mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 28 de novembre del 2011

COCA DE TORRÓ DE XIXONA



Voleu començar a tastar el torró de xixona d'una manera diferent?, doncs us proposo aquest coc deliciós amb un color torradet i un gust ben suau a xixona per anar donant idees per al Nadal.
L'any passat, amb barres de torró de xixona en vaig fer magdalenes, coca i mousse... No sempre cal clavar les dents a la barra!...
INGREDIENTS:
200gr de torró de xixona
3 ous
80 gr de sucre
1/1 sobre de llevat
200 ml de llet
20 gr d'oli
220 gr de farina
SOM-HI:
Barregem els ingredients sòlids: sucre, farina i llevat.
A part, batem els ous i afegim la llet, l'oli i el torró trocejat com volguem: més molt o més sencer si ens agrada trobar els bocins.
Barregem els 2 preparats amb la batedora fins que ens quedi la massa lligada.
Omplim el motlle que haurem untat amb un xic de mantega i enfornem a 170º 15 minuts per sota i 5 minuts finals per sobre i sota.
Deixem refredar, desmotllem i servim empolvorat, o no, de sucre fi.

dimecres, 23 de novembre del 2011

COQUES DE SANTA TERESA / GRAN RECAPTA BANC DELS ALIMENTS



Avui us convido a una recepta boníssima, fàcil i econòmica. Ben segur que tots coneixeu EL BANC DELS ALIMENTS. Doncs demà dia 25 es pretén fer una gran recapta dels aliments més bàsics: pasta seca, llegum sec, oli, llet, tomàquet... i hi colaboren mercats i supermercats de tot arreu. Segur que en trobem algun on fer la nostra aportació ben aprop de casa.
L'Oscar de -decuina- va proposar per avui fer una recepta senzilla i de baix cost, així que aquí teniu aquest dolç tan bo!
INGREDIENTS:
Pa sec, del dia anterior
llet
ous
oli
sucre
SOM-HI:
Tallem el pa a llesques una mica groixudes.
Les amarem bé de llet i les passem per un bol amb ou batut de manera que quedin ben xopes.
En una paella on tindrem l'oli ben calent les anem arrebossant per banda i banda fins que quedin ben dauradetes.
Les retirem i passem volta i volta per un plat que tindrem ple de sucre i reservem en una plata.
LLESTOS!, I NO US IMAGINEU QUE BÉ S'HO PASSEN ELS NENS FENT I MENJANT!

dissabte, 19 de novembre del 2011

FRICANDÓ



Penso en receptes de carn...i cap és per a mi millor que el FRICANDÓ!, així, amb majúscules, perquè és un plat típic i tradicional dels que ens podem sentir més orgullosos. Només alguns plats semblants com la vedella amb bolets estarien, per a mi, a l'alçada d'aquest plat. També és veritat que a cada casa hi ha algún truc, ingredient, picada, tomàquet o no, forma de cuinar-lo...que en fa un plat adaptat a cada familia. Ni jo el faig exactament igual que la mare ni la meva veïna el deu fer exactament com jo... Us proposo que cadascú digui la seva "fórmula secreta"!. Jo us ofereixo la meva, espero us agradi.
INGREDIENTS: (per a unes 6 persones)
1 kg de carn de vedella (tapa plana o la que us aconselli el carnisser per a fricandó)
2 pastanagues
300 gr de caba tendre
50 gr de moixernons
1 got de vi blanc
3 granets d'all
2 fulletes de llorer o branquilló d'herbes preparat
farina
oli, sal i pebre
SOM-HI:
Posem els moixernons en remull unes 2 hores.
Salpebrem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament.
En una cassola amb un bon raig d'oli hi posem els grans d'all, el llorer i els talls de carn que daurarem per banda i banda lleugerament. Els treiem i reservem.
En aquest mateix oli farem la ceba ben picadeta i la pastanaga. Quan està ben tovet hi afegim el got de vi i els talls de carn.
Deixem coure una estoneta i hi aboquem aigua calentona o brou de carn just que cobreixi els talls i deixem que cogui tot junt aproximadament 45 minuts-1 hora fins que la carn quedi ben tendre.
Retirem un moment la carn i triturem la salsa amb el túrmix que quedi fina. Tornem la carn a la cassola i afegim els moixernons i una mica de l'aigua que porta tot l'aroma dels bolets. Deixem coure uns 5 minuts més i deixem reposar.
*Aquest plat és dels que està més bo fet d'un dia per l'altre!, sinó, deixem reposar el màxim de temps abans de cruspir-lo!
SALUT!, i no oblideu el bon pa a taula per sucar...

