Per al pa de pessic vaig utilitzar la fórmula de la coca de xocolata que tan be em resulta sempre: molt esponjosa i amb un gust potent de xocolata. El fondant blanc el vaig comprar a Gadget't cuina i en vaig tenyir una part amb colorant lila en pasta (també de Gadget's) que és el color preferit de la Bet.
INGREDIENTS:
1 got gran de llet
1 got gran d'oli de girasol
1 got gran de sucre
1 got gran de Paladín
1 got i mig gran de farina
4 ous
1 sobre de llevat
______________
Fondant blanc
colorant pasta lila
perletes platejades
cors de gominola
nino de la Betty Boop
SOM-HI:
Fem la coca barrejant la llet, els ous, el sucre i l'oli de girasol. Seguidament anem afegint la xocolata i quan està ben lligat tamisem la farina amb el llevat i l'anem incorporant poc a poc mentre batem.
Untem un motlle amb margarina i hi aboquem la massa.
Enfornam a 180º durant uns 35-45 minuts (jo faig 10 minuts per sota perquè pugi bé i la resta per sobre i per sota a l'hora). Deixem dins el forn però apagat i la porta oberta que es vagi refredant poc a poc.
Quan ja és fred el decorarem: agafem el fondant entre les mans i el manipulem una mica. Agafem la porció necessaria i la tenyim amb una micona del colorant. Entre 2 papers de forn extenem el fondant blanc (en aquest cas, com que el paper feia com uns quadradets ha quedat com texturitzat!).Li donem la forma que volem (tallem en rodó una mica més gran que el diàmetre del motlle) i el posem a sobre folrant-lo. (Vaig pintar la superfície de la coca amb una mica d'aigua per tal que s'enganxés bé el fondant)Apretem una mica i fem les boletes, lletres amb tallapastes, els cors... i amb una micona d'aigua les enganxem a sobre. Acabem de decorar amb les xuxes i la nineta. LLESTOS!, espero us agradi!
Queda molt fi i segur que a la Bet li va encantar.
ResponEliminaPetons.
T'ha quedat molt bé!! Segur que a la teva filla li va semblar el millor pastís del món.
ResponEliminaPetons
Si és que ets una crack i pots fer el que et proposis! T'ha quedat xulíssim i la Betty Boop de la casa deuria estar encantada! Felicitats a les dues
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ets una artista !!!!! Moltes felicitats a la Bet...i a tú per el pastís! El que no es faci per un fill !!!
ResponEliminaPer cert, tens un missatge al facebook... Ja em contestes,ok?
petonets a tots....
Quin super pastís!!!!!! La Bet devia de flip·par...amb aquest pastís tant guai..
ResponEliminaFelicitats, vols que muntem una pastisseria? jejejeje.
Petons
Què maco! jo no m´atreveixo encara amb el fondant...Em passa com a tu el veig massa dolç, però algun dia arribarà.
ResponEliminafantastico pastis fondant de aniversario Mercé y a proposito ya a estas horas,muchas felicidades,que tengan un buen dia de tu santo
ResponEliminapeto
És el millor regal que li podies fer! i per ser el primer t'ha quedat xulíssim!!
ResponEliminaJo tb crec que és massa dolça la fondant pel meu gust, però queden tant bonics aquests pastissos!
Felicitats!
ptns!!
I tant! Quin regal més bo, Mercè! A mi m'entantava la Betty Bop quan era petita. I continuo pensant que és un dibuix encantador! Ets una artista, noia! Petons
ResponEliminaMercè, t'ha quedat fantàstic, felicitats a la Bet i a tu per fer el pastís.
ResponEliminaMerçè jo veig un pastís mooolt xulo.
ResponEliminaFelicitats pel teu sant, que passis un bon dia.
Un petonet
impressionant !! estas feta tota una artista!! a celebrar-ho !!!!i feliç sant!
ResponEliminaNomés per veure la carona de felicitat de la Bet ja valia la pena fer el teu primer fondant, eh?. Et va quedar molt i molt bé. A més de bo, era molt divertit!.
ResponEliminaSou uns solets!!!!, moltes gràcies a tots, així dóna gust cuinar per a mi, per als meus, i per a vosaltres!!!
ResponEliminaFelicitats a l'Ona i a la Bet!
ResponEliminauau, jo encara no m'he atrevit amb el fondant, t'ha quedat molt bé. I és que per celebrar uns 9 anys es fa el que calgui, oi? :)
Ostres Mercè que rebonic!
ResponEliminaJo també he fet dos pastissos amb fondant i em van semblar fàcils de fer, tot i que no tinc imaginació per fer figuretes ni decoracions boniques...què hi farem!
Estic contenta de tornar a passar per aquí.Tot i que cuinar ho he seguit fent, de publicar ben poc!, perquè la Joana és una tronera i se'n va a dormir amb les bruixes, i a mi m'agrada fer els posts a la nit, quan tot està tranquil, però aleshores ja no tinc esma per res...què hi farem!
Una abraçada i per molts anys a la Beth!
Hola Mercè!
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la página Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Maco, molt maco :-)
ResponElimina