mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 16 de desembre del 2015

CANELONS DE LLUÇ i RAP AMB SALSA DE GAMBES

Estava convençuda que tenia la recepta d'aquests canelons al blog!, però no els veig.
Fa molt temps que no els faig, però són d'aquells plats que em van fer quedar molt be amb la familia i amb amics quan els vaig fer. Es tracta d'uns canelons de lluç molt suaus que amb la salsa de gambes lliguen molt i molt be.

A la familia ja m'han deixat "caure" si els tindrem per Sant Esteve...
Espero us agradin i us animo a fer-los!, uns canelons diferents, gustosos, suaus, aptes per a nens,grans i avis!

*No tinc cao fotografía, així que n'agafaré alguna que l'aspecte s'hi assembli. Imagineu-vos uns canelons tradicionals amb una salsa al damunt d'un coloret rosat-assalmonat.

INGREDIENTS:
Plaques de canelons
200 gr de lluç
200 gr de rap
100 gr de gambes
1 ceba picada
150 gr de mantega
1 got de llet
1 got de nata líquida
60 gr de farina
sal i pebre

*Salsa de gambes:
3 gambes grosses i gustoses
un grapat de gambeta petita amb pell
mantega
nata líquida
sal i pebre
-nou moscada i formatge ratllat opcional.

PREPARACIÓ:

Bullim les plaques de caneló amb aigua bullent, sal i un rajolí d'oli. Abocant les plaques una a una amb compte no s'enganxin una amb l'altre.(mirar instruccions paquet per veure temps de cocció)
Anem treient les plaques amb cura i les anem deixant sobre un drap de fil net.

*Preparem el farcit posant una mica de mantega en una paella amb la ceba ben menuda.
Afegim el lluç i el rap que haurem salpebrat i tallat a daus.
Quan estigui a mitja cocció afegirem les gambetes.
Deixem coure una mica i afegim poc a poc la farina, després la llet i la nata líquida uns minuts i deixem refredar tot plegat.

Triturem el farcit a la textura que ens agradi, segons si volem notar els bocins o una pasta més fina.

Anem farcin les plaques i embolcallem.

*Preparem la salsa: en una paella amb una mica de mantega coem les gambes grosses i petites amb la pell i apretant el cap per tal que deixin anar tot el seu gust.
Colem bé aquest oli apretant be les gambes. En aquest oli afegirem mantega i crema de llet fins aconseguir una salseta espesseta, o més clara segons el nostre gust.
Proveu-la per si hi voleu afegir sal i finalment també hi podeu posar un polsim de nou moscada.

*Muntem la safata per al forn:
Posem una mica de la salsa al fons de la plata.
Anem posant els canelons i napem amb la resta de la salsa.
A mi m'agraden així, però si hi voleu posar formatge ratllat vosaltres mateixos.

*Enfornem a 180º fins que agafin un coloret torradet. No massa, perquè tot està cuit!

BON PROFIT!!!

                                         (imatge Andreucomas)-l'aspecte és molt semblant.

2 comentaris:

  1. uff quina bona pinta! m'encanten els canalons i lasanyes de peix, és més digestiu i lleuger que els clàssics de carn! petons

    ResponElimina
  2. Amb l'excusa de que són "suaus" és per menjar-ne un plat ple i repetir. Què bons!

    ResponElimina