mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 28 de desembre del 2010

MENÚ DE SANT ESTEVE / Pastís de pastanaga i espinacs

















Sant Esteve ja ha passat, i amb ell, un munt de plats i converses creuades. Per Sant Esteve és quan a casa nostra arriba la familia que aquell dia no té altres compromisos. Haig de confessar que cada any em prometo no complicar-me tant la vida a la cuina, ja no per la complicació dels plats que com veureu són senzills, sinó per a voler fer-ne tants...(i això que en tenia previstos 3 o 4 més...). Us presento el que vaig fer per si alguna cosa us pot servir d'idea per als àpats que encara resten. Algunes de les receptes ja les he publicades, per tant només m'entretindré en les noves.

ENTRANTS:


-embolcalls salats (sobrassada,bratswurt,anxova)


-amanida (llacets de pasta,barreja d'enciams,daus de tomàquet,pipes,panses,oli d'orenga...)


-tartaletes petites (Mercadona) amb formatge d'untar i melmelada de gerds)

Canapès:
. D'olivada per dins i acabat amb una capa fina de maionesa i un bocí d'anxova.

. De pasta de tonyina (tonyina amb maionesa)i acabat amb capa de maionesa i sèsam.

. De pernil i formatge, acabat amb capa de maionesa i llavors de gallaret.

Farcellets:
. De salmó fumat: farcits amb formatge d'untar de fines herbes(Mercadona boníssim)

i decorats amb una culleradeta de caviar.

. D'oblees d'arròs: farcits amb surimi,olives verdes,enciam i mostassa barrejats.



PRIMER:

-Pastís de pastanaga i espinacs. (descrit aqui a sota)
SEGON:
-Vedella amb bolets


POSTRES:

-Macedònia de fruita en almívar.


PESSICS:


-Trufes -casolanes-


-Flocs de Nadal -casolans-


-torrons,neules,...



*Per a fer un detall als amics he començat a fer uns paquetets fets amb uns mini-motlles de cake de paper (Industrial Bolsera), plens de medallons de xocolata i fruits secs que ja us vaig mostrar.



PASTÍS DE PASTANAGA I ESPINACS (per a dos cakes)


7/8 pastanagues

espinacs (calculeu segons siguin frescos o congelats)

1 patata grossa

6 ous

2 briks de nata

mantega per untar els motlles

sal



SOM-HI:


Bullim les pastanagues i mitja patata trocejades, just cobertes i el temps just que faci falta perquè quedin cuites. Fem el mateix en una cassola a part amb els espinacs i mitja patata. Escorrem les dues verdures per separat fins que siguin eixutes.


Barregem la pastanaga (i la 1/2 patata) amb 3 dels ous batuts i un brik de nata, salem i passem pel túrmix.


Barregem els espinacs (i la 1/2 patata) amb els altres 3 ous batuts i l'altre brik de nata, salem i triturem.


Untem amb mantega els motlles i hi aboquem una de les barreges, ens assegurem que quedi ben repartit en cadascún dels motlles, i amb cura (amb una cullera) posem al damunt l'altra barreja procurant no es barregin les dues entre elles per tal que quedin les dues capes ben definides.


Enfornem a 180º uns 45 minuts.Punxem i ens assegurem que quedi cuit.


Desmotllem quan s'hagi refredat i posem a la nevera o servim així mateix, amb una mica de maionesa.






20 comentaris:

  1. Per la Nit de Nadal, vaig fer els embolcalls salats!!! Un èxit Mercè!!! Una abraçada!!!

    ResponElimina
  2. Menys mal que no et volies complicar la vida, que si ho arribes a voler fer encara estaries cuinant suculències!! Vas fer un dinar de categoria, segur que els teus convidats van flipar!! molts petons i molt bona entrada d'any!

    ResponElimina
  3. Quina feinada amb tants plats! Un àpat excel.lent.. Et felicito.

    ResponElimina
  4. Creo que nos pasa lo mismo a todas,no queremos complicarnos y resulta que no salimos de la cocina...el menu es de categoria Mercè...seguro que todos quedaron bien satisfechos.
    Besets.

