mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 20 d’octubre del 2012

CLAFOUTIS DE RAÏM

Plou, és núvol, plou, plou... bé, doncs a distreure's a la cuina! no?. A mi m'agrada la pluja, sempre que no sigui un diluvi i no duri molts dies seguits... bàsicament perquè no saps on deixar la roba mullada per tota la casa!, cadires, barres de cortina, el plegable al mig del pas...Bona excusa, la pluja, per dedicar una estona més a la nostra distracció preferida.
Fa dies que m'ha agafat per les Clafoutís... Serà que és un pastís ràpid de fer, perquè no és que em tregui el son... però la veritat és que tenen força èxit!. Com que es poden fer amb moltes fruites, tot i que el primer que vaig fer va ser el tradicional de cireres, també n'he fet de figues i ara el de raïm. Només cal entretenir-se una mica a pelar i treure els pinyols del raïm per tal de no trobar destorbs al menjar. Espero que us agradi!

INGREDIENTS:
125 ml de llet
75 de sucre
60 gr de mantega
2 ous
60 gr de farina
100 gr de farina d'ametlla
raïm pelat i trets els pinyols.

SOM-HI:
Pelem i treiem els pinyolets al raïm.
Barregem la llet, el sucre, els ous, la mantega fosa, i poc a poc afegim la farina d'ametlla.
Finalment posem la farina normal i barregem bé.
Aboquem la massa en un motlle no massa ample.
Anem posant amb cura i procurant sobresurtin una mica, els granets de raïm partits per la meitat.
Enfornem a 180º uns 30 minuts.

LLESTOS!




12 comentaris:

  1. Molt bo!!!! jo també el faig amb qualsevol fruita i sempre ens agrada!!!Petonets

    ResponElimina
  2. No se m'hagues ocorregut fer-ho amb raïm, molt bona idea Mercè.!!!!!
    Aixó es gaudir de la fruita del temps!!!!
    Si senyora......
    Petons guapa.

    ResponElimina
  3. Un postre ben de tardor, per celebrar que plou!

    ResponElimina
  4. Quina bona pensada Mercè...i quina bona pinta que te !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Deliciós...Alguna avantatge té l´estar-se a casa mentre plou, no?

    ResponElimina
  6. Segur que val la pena entretenir-se un ratet amb el raïm!
    Fa molt bona pinta!!
    ptns!!

    ResponElimina
  7. Mercè, me agrada molt aquest Pastis de mousse de mojito.

    ResponElimina
  8. Veus que bé! Readaptant receptes segons la temporada. queda molt bonic, el clafoutis amb raïm, i ha de ser boníssim!!! Molt bé, Mercè! Endavant amb la creativitat!

    ResponElimina
  9. Jo només l'he preparat amb cireres, i ja em cansava treure el pinyol! El resultat d'aquest clafoutis ha de ser d'una finura.... que bona! És ben bé que els dies de pluja és un "gustasu" encendre el forn i posar-se a cuinar eh.
    Petons!

    ResponElimina
  10. Què bó Mercè, amb aquell to torradet al voltant, ha de ser molt fi! No se m'hagués ocorregut fer-lo amb raïm. Molt bona pensada! Petons!

    ResponElimina
  11. Me gusta tu plan Merce,hacer un buen clafoutis mientras llueve, es un placer.
    Besets.

    ResponElimina
  12. A mi m'encanta un dia de pluja i estar a casa... el cap ja va rumiant què fer a la cuina... encara que aquest cap de setmana, al menys a Barcelona, no ho han endevinat massa..Aquest clafoutis ha d'esta rsuper bo!!

    ResponElimina