Les figues ja són aquí, formen part del que conec com a "tardor" juntament amb les castanyes, els bolets, les fulles seques i els panellets... Una bona amiga m'ha demanat que li fés un pastís. Se m'ha acudit que havia de ser "de temporada" i per això m'han vingut al cap les figues!. Com que tenen un aspecte tan bonic, he pensat a fer una clafoutis perquè lluïssin, i veritablement ho he aconseguit, però no feu gaire cas de les fotografíes ja que les he hagut de fer amb el mòvil i no fan honor als colors ni a res...però bé, no tenia res més a l'abast!... Aquesta mateixa tarda la meva amiga m'ha dit que havia agradat moltíssim a tothom qui l'ha tastat!, m'ha fet molt contenta!. Es un postre senzill de preparar i el resultat molt agraït. Si no sabeu com endolcir aquest cap de setmana plujós ja ho sabeu!, espero us agradi.
INGREDIENTS: (pastis de 22 cm)
125 ml de llet
75 gr de sucre
60 gr de mantega fosa
2 ous sencers
100 gr de farina d'ametlla
60 gr de farina normal
2 culleradetes de llevat
Figues
SOM-HI:
Barregem els ingredients en l'ordre que estan escrits: llet-sucre-mantega-ous, afegim la farina d'ametlla poc a poc i finalment la farina amb el llevat tamisats.
Unrem amb margarina el motlle i aboquem la massa.
Pelem les figues i les tallem pel mig o en tres trossos i els anem posant procurant sobresurti la part de dalt.
Enfornem a 180º uns 30 minuts.
Desmotllem quan sigui fred i empolvorem amb sucre fi.
Deliciós...És la clafoutis de tardor; una molt bona alternativa a les cireres:
ResponEliminaUn pastís amb figues ja és el súmmum, demà cap a mercat a buscar-ne!
ResponEliminaM'encanten les figues, llàstima que la temporaada sigui tan curta...
ResponEliminaLa teva amiga deu haver quedat encantada amb aquest pastís ;)
Apa, de figues? Boníssim i original! Li he de donar una nova oportunitat al clafoutis... el que va fer ma mare per la Recepta del 15 no em va entusiasmar (ho dic ara que no em sent! jajaja, però als demés sí... potser sóc jo la rara!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Mercè, una adaptació perfecte del clafoutis de cireres! M'encanta, perquè les cireres cuites també són una delícia. Bona idea. Petons
ResponEliminaLes figues durant poc temps, ho tenim que aprofitar.
ResponEliminaExcelent aquest clafoutis de figues.
Petons
Noia...quina bona pinta...segur que despres d'aquest pastis t'hen demanara mes...jeje
ResponEliminaPetonets.
Que bo!!!
ResponEliminaT'ha quedat molt bé, la teva amiga té molta sort! Jo faig clafoutís amb qualsevol fruita i queda sempre boníssim!!!
ResponEliminaPetonets
Una delícia, tant per a la vista com per al paladar, segur!
ResponEliminaAquí una altre fan de les figues, literalment. :)
ResponEliminaLa figa és una fruita que ens agrada molt, però que ens costa molt cuinar amb ella!
ResponEliminaT'ha quedat molt bé!
ptns!!
genial aquest clafoutis de figues¡¡
ResponEliminapeto
Però què bo! I a mi que em perden les figues...
ResponElimina