mousse de coco

mousse de coco

divendres, 20 de juliol del 2012

ARRÒS NEGRE



Després d'uns dies de vacances al paradís de Menorca i d'uns altres per Barna, avui torno a entrar per aquí amb moltes ganes de començar a gaudir dels vostres plats, els vostres comentaris, i la vostra companyia.
Què us puc dir de Menorca?, doncs que és la illa de la tranquil.litat, dels colors frescos, de formes arrodonides, que convida al relax... que té unes caletes paradisíaques i en molta part verges (sense hotels ni edificis de mal gust a peu de mar) com cala Binigaus, Algaiarenys, Binimel.la, menudes i familiars com la Cala de Binisafuller, o senzillament uniques i espectaculars com cala Pregonda. Navetes, taules, talaiots... i indrets amb un encant mariner com Fornells, senyorial com Ciutadella, o tant encantadors com Mercadal. En fi... com podeu veure en sóc una "fan". Pel que fa a la seva gastronomía no cal que us digui el que hem tastat de bon grat ensaïmades, carquinyolis i tatis de CAS SUCRER, i sa sobrassada!!!. Recomano visitar-la un cop a la vida...
Però avui no us faré una "caldereta" (per cert a preu astronomic per la nostra butxaca: 60/80 euros...)sinó que us porto un arrosset negre que sempre ens el podrem permetre i que fa gaudir d'allò més el paladar!
INGREDIENTS:
8 calamarçons petits
1 pebrot verd
1 gra d'all
1 ceba tendre
1 cullerada de tomàquet
2 sobrets de tinta de calamar (o la que hem tret dels calamars)
arròs (tantes tasses com persones en mengin)
SOM-HI:
Fem a bocins el calamar i el sofregim a la cassola amb oli.
Afegim la ceba tallada i quan comença a daurar-se posem l'all, el pebrot i la cullerada de tomàquet.
Deixem que agafi una mica de color i hi afegim l'arròs, donem unes voltes i posem aigua calenta just que cobreixi l'arròs. Diluïm la tinta en una mica d'aigua i l'afegim. Salem i anem coent fins que l'arròs sigui cuit.
Deixem reposar 5 minuts abans de servir.
Afegim la ceba

7 comentaris:

  1. Menorca és un paradís al que sempre val la pensa tornar... quina enveja! A mi encara em queden molts dies per començar vacances! jejeje
    L'arròs negre és dels meus plats preferits, avui en menjaré a casa mons pares! Nyam, nyam!!
    Petonets i bentornats!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un arròs com aquest és un plat ben digne per celebrar la teva tornada d'aquesta illa meravellosa, que bé que us heu passat!

    ResponElimina
  3. Vaja, tu ets de les que tornes? Doncs jo fa només 4 dies que hi sóc de vacances...Quina bona manera de començar de nou amb aquest arròs negre.

    ResponElimina
  4. Haurem d'anar algun dia a cala Pregonda...ja la localitzarem al mapa!!!! i la caldereta val la pena!!! tot i que aquest arròs negre té molt bona pinta!!!

    ResponElimina
  5. Ona: Trobo que aquest arròs era bonissim, jo mai l'havia probat i la veritat es que ja het tornaré a demanar que en facis un altre cop!!! petons

    ResponElimina
  6. Molts ànims per la tornada de vacances, que sempre costa una mica!
    A nosaltres ens encanta l'arròs, i aquest fa la pinta de ser molt bó!
    Ptns!

    ResponElimina
  7. Aquest arrosset us farà més bona la tornada! Menorca, paradís únic. Tan bonica...Per més vegades que vas, sempre agrada. I l'arròs negre per mi un dels millors! Molts petons!

    ResponElimina