a productes d'altres països. Pel que es veu surten força bé de preu. Els colors són una mica llampants però xulos!A REVEURE!

    ResponElimina
  14. ESPECTACULAR!!!! Com ja han dit per aquí molt professional!!! Entra pels ulls, però segur que pel gust encara més.

    ResponElimina
  15. Marta: gràcies guapa,n'estic força contenta, sobretot de la formula d'aquest pa de pessic!a reveure!

    ResponElimina
  16. Doncs realemnt té una pinta deliciosa. Ja m'he anotat la recepta, per algun altre Sant Jordi o algun altre sant.
    A reveure i una forta abraçada.

    ResponElimina
  17. Hola maca, vinc a contestar aquí, per si de cas no vas al meu blog.
    La tècnica que s'utilitza és aquesta:

    http://www.youtube.com/watch?v=FTcpsFsIVK4

    La idea és aquesta, però el pla casolà, amb mànega pastissera en comptes d'aquests "pintes" que ells fan servir. Posar el dibuix que vulguis, amb massa de pa de pessic acolorida o xocolata calenta, fer els dibuixos, congelar uns minuts i després sobre posar la resta de massa de pa de pessic i així, la planxa de pa de pessic quedarà "tatuada".
    No sé si m'he explicat bé, ara llegint el que he escrit, em sembla més embolicat encara.
    Digues alguna cosa i buscaré la manera d'explicar-ho més clar.
    Petonets

    ResponElimina
  18. Ostres, una coca de les que a mi m'agraden: tot a barrejar i sense haver de muntar clares per separat i tal...ja es veu que la pastissería la tinc una mica apartada. Cada cop menys,per cert. I aquesta coca la farè segur!!

    ResponElimina
  19. k maco t'ha quedat......espero que haguis passat una bona diada

    petons

    ResponElimina
  20. Guspires: crec que he trobat una coca que repetiré molts cops a partir d'ara, ja sigui per farcir, per fer-ne pastissets petits, per acompanyar, per aniversari...A reveure Gemma!

    Carme: moltíssimes gràcies! crec que ho he entès, ho provaré algún dia i si no me'n surto faré un HELP!!,A REVEURE I UN PETONET!!!

    Starbase: en aquest cas no va muntar les clares i jo tampoc ho vaig fer, i va quedar perfecte, però jo sóc de les que si no diu el contrari SEMPRE munto les clares i les poso al final...Aquesta coca és genial, fes-la perquè amb un got i els ingredients ja està, la balança la pots deixar al calaix!a reveure.

    Lídia:gràcies Lídia! a reveure!

    ResponElimina