dimarts, 15 de novembre del 2011

PA DE ROVELLONS / LA RECEPTA DEL 15






Uiiiii... gairebé no hi arribo!.Es dia 15 i tenim la cita de cada mes amb LA RECEPTA DEL 15. De fet, no tenia del tot clar si hi participaria aquest mes, però fent una mica de "trampa" i ja que treballo amb en Josep Baltà que és forner... diguem que gairebé m'ha "obligat" a presentar aquest pa de rovellons. La materia primera la tenia assegurada: farina per triar, massa mare deshidratada, llevat...que tenim a la botiga Farinetes. En Josep m'ha assessorat i jo hi he posat tot el meu carinyo. El resultat prou satisfactori, un pa tupit i molt aromàtic, amb un color torrat i crosta força cruixent. tot i que demà consultaré algunes coses al Josep per millorar-lo!.
INGREDIENTS:
700 de farina de força
1 sobre de llevat de forner
100 gr de rovellons
350 d'aigua
2 pessics de sal
10 gr de massa mare deshidratada
(all i julivert pels rovellons)
(un bocí de botifarró de ceba pels panets petits)
SOM-HI:
Saltegem els rovellons amb l'all i julivert i salem. Reservem fins que es refredi.
Barregem en un bol la farina, amb la massa mare,la sal i el llevat.
Triturem amb el túrmix els rovellons amb l'aigua.
Donem forma de volcà a la farina i hi aboquem el preparat de rovellons.
Anem integrant la farina al preparat fins que ens quedi una massa lligada que treballarem una estona. (Si ho volem separem dos porcions petites per fer uns panets petits als quals posaremuns bocins de rovelló i una mica de botifarró saltejat). Deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant uns 45 minuts.
Pintem amb una mica d'oli la superfície i hi fem uns talls al nostre gust.
El forn el tindrem ben calent i procurarem tenir la safata a sota la reixeta.
Al moment de posar el pa a la reixeta abocarem una mica d'aigua a la safata per tal que faci vapor mentre es cou el pa.
Deixem coure a 200º uns 35-40 minuts.
Esperem a que es refredi sobre una reixeta.

dijous, 10 de novembre del 2011

GRANOTETES DE MASSAPÀ



Us ha sobrat massapà dels panellets o farina d'ametlla?, voleu aprofitar-la fent alguna cosa graciosa amb la canalla?.... Nosaltres a casa, amb l'Ona,la Laia i la Bet vam fer aquestes granotes, però si deixer fer a la imaginació segur podreu fer de tot!. Només cal agafar el massapà, tenyir-lo i a modelar!. Penso que també és una bona idea per adornar pastissos, mones...
INGREDIENTS:
-massapà fet o bé el feu: farina d'ametlles + la mateixa proporció de sucre + aigua( la justa perquè lligui).
-colorant alimentari: líquid de color verd (vahiné, Delishop...)o altres.
-perletes de xocolata aruba (la de les cookies que no es fon)
SOM-HI:
Agafem el massapà que haurem tingut a la nevera per poder fer millor les formes i fem una boleta mida panellet. Al damunt li posem 2 de petitones presionant una miqueta.
A les boletes de dalt hi clavem amb cura una perleta de xocolata aruba a cada una.
Amb una cullereta marquem la boca (feliç, trist...)
Enfornem a 180º uns 5 minuts, vigilant no es torrin i es mengi el color!
Deixem refredar i llestos!

