mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 15 de novembre del 2011

PA DE ROVELLONS / LA RECEPTA DEL 15






Uiiiii... gairebé no hi arribo!.Es dia 15 i tenim la cita de cada mes amb LA RECEPTA DEL 15. De fet, no tenia del tot clar si hi participaria aquest mes, però fent una mica de "trampa" i ja que treballo amb en Josep Baltà que és forner... diguem que gairebé m'ha "obligat" a presentar aquest pa de rovellons. La materia primera la tenia assegurada: farina per triar, massa mare deshidratada, llevat...que tenim a la botiga Farinetes. En Josep m'ha assessorat i jo hi he posat tot el meu carinyo. El resultat prou satisfactori, un pa tupit i molt aromàtic, amb un color torrat i crosta força cruixent. tot i que demà consultaré algunes coses al Josep per millorar-lo!.
INGREDIENTS:
700 de farina de força
1 sobre de llevat de forner
100 gr de rovellons
350 d'aigua
2 pessics de sal
10 gr de massa mare deshidratada
(all i julivert pels rovellons)
(un bocí de botifarró de ceba pels panets petits)
SOM-HI:
Saltegem els rovellons amb l'all i julivert i salem. Reservem fins que es refredi.
Barregem en un bol la farina, amb la massa mare,la sal i el llevat.
Triturem amb el túrmix els rovellons amb l'aigua.
Donem forma de volcà a la farina i hi aboquem el preparat de rovellons.
Anem integrant la farina al preparat fins que ens quedi una massa lligada que treballarem una estona. (Si ho volem separem dos porcions petites per fer uns panets petits als quals posaremuns bocins de rovelló i una mica de botifarró saltejat). Deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant uns 45 minuts.
Pintem amb una mica d'oli la superfície i hi fem uns talls al nostre gust.
El forn el tindrem ben calent i procurarem tenir la safata a sota la reixeta.
Al moment de posar el pa a la reixeta abocarem una mica d'aigua a la safata per tal que faci vapor mentre es cou el pa.
Deixem coure a 200º uns 35-40 minuts.
Esperem a que es refredi sobre una reixeta.

17 comentaris:

  1. Boníssim!!!!!
    M'arriba l'olor dels rovellons amb l'all i julivert.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Quina il·lusió fer un pa així. M'hauria encantat participar-hi fent un pa normal (a casa el fem amb farina especial pels nens). Però precisament no tinc el "horno para bollos". Em conformo aquesta vegada en sentir-me representada per cadascun de vosaltres...Un petó Mercè.

    ResponElimina
  3. Ja ho ha dit el Josep... no tenies excusa! jajajaja Vius envoltada de la millor matèria prima! ;)
    Dono fe que un pa de bolets és una delícia, eh? T'ha quedat sensacional Mercè!
    Moltes gràcies per fer l'esforç!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Aquest pa és una meravella... no he provat mai un pa de bolets!! Guarda'n una mica!! jeje. Petons

    ResponElimina
  5. Ummm quina aroma deu fer aquest pa, quina molla més bona que t'ha quedat, es veu boníssim!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. mare meva que bo, i els panets amb botifarrons ni t'explico..... Ja he vist dos pans amb bolets i el penso fer, ja, ja, ara!
    Petons! ;)

    ResponElimina
  7. Aquesta vegada no hi podies faltar, tu que tens ben a prop la matèria primera i els consells del "mestre"!. T'ha quedat un pa ben guapo, i segur que igual de saborós i olorós!. Us en queda una miqueta, oi?, je, je.

    ResponElimina
  8. Treballar entre farines es el que te... et toca fer el pa si o si,jaja
    Te un aspecte sensacional!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Quina sort que tens de tenir un bon mestre, a veure si passo algun dia per la botiga! El pa espectacular, estàs feta una artista!!!

    ResponElimina
  10. Quina sort poder aconseguir aquests ingredients tant bons!! El pa s´ho mereix... Deu ser ben gustós. A gaudir-lo!! petons,

    ResponElimina
  11. Amb aquest pa hi canten els àngels!!! Ja sento l'oloreta.

    Per cert, i la crònica? M´ho vaig passar molt bé! He de baixar a Sants el mes de desembre i em passaré per Farinetes.

    ResponElimina
  12. Això ja és el "no va más" dels pans, amb rovellons és que no me'l puc ni imaginar!!!

    ResponElimina
  13. La teva participació no podia faltar....
    Treballar entre farinetes, ull.ull.ull.....
    Un pa bonissím!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Només hi falta un tros de llonganissa entre dos llesques!
    Nani

    ResponElimina
  15. Mercè quin pa més bo!!! de rovellons? tinc ganes de provar-lo! No sabia que treballaves allà, de fet no hi he anat mai, però ho tinc pendent, ja passaré algun dia!! :)

    ResponElimina
  16. Ostres!! Pa de rovellons?? Uauuuuuu!!!
    Jo tampoc sabia que hi treballaves! El dia que hi vagi ja t'avisaré!
    Petons!

    ResponElimina
  17. oh!! m'encanta aquest pa. Una altra que no sabia que treballessis al forn de pa Baltà!! No hi he anat mai però no paro de sentir coses bones!

    Molts petonets!

    ResponElimina