mousse de coco

mousse de coco

dijous, 24 de juny del 2010

MENJAR BLANC



Fa uns dies vam anar un bon grup a la classe que Bonpreu va dedicar als dolços catalans. Entre els postres que ens van oferir em va cridar especialment l'atenció el Menjar blanc. Com que en David Lienas no va poder fer la classe, vam conèixer a Marina Farell, que ens va donar tota mena d'explicacions. El menjar blanc ja es feia a l'edat mitjana, i segons diu la revista CUINA sembla ser que es va inventar al monestir d'Escala Dei per consumir en temps de quaresma. Aquest postre és suau , amb un gust d'ametlles molt delicat. Ben fresquet entra molt bé!. Haig de dir que vaig optar per comprar la llet d'ametlles ja feta perquè no tenia gaire temps, la vaig agafar de la casa Viar, que és tota una garantía. Us passo la recepta tal i com la Marina ens la va donar.

INGREDIENTS:
Per la llet d'ametlles:
400 gr d'ametlles dolces pelades
5 ametlles amargants o 2g d'amaretto(licor d'ametlles amargants)
1 l d'aigua
Opcionalment es pot preparar la llet d'ametlles amb preparat concentrat, però si ja porta sucre cal tenir-ho en compte i baixar la quantitat de la recepta.
Per al menjar blanc:
50 g de midó de blat de moro (Maizena)
200 g de sucre
pell de llimona
canyella
sal
Opcional: melmelada fruits vermells,préssec,mango,cirera,pruna (no pinya o kiwi)

SOM-HI:
Per preparar la llet d'ametlles caldrà triturar les ametlles dolces i amargues amb l'aigua i deixem reposar unes 6 h. al frigorífic. Colem la llet per un colador fi i en una miqueda hi diluïm el midó.
Posem la resta de la llet (en el meu cas el bric de llet d'ametlles preparat excepte la miqueta on vaig diluir la Maizena) a escalfar a foc lent amb la pell de llimona, el sucre, el pols de sal i la branca de canyella.Quan s'hagi escalfat deixeu infusionar el conjunt. Colem la llet i i la tornem a posar al foc amb la Maizena que teniem diluïda. Deixem coure fins que arrenca el bull i retirem. Si hi ha grumolls, colem. Aboquem en els motlles i deixem a la nevera fins que estigui ben fresquet. Queda molt bé decorat amb canyella en pols, segons el gust.

11 comentaris:

  1. No n'he menjat mai...em quedo la teva recepta a veure si m'animo a tastar-ho!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Què bo!!!!
    Jo encara no l'he fet, ho tinc a pendents!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ara anem a sopar i no em faria res trobar aquest menjar blanc per postres!. Petonets.

    ResponElimina
  4. Jo encara no l'he fet. Amb el teu permís m'he copiat la recepta de la coca de llardons. Moltes gràcies. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Sonia, jo el tenia a pendents des de feia temps, però al veure fer-lo a la classe em vaig decidir.Veuràs que té un gustet molt suau.

    Maria, és tant senzill que en un plis-plas el tens fet!

    Glòria: a veure què sopeu!quan vulguis, només has de dir-ho!

    Mercè V, ja vas veure que és ben senzill. Espero em diguis com t'ha anat la coca, és tan senzilla i fa tant de goig quan la veus feta, que dóna gust fer-la!

    ResponElimina
  6. Estos postres cremosos son mi perdición!! Este manjar debe ser una delicia...
    un abrazo y feliz fin de semana!

    ResponElimina
  7. Mercèèèè!Que bo el menjar blanc. Al País Valencià, a banda de menjar blanc, també en diem "sopada"!!! Pensava que era més mal de fer... però veig que l'únic que necessite és temps... per tant, me l'apunte!!!

    Una besada! ;)

    ResponElimina
  8. Tinc un preparat de menja blanc que vaig portar de Reus i encara no l'he fet servir...siejqueeeeeee vaig massa de cul :D

    Molt interessant coneixer l'origen d'aquest postre, m'ha encantat.

    ResponElimina
  9. No he menjat mai, per'o la llet d'ametlles m'agradava molt quan era petita.
    Una abraçada
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  10. Hilmar, aquests postres cremosos són molt llaminers!una abraçada.

    Xavier, m'ha agradat això de "sopada"...apunta i fes-lo que ja veuràs que és molt i m olt suau!

    Starbase, no pot ser bo anar tant de cul...va, que tampoc no es necessita tant de temps!...una abraçada

    Neus, doncs segur que t'agrada perquè de fet és una CREMA d'ametlles.No hi ha ni ous ni res que "enmascari" el gustet de l'ametlla.T'agradarà!

    ResponElimina
  11. Hola Mercè, el menjar blanc es molt bo, yo m'he fet un fart de menjar ja que es el postre tipic per exelencia de REUS, ara ja no en menjo tant per la dieta, li vull dir a l'Starbase que hi ha molta diferencia del preparat que ell va comprar(que es bo....), al cassolà que has fet tu.
    JOAN

    ResponElimina