mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 19 de febrer del 2011

TOMÀQUETS PERA FARCITS DE CUSCÚS / Santi Santamaria

Tal i com va proposar l'Oscar (Starbase) del bloc -decuina-, avui dissabte hem estat molts els que hem recordat la figura de Santi Santamaria cuinant un dels seus plats. A casa nostra ens acabem de cruspir aquests tomàquets que són una meravella d'olor i aromes. Espero contribuir així a aquest bonic homenatge que s'ha ideat i "cuinat" entre blocaires.

INGREDIENTS:

12 tomàquets de pera

100 gr de cuscús precuit

8 cullerades soperes de fines herbes (cilantre,julivert,cebollí,"perifollo")

1 llimona

8 cullerades soperes de d'oli d'oliva

fulles d'amanida

2 cullerades soperes de ricotta (jo mató casolà)

sal groixuda

sal fina

pebre negre


SOM-HI:

Escaldem els tomàquets uns segons en aigua (5 min),deixem refredar i els pelem, els buidem i treiem les llevors.

Preparem el cuscús (com indiqui el producte) i el barregem amb les herbes, el suc de llimona, l'oli, i el formatge.

Farcim els tomàquets amb aquesta mescla.

Hi aboquem un fil d'oli, sal i pebre.

Decorem amb fulles d'enciam i servim.

BON ENTRANT SANTI!










26 comentaris:

  1. Un molt bon homenatge i un molt bon plat! :)
    LLàstima que avui arribi tard a casa i no pugui fer alguna recepta d'ell.

    Salutacions! :)

    ResponElimina
  2. Aquest no l'he tastat...

    Me l'emporto, fa un pinta boníssima.

    El cert es que en Santi era un crack!
    Es una llàstima perdre a un diamant de la cuina com ho era ell.

    ResponElimina
  3. M'imagino que li agradaria el que estem fent.
    Magnífics aquests tomàquets farcits.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. M´encanten i va ser una de les meves opcions , no quedarà al tinter i mes després de veure els teus, amb un resultat de 10.

    una abraçada i un plaer la visita

    ResponElimina
  5. Si no hagués triat una recepta de postres, crec que hauria fet aquests tomàquets!
    Molt bona tria, entre tots estem fent l'homenatge que es mreix, oi?

    ResponElimina
  6. Mercè,
    Un plat fresc, de luxe, digne del millor i merescut homenatge.
    Salut.

    ResponElimina
  7. Hola Mercè
    A casa també hem gaudit amb una recepta senzilla però plena de sabor i aromes com dius.. Fantàstic homenantge el que avui s'està fent. Petonets,

    ResponElimina
  8. T'han quedat fantàstics!! Una gran iniciativa...

    ResponElimina
  9. Pel que veig aquesta recepta és un éxit com ho és també l'homenatge d'un gran cuiner.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  10. La de tomàquets que estic veient... jo no els he fet però segur que no trigaré gaire, va ser la una de les que més em va cridar l'atenció. Molt bons Merçé.

    Muas!

    ResponElimina
  11. Estic entrant als blocs per agrair la participació, no pas en nom meu que no pinto res sino en nom de tots. Això ha estat una forma bonica de demostrar entre tots que en realitat SÍ que compten les persones :)

    ResponElimina
  12. sens dubte, la recepta que ha tingut més èxit, i no m'estranya, es veuen boníssims aquests tomàquets!

    ResponElimina
  13. la recepta que ha tingut mès exit Mercè
    felicitats per el plat
    peto
    miquel

    ResponElimina
  14. Una recepta deliciosa per a aquest gran homenatge!

    ResponElimina
  15. Un gran homentage al Santi amb aquesta recepta deliciosa.

    ResponElimina
  16. Aquesta era una de les dues receptes possibles que teníem en ment... i queda pendent! Perquè trobo que queden genial!!

    Un homenatge molt bonic, sí senyora!

    Un petonàs!
    Sandra

    ResponElimina
  17. Vaig veure la recepta, teni tres per triar, però totes les receptes molt bones.
    Els tomàquets es veuen molt bons, segur que els acabaré fent.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Un tomàquets boníssims!!!! Crec que en Santi estaria content del nostre homenatge, oi? una gran idea de l'Oscar que li agraeixo!
    Petonets

    ResponElimina
  19. Hem coincidit, t'han quedat molt macos. Una gran iniciativa!!

    ResponElimina
  20. Enhorabona per aquest plat tan santamarienc, t'ha quedat molt ben presentat.

    Pertons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  21. Sense cap dubte... heu det un homenatge magnific...
    un petonet

    ResponElimina
  22. Entre todos habeis hecho un gran homenage!Unos tomates buenisimos.
    Besets.

    ResponElimina
  23. Aquests tomaquets han tingut molt d'exit... els haure de fer ja...
    Magnific homenatge al Santi Santamaria.

    ResponElimina
  24. Hola Mercé, guapa tu

    te han quedat molt macos, BRAVO

    petonets Susanna

    ResponElimina
  25. Que bons que et deuen haver sortits , crec que és una bona combinació que no crec que estigui molt a provar de fer-la. Li has fet un bon homenatge , Mercè. Una abraçada

    ResponElimina
  26. Uns tomàquets molt bons per fer un bon homenatge, molt bona presentació
    Petons

    ResponElimina