    ResponElimina
  5. sempre acabem complicant-nos la vida, oi? però com que ho fem de gust, tampoc és cap sacrifici, sobretot si et quede un menú tan apetitós com el teu.
    que tinguis una molt bona entrada d'any!

    ResponElimina
  6. Quina feinadaaaaaaaaa!!! Quin menú més espectacular! A casa encara tinc algun àpat pendent, o sigui que m'apunto unes quantes idees! Aquest pastís de pastanaga i espinacs ha de ser una delícia! Bon any i bona gana!

    ResponElimina
  7. Carai Mercè! I tant que ens va bé que ens expliquis el menú! Jo tinc amics a sopar per Cap d'Any i ja fa dies que rumio què faré...ah! i ami sempre em passa que acabo fent més plats dels que al principi penso, perquè m'agrada oferir varietat i, perquè no!, m'agrada sorprendre'ls!

    ResponElimina
  8. Ah! jo el pastís de pastanaga i espinacs l'he fet algun cop amb espinacs i tonyina! i sempre dóna molt bons resultats, sobretot si hi ha nens o adults (com el meu company) a qui la verdura no li fa gaire el pes...

    ResponElimina
  9. Cada any el propòsit es el mateix “ no faré tants plats” el resultat el de sempre.........
    Aquest pastis deu de ser deliciós.
    Bon Any 2011

    ResponElimina
  10. Mercè, a mi em passa el mateix respecte a la complicació... mai no n'aprenc o potser és que justament faig el que m'agrada :)

    En tot cas, felicitacions per el menú i per els somriures i converses creuades.

    ResponElimina
  11. Chapeau Marcè!!!! quina bona pinta fa tot...el pastís ha de ser deliciós...el farem a casa...
    molts petons guapa!!!

    ResponElimina
  12. Em penedeixo realment de no haver vingut a casa teva per S.Esteve, jajajaja. Quin tip de cuinar,no?
    Ara de veritat, cal passar aquests dies com es pugui, i de moment, va prou bé...
    Un petonet ben fort per a tots!!! i Gràcies!!!
    QUIMA

    ResponElimina
  13. Uau, quin menú més espectacular! Segur que els convidats van quedar molt contents :)
    Aquests pudings m'encanten, els pots fer amb antelació i queden super vistosos. A més, segur que agraden a tothom, tenen l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  14. Mercè, em pots escriure a blogexquisit@yahoo.es?? intento enviar-te el mail pel café del 7, pero em ve retornat pq no tens espai....

    Petons,

    ResponElimina
  15. Merce fantasticas recetas de fiesta, siempre va bien hacer recetas nuevas con el exito asegurado
    Petons
    miquel

    ResponElimina
  16. Jo amb incapacitat per fer masses coses al mateix temps, he de simplificar.. :). Puc currar-me els canelons, però aquí ja acaba la meva capacitat multi-tasca... :). Però tu veig que no hi tens problema. Bon menú...!.

    ResponElimina
  17. Perdona que hi torni... però cada cop que deixo un missatge al teu blog, m'arriba un mail dient que l'adreça "rinxol@wanadoo.es" té problemes... revisa el teu mail que alguna cosa passa... Salut!!!

    ResponElimina
  18. Tanta sort que no t'havies de complicar perquè la recepta és impressionant!! Acabo d'entrar al teu bloc per casualitat i m'agrada molt...em vaig a fer seguidora teva perquè no em vull perdre cap detall!! un petó. Paula (http://bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  19. Caram! Quin menú més complet!
    Els convidats no es deuries queixar, pas...
    El pastís de pastanaga i espinacs m'ha semblat molt original i molt bonic!
    Salutacions i feliç 2011!!!

    ResponElimina
  20. A TOTHOM: com sempre gràcies pels vostres comentaris sempre encoratjadors!.He afegit el segon, la vedella amb bolets que m'havia oblidat!...gràcies per avisar sobre el correu, ara m'ho miro.

    BON TIBERI:moltes gràcies per aquest comentari, sempre fa il.lusió conèixer persones i blogs nous!, intentaré entrar al teu, avui tinc problemes a l'ordinador!...seguim en contacte!

    ResponElimina