mousse de coco

mousse de coco

divendres, 15 d’abril de 2011

FAVES AMB ESPÀRRECS VERDS I ALLIOLI DE MENTA / LA RECEPTA DEL 15






Ja hi tornem a ser!, la meravellosa convocatòria de -XOCOLATA DESFETA- I -ELS FOGONS DE LA BORDETA- amb una proposta: les faves. Els caparrons de molts blocaires han estat imaginant i maquinant receptes amb faves i el resultat és a la xarxa!. Jo us proposo unes faves potents i gustoses que espero us agradin.


INGREDIENTS: (per a 2-3 persones)

300 gr aproximadament,de faves petites

1 ceba tendra

un manat d'espàrrecs verds

2 talls fins de cansalada fumada

2 granets d'all

un raig de vi blanc

oli i sal

*per l'allioli de menta:

unes fulletes de menta fresca

un granet d'all

1 ou

oli

sal


SOM-HI:

Escaldem les faves en aigua bullent uns minuts.

En una paella i amb un raig d'oli saltegem els espàrrecs tallats ben menuts i quan comencen a estar tous hi afegim la ceba tallada i el gra d'all. Hi posem les faves escorregudes.

Deixem coure una estona i hi afegim un rajolí de vi blanc. Coem a foc lent fins que s'evapori el líquid.

Saltem els bocins de cansalada i les 4 puntetes d'espàrrec que hem reservat.

Fem l'allioli de menta passant pel túrmix un bon raig d'oli, un ou sencer, un granet petit d'all, la sal i les fulles de menta.

Muntem el plat posant el preparat en un aro. Al damunt hi posem uns bocins de cansalada, les puntes d'espàrrec i al costat una bona cullerada d'allioli.

Finalment, però no es veu a la fotografía li he afegit unes xips de ceba que li donen un toc cruixent divertit.



30 comentaris:

  1. Quina bona pinta aquestes faves també. La veritat es que hi ha un munt de maneres diferent de fer-les.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  2. Mercè!! Ets una campiona... aquest allioli de menta m'ha enamorat!!!
    Moltes gràcies per ser-hi sempre guapa!!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  3. Mercè, segur que estan ben bones. A mi no m'agraden gaire, però el teu timbalet fa molt goig i amb tot el que porten, segur que t'han quedat delicioses.

    Molts petons!!

    ResponSuprimeix
  4. Mercè, aquest allioli de menta m'ha semblat fantàstic, t'ha quedat una recepta de luxe, felicitats!!!!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  5. I per acabar la meva ronda, amb una mica de flatulències...faves amb espàrrecs i allioli de menta de la Mercè de Destapant Cassoles!....plas, plas, plas.... Mercè, t´has lluÏt amb l´allioli de menta; deu deixar un sabor més refrescant que el de sempre...Molt bé.

    ResponSuprimeix
  6. M'encanta el toc que li has posat de l'allioli de menta! deu quedar molt bé el toc que l deu donar! una manera genial de fer-les :)

    Un petó!

    ResponSuprimeix
  7. A mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar algunes receptes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  8. Habas, espárragos y beicon... de temporada.
    Delicioso plato.
    Hoy tengo yo habas recién cogidas de la huerta de mi padre.

    Un saludo y buen finde.

    ResponSuprimeix
  9. Hola Mercè!
    T'ha lluit!! Aquest allioli crec que caurà a moltes taules! Tot un encert després de donar-li voltes al caparró. Petons i bon cap de setmana

    ResponSuprimeix
  10. Les favetes m'agraden molt.Y allioli de menta, riquisim.
    Besets

    ResponSuprimeix
  11. Mercè fantastica receta y muy bien presentada y el toqur del allioli de menta me gusta mas.
    bona setmana santa
    miquel

    ResponSuprimeix
  12. Que rico,las habas me gustan mucho y con ese toque de allioli estaran genial.
    Besets.

    ResponSuprimeix
  13. Mercé,
    L'all i oli de menta és el toc de genialitat!. Enhorabona per aquest plat fesc i gustós.

    ResponSuprimeix
  14. Mira que les faves no m 'emocionen, però la teva proposta m'encanta...això de all i oli de menta és fantàstic!! Apuntat! Petons

    ResponSuprimeix
  15. M'agrada tot, però aquest allioli de menta el tinc que tastar encara que sigui amb una altre plat.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  16. Quin plat més suculent i jo també em sorprenc amb l'allioli de menta, s'haurà de provar!

    ResponSuprimeix
  17. Això de l'allioli de menta realment sorprenent, tant senzill i tant diferent alhora.... ho tastarem segur Bona pensada!
    petons gastronòmics

    ResponSuprimeix
  18. Amb aquests ingredients de primavera, aquest timbalet ha de ser deliciós!. Molt original l'all i oli de menta, i molt apropiat!

    ResponSuprimeix
  19. Que bó aquest timbal.
    Deliciosós.
    Pasat per el meu blog, faig un sorteig maca.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  20. Mercé qué bonita presentación.

    Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponSuprimeix
  21. Que bones, i amb el allioli de menta han de quedar ben gustoses, no l' he provat mai.

    ResponSuprimeix
  22. All i oli a la menta??? aixó s'ha de tastar...
    Molts petonets maca

    ResponSuprimeix
  23. Quina bona idea, aixó de possar fulles de menta a allioli.
    Cada día s'aprenen coses noves.
    Felicitats

    ResponSuprimeix
  24. laia: hem sembla un plat deliciòs! segur que deu estar molt bo!

    ResponSuprimeix
  25. Que bó aquest plat!!!
    M'encanta, es veu bó, molt fresc, riquísim.
    Amb el teu permís me l'apunto.
    Petonets i bona setmana santa

    ResponSuprimeix
  26. Mercé; Época de faves -no contades- que són una delícia per el paladar, disfrutem-les¡¡

    Que vagi de gust Mercé¡¡ ;-D :-D

    ResponSuprimeix
  27. Moltíssimes gràcies a tots un cop més pels vostres comentaris!.L'allioli de menta és força aromàtic i lliga molt be amb les faves. A reveure!

    ResponSuprimeix
  28. Bona pensada i bon resultat! Aquest any ja no crec que faci més faves, però m'anoto aquest allioli de menta que m'ha entusiasmat!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponSuprimeix
  29. aquestes faves amb espàrrecs amb espàrrecs han d'estar molt bones, però sobretot m'ha agradat aquest allioli de menta.

    ResponSuprimeix