mousse de coco

mousse de coco

divendres, 21 de maig del 2010

PASTÍS MOUSSE DE GERDS I MADUIXES






Feia dies que volia fer una mousse i ara que és temps de maduixes m'he decidit. Com que m'agrada el gust una mica més potent dels gerds l'he fet a mitges: gelatina de gerds i maduixes naturals (si no es troba la gelatina de gerds es pot fer a l'inrevés: gelatina de maduixa i gerds naturals, tot i que així deu sortir més car...). Hi ha moltes fòrmules a l'hora de fer mousses: gelatina full, gelatina pols, amb ous, amb clares muntades, amb iogurts, amb gelat, amb formatge cremós, amb base de galeta, de pa de pessic, sense base...A veure què us sembla aquesta versió! queda molt suau i crec que el punt dels gerds fa que sigui més gustosa. M'agraden moltíssim les mousses!!


INGREDIENTS:
1 got d¡aigua
3 cullerades de sucre
1 capsa de gelatina de gerds (2 sobres)
250 g de maduixes
75 g de formatge cremós (d'untar)
125 + 125 ml d'aigua per la cobertura
4-5 maduixes per decorar (o gerds)
xocolata fondant per fer algún ornament.

SOM-HI:
Triturem les maduixes amb una cullerada generosa de sucre.
Posem al foc un got d'aigua amb 2 cullerades de sucre i quan arrenqui el bull retirem i hi afegim un sobre i mig de gelatina de gerds. Deixem refredar una mica i afegim les maduixes triturades.
Tot seguit hi posem el formatge cremós que haurem barrejat amb una cullerada de sucre.(si cal li donem un cop de túrmix perquè no hi quedin gromolls).
Finalment muntem la nata i la incorporem amb cura.
Posem la preparació a la nevera unes 2 hores per poder-hi posar la capa de gelatina de sobre.
Preparem la capa de sobre: posem 125 ml d'aigua al foc, quan bull la treiem i hi posem el mig sobre de gelatina que haviem reservat i quan sigui dissolta afegim 125 ml més d'aigua. Quan ja sigui una mica freda l'afegim a la mousse i tornem a la nevera perquè qualli.
Decorem amb maduixes, gerds...i si fonem al microones una mica de xocolata fondant podem fer figuretes, fils per sobre...posant la xocolata en un "bibe" i décopen.

Qui ho vulgui pot fer la base de galeta triturada amb mantega fosa, o bé una planxa de pa de pessic.A mi m'agrada també així: la mousse "pura i dura".

22 comentaris:

  1. Queda molt vistós. Jo no sóc gaire de gelatines, però realment és atractiu :))

    ResponElimina
  2. Quina creació més bonica i estiuenca, a més quin color vermell més llampant. Petons.

    ResponElimina
  3. Que maco t'ha quedat, el color una passada.
    petonsn

    ResponElimina
  4. HOLA GUAPA TU

    QUINA COSA MÉS PRECIOSA, RÀPIDAMENT AMB EL TU PERMÍS EN PREG NOTA DE LA TEVA FORMULA

    MIL PETONETS DE GELATINA, SUSANNA

    ResponElimina
  5. Quina tarta més bona. Llastima que no la puc probar.
    T'ha quedat molt be.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Qué maco!!! a casa no som de gelatines, però s'ha de reconeixer que queden precioses!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Mmmm.... tan fresquet i amb fruites àcides deu entrar divinament... UNa delícia i una presentació exquisida.

    ResponElimina
  8. mmmmm que bo!!! T'ha quedat preciós. Deu ser boníssim. Em sembla que te'l copiaré, je, je.
    Petons

    ResponElimina
  9. Només de veure les fotos m'ha sortit un ohhhh espontani!

    ResponElimina
  10. Quina pinta! i fresquet, fresquet per anar calmant les calors que ja han començat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Starbase: la gelatina de dins no es nota com a tal, la única que es nota tal com és seria la de la cobertura i tot i que jo tampoc sóc molt de gelatina crec que val la pena per la presentació tan bonica que en fa!

    Cuina vermella: el color m'ha sorprès fins i tot a mi!, crec que deu ser que la gelatina de gerds deu tenir aquest color més clar...a reveure!

    Núria: gràcies guapa, t'asseguro que no hi ha fotoshop!!je,je, m'ha sorprès fins i tot a mi...

    Susanna: molt refrescants aquests petons de gelatina!!!gràcies guapa!

    Neus: que no la pots provar?,apunta que amb la traça que tens et sortirà en un ras-ras!

    Maria:jo tampoc no sóc gaire de gelatina, però com dius, és un acabament preciós per a un pastís!

    Gemma: gràcies guapa,venint de tú és un comentari d'agraïr.

    Mercè V: i tant!, res m'agradaria més que el repetiu i em dieu com us ha anat!

    Visc a la cuina: i a més a més està bo!...je,je.a reveure

    Josep: aquí està la qüestió,fresc i suau.Petonets de formigueta.

    ResponElimina
  12. OHHHHHHHHH
    Mercè, quin pastís més preciós, t'ha quedat de luxe total!!!
    Ah, per cert, ja us he vist al bloc de la Gloria i en Josep, esteu tots molt macos, felicitats per que tens unes nenes guapíssssimes!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. ara que ja comença a fer calor, aquestes mousses són unes postres meravelloses per a un dia de festa com el d'avui.. i per a alguns afortunats .. també demà...
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Hola Mercè, t'he descobert a través de "l'amenaça" que deixaves al meu blog. Doncs jo també t'amenaço en seguir-te ara que et tinc fitxada.

    ResponElimina
  15. A mi també m' agrada més sense la base de galetes o pa de pessic. T' ha quedat impressionant, de maduixes no n' he fet mai, i em queda pendent la teva recepta.
    ptns.

    ResponElimina
  16. Carmen: gràcies maca,pel comentari de les meves filles i pel del pastís.Les mousses són dels pastissos que més m'agraden. De fet, avui n'he fet un de llimona que publicaré aviat!...a reveure!

    ResponElimina
  17. StHilari: i tant, les mousses són els meus pastissos preferits, sobretot ara que fa bon temps.A reveure!

    Gemma: em sembla bé que ens amenaçem culinàriament! je,je, a reveure!!

    Anna: a mi m'agrada potser més sense la base, però a la majoria de la gent li agrada molt, per tant...uns dies miro per mi...i altres per a ells...je,je, però TOTS en mengem amb o sense base...A reveure, fes-lo i em dius com ha anat!

    ResponElimina
  18. Quina pinta mes bona, amb sembla que es del de no pogué parar, fresquet, amb gerds i maduixes.
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Avui la cosa va de maduixe i de gerds, em fà gràcia quant cincideixen molts blogs. Bueno Merçè fantàstic.

    Muas!

    ResponElimina
  20. Oh! que fresquet! fa molt bona pinta i ara mateix em vindria molt de gust...Crec que sense cap base, ni de galeta ni pa de pessic, encara el deu fer més lleuger, oi?!

    Ah! Jo també t'he vist al sopar a cals Cafè de la Nit...quines nenes més maques!

    ResponElimina
  21. És espectacular de color i m'imagino que de gust també.

    Fantàstic , Mercè. Una besada

    ResponElimina
  22. Mercè, és impressionant, t'ha quedat molt maco!! A mi m'agraden molt aquest tipus de pastisos, el provaré

    ResponElimina