Feia força temps que volia fer aquesta mousse. Tots sabeu que aquest tipus de pastís és el meu preferit. El passat dia 2 d'octubre va ser el meu aniversari i vaig fer-lo, seguint les instruccions de la Gemma -Caprofiti- amb petites variacions i fent la cobertura com més o menys faig la de llimona. La veritat és que el pastís queda molt fi i molt bo, tot i que després de fer el de llimona, considero que la diferència és mínima. Si bé s'aprecia el gust de la llima, no vam notar gaire el gust de la menta ni del rom (i això que en vaig posar força més!). Tot i així és molt recomanable!. Espero que us agradi!
INGREDIENTS:
*Per la base: 1 tub de galetes Maria+80 de mantega fosa+1 cullerada de sucre.
*Per a la mousse:
2 ous
3 cullerades de sucre morè
3 cullerades de sucre blanc
400 ml de nata
6 fulls de gelatina
el suc de 2 llimes i 1/2 llimona
50 ml de de rom
10 fulles de menta
ratlladura de les llimes
*Per a la cobertura:
100 ml de rom+25 ml d'aigua
125ml d'aigua
1/1 sobre de gelatina de llimona
2 gotetes de colorant líquid verd
SOM-HI:
*Fem la base del pastís triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa i el sucre.Folrem la base del motlle.Deixem a la nevera o enfornem 10 minuts, com més us agradi.
*Preparem la mousse: ratllem les llimes i reservem. En fem el suc.
En un cassó al foc hi posem el suc de llima-llimona i el rom.Afegim unes fulles de menta i una mica de la ratlladura. Infusionem una estona. Retirem del foc i colem. Ara afegirem la gelatina que haurem hidratat en aigua freda.
Batem els rovells amb el sucre morè. Ho afegim al líquid amb compte un cop no cremi.
Batem les clares amb el sucre blanc. Ho afegim.
Muntem la nata i la incorporem a poc a poc.
Aboquem la barreja sobre la base de galeta i posem a la nevera d'un dia per l'altre.
*Cobertura: posem en un cassó 100 ml de rom i els 25 d'aigua i escalfem. Quan arrenca el bull hi posem 1/2 sobre de gelatina de llimona. Deixem es refredi una mica i afegim els 125 ml d'aigua restants i les 2 gotetes de colorant verd i una mica de ratlladura. Veurem quin color verd més bonic!. Deixem refredar una mica i l'abocarem sobre la mousse completament quallada. Posem a la nevera fins que es refredi. (abans de posar la gelatina podem adornar amb fulles de menta, una rodella de llima...)
Té molt bona pinta aquesta mouse. Una amig la va fer i ens la va deixar tastar i con tu dius no es nota massa el gust ni de la menta ni del ron.
ResponEliminaPetons
Felicitats, Mercè!!!! el pastís preciós i segur que boníssim!!!
ResponEliminaPetonets
Mercè, t'ha quedat molt be aquest pastis i una recepte molt ben explicada.
ResponEliminaFelicitats a tu i a les teves filles, veig que totes sou tardorenques!
ResponEliminaM'agrada aquest pastís, potser el faig pel meu aniversari que és a finals de mes.
Una pregunta, com ho fas per que et surti el respon als comentaris, m'agrada aquest format i no sé com he de fer-ho.
Potser no es nota massa el gust de rom i menta, però la pinta és fabulosa! Crec que el provaré de fer amb la pasta de mojito que vaig comprar l'altre dia, que el gust a menta és més pronunciat! jajaja Això sí, quan torni dels USA! Que encara no m'ho crec! jajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo també li tinc l' ull posat. A mi ja em va bé que no es noti gaire el gust a rom, però, ésclar t' hi jugues que et caiguin comentaris tipus: això és de mojito?? M´ha passat en altres pastissos perquè al ser pràcticament abstèmia peco de poc alcohol.
ResponEliminaAh! Felicitats!
Mercè, com et vaig dir, si el fas sense "tunejar-lo"...et quedará amb gust de mojito !!! jeje.Ara de veritat, prova de fer.ho tal com posa a la recepta i ja m'ho dirás...
ResponEliminaPetonets.
OOOh! genial!! m'havia vingut al cap alguna vegada pero ara ja tinc la teva recepta per fer-la!!! merci!!
ResponEliminaSom unes adictes al mojito, sobretot a l'estiu!
ResponEliminaAixí que crec que segur ens encantaria aqta mousse!!
Potser algun dia te la robem i la provem!!
Ptns!!
Uau! quina xulada, Mercè! M'havia passat per alt aquest pastís! D'entrada, felicitats per l'aniversari!! I en segon lloc, felicitats per aquesta recepta, que a més d'exòtica, és tota una temptació!! Carai, quina bona feina! Petons
ResponElimina