mousse de coco

mousse de coco

dijous, 8 de novembre del 2012

PANETTONE / PRIMERA





Si nois, s'apropa el Nadal i començo a fer proves... Comencen a sonar paraules "màgiques" com torrons, xocolata, massapans, neules, trufes... i  PANETTONE. Els qui em coneixeu sabeu que ni els torrons ni les neules ni els dolços molt dolços no em treuen el son, però hi ha coses que sempre fan gràcia tastar quan és el moment i coses que són un repte a fer. A mi, això, em passa amb el Panettone. Sempre he pensat que és de les coses complicades i elaborades que algun dia intentaria fer. Doncs aquí el teniu!, el meu primer intent. N'estic força satisfeta i la única cosa que crec és que no va llevar prou ni el poolish ni la massa final, potser perquè va ser el primer dia de fred i pluja...Va quedar molt gustós però potser una mica "apretat". Segur que a la segona em queda una mica millor. Com sabeu, es pot farcir del que més us agradi: panses, fruita confitada, ratlladures...jo només li vaig posar panses i perletes de xocolata. Per a fer-lo vaig emprar uns motlles de paper de La Industrial Bolsera que estan empaquetats de 3 en 3 a un bon preu. En aquest mateix motlle és bonic afegir una cinta ben llaçada per a regalar-lo o presentar-lo. Anem per feina!, us animo a fer-lo una tarda de calma...

INGREDIENTS:
*Poolish o preferment:
125 gr de farina de força
4 gr de llevat de forner (sec)
100 ml de llet tèbia

*50 ml de llet
*1 ou sencer  i 1 rovell
*un polsim de sal
*250 de farina de força
*100 de mantega
*1 sobre de llevat de forner (6 gr aprox)
*75 de sucre
*1 culleradeta de cafè, de vainilla líquida
*85 gr de perletes de xocolata (les que no es fonen)
*60 gr de panses
*un rajolí de vi dolç
*ametlles llaminades

SOM-HI:
-Preparem el poolish o preferment barrejant la farina de força, el llevat i la llet tèbia. Deixem a la nevera tapat tota la nit o el màxim d'estona .
-Comencem a treballar: deixem les panses en remull (jo en vi dolç, però es pot fer només amb aigua o amb conyac, oporto, xerès...).
-Comencem barrejant el sucre, la mantega pomada, l'ou, el rovell, la sal i la culleradeta de vainilla.
-Finalment afegim la farina amb el llevat barrejats i ho ajuntem amb el Poolish.
-Abans no es faci massa compacte la massa afegirem les panses escorregudes i les perles de xocolata.
(si la massa és massa humida afegirem una mica més de farina sempre en forma de pluja)
-Deixem llevar en un bol tapat i lloc càlid una hora.
-Amassem una mica i posem la massa al motlle que haurem engreixat una mica amb mantega i deixem llevar 1 hora més.
-Just abans d'enfornar pintem amb el rovell batut i hi posem alguna cosa que ens agradi: sucre volat, ametlles llaminades, perletes...
-Enfornem a 170 graus uns 40 minuts.



15 comentaris:

  1. Uau!!!!De vegades he tingut temptacions de buscar la recepta del panettone, però sempre he pensat que seria força difícil de fer...veient el teu primer intent, em vénen ganes de provar-ho!!No està gens malament!!!!et felicito!!!

    cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina
  2. ÉS el primer? Doncs mercè, te n'has sortit molt bé! El pannetone també és dels meus postres nadalencs preferits, potser importat, tens raó, però els qui no som massa de dolços molt dolços aquest brioix - pa de pessic és ideal. Ho tornaràs a intentar, ja et veig a venir! ha ha ha. petonets

    ResponElimina
  3. A mi no es el postre de Nadal que mes m'agrada però a aquest teu li fotria una caixalada de bon gust!!!
    Noia, per ser el primer no has començat gents malament...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Ja comencen les receptes Nadalenques!!
    Tot i q no n'acabes d'estar satisfeta, l'aspecte és molt bó!
    Te l'agafo per a veure si m'hi animo més endavant!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. una meravella!!! per a ser el primer t'ha quedat preciós!!! jo vaig fer un fa uns anys, no em va quedar malament, però no vaig repetir. Tinc ganes de tornar, a veure si aquest any li dono canya al Panetone!
    Petonets

    ResponElimina
  6. M'agrada el panettone perque no es massa dolç. El teu ha quedat molt bé, s'ha de tenir en compte que pels llevats la temperatura ambient influeix.
    Petons.

    ResponElimina
  7. A casa ens agrada molt el panettone, l'any passat en vaig fer i va quedar prou bé, però com que m'agrada provar noves receptes, faré la teva, el teu t'ha quedat ben guapo!

    ResponElimina
  8. Gràcies a tots!, segur que repeteixo!. Per cert, no ho he dit a l'entrada però aquesta és la meva entrada 300 !!!!, jaja, em fa gràcia, mira tú... petonets per a tots!!!

    ResponElimina
  9. Merce esta ya tremendo este panettone y marcando las 300 entradas ya,bien¡¡ felicitats
    peto

    ResponElimina
  10. T'ha quedat genial, jo quan l'he vist des del facebook m'he pensat que l'havies comprat!!!!

    ResponElimina
  11. T'ha quedat molt bo, té una pinta molt bona!!
    petons

    ResponElimina
  12. Doncs per ser la primera prova...t'ha quedat increible!! Me l'apunto a veure si el faig. Si em queda alguna cosa presentable la penjo i t'ho comento.
    petons (i em quedo per aquí)
    Cristina

    ResponElimina
  13. Hola Mercè estimada i guapa tu

    Moltes gràcies per les teves paraules

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. La INDUSTRIAL BOLSERA em queda un xic lluny....però a veure si el proper cop que en faci...en puc disposar!!!
    T'ha quedat genial!!
    Ptns

    ResponElimina