diumenge, 6 de novembre del 2011

MAGDALENES XL




Oi que us ha passat que alguna vegada veieu primer l'estri o l'ingredient, i us agrada tant que ho agafeu i després ja mirareu quina recepta feu per a lluïr-la?, doncs a mi em va passar el mateix amb els motlles XL de magdalena.Recepta ja en tenia varies, només em calia decidir quina, però la mida de la capsuleta em va atraure a primera vista... La veritat és que tot i ser grans queden ben cuites i no s'obren tot i ser de paper. Tenen una mena de reforç que aguanta la massa sense haver de posar-la dins cap motlle.( Jo les vaig trobar a Baltà Farinetes). Ja estem a punt per un berenar?, som-hi!
INGREDIENTS:
350 de farina
250 de sucre
4 ous
1 sobre de llevat
200 d'oli de gira-sol
un rajolí de llet
ratlladura de llimona/ o taronja
*massa de cacau: afegim 1-2 cullerades d cacau pur a la massa.
*decoració: ametlla llaminada, xocolata aruba-perletes, sèsam...
SOM-HI:
Comencem barrejant els ous i el sucre, després afegim la llet i l'oli i finalment la ratlladura de llimona o de taronja segons agradi més. (o bé vainilla, canyella...).
Quan tot ha lligat bé anem incorporant poc a poc la farina i el llevat tamisats.
Omplim les capsules fins a 3/4 de la seva capacitat i si ens agrada la capeta de sucre crostada posem una mica de sucre sobre de tot, però hi vaig posar ametlla finament llaminada en unes, sèsam a unes altres, perletes de xocolata...
Enfornem a 180º uns 20 minuts.
LLESTOS!

dimecres, 2 de novembre del 2011

PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE/PASTÍS DE XOCO AMB 2 MELMELADES









1O ANYS!!!, la meva filla Laia ha fet 10 anys... buffff, la meva "crispeta" s'ha fet gran!. Ahir, dia de tot sants vam celebrar a casa amb tota la familia el seu aniversari, el meu que va ser fa just un mes, i la castanyada, així que FESTA GROSSA amb 23 persones!. No van faltar els panellets tradicionals i innovadors, entrepans, sandwich, magdalenes de sobrassada... i els pastissos. La Laia havia insistit que volia el pa de pessic de xocolata que fem sovint a casa i que queda molt esponjós, però amb dues capes, una amb melmelada de maduixa i l'altre de préssec. Per la meva banda vaig fer-me un pastís de formatge amb mascarpone i fruites vermelles. Van agradar molt els 2 tant a grans com a petits. FELICITATS CRISPETA!!!
PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE
2 iogurts
1 mida de sucre (la del iogurt)
1 mida de farina
3 ous
250 de nata líquida
3/4 de tarrina de mascarpone
*Per a la decoració: fruites vermelles (jo paquet congelat de barreja de fruits)
SOM-HI:
Comencem barrejant els ingredients líquids i finalment la farina tamisada mentre amassem.
Coem a 180º uns 30-40 minuts.
Deixem refredar i escalfem uns minuts unes quantes fruites vermelles amb una mica de sucre a gust fins que deixin anar el seu suc. Escampem suc i fruites per sobre el pastís.
PASTÍS DE XOCOLATA 2 MELMELADES
1 got gros de llet
1 got gros de sucre
1/2 got gros d'oli de gira-sol
1 got gros de farina fluixa
1 got i mig gros de Paladín
1 sobre de llevat
4 ous
*melmelada de maduixa i de préssec
*cobertura de xocolata: uns 200 gr de xocolata de fondre, 100 de mantega pomada, 100 de nata líquida.
SOM-HI:
Barregem la llet,l'oli i el sucre amb la batedora, afegim els ous i anem posant la xocolata Paladín. Finalment afegim la farina amb el llevat tamisant-les i incorporant a poc a poc.
Untem amb mantega el motlle i aboquem la barreja.
Enfornem a 180º uns 45 minuts.
Deixem refredar i fem dos talls al pastís que omplirem un amb melmelada de maduixa i l'altre amb melmelada de préssec.
Preparem la cobertura: posem la nata en un cassó i quan arrenca el bull afegim la xocolata. Mica a mica anem afegint la mantega fins que tot lliga i brilla.
Aboquem sobre el pastís quan ja és una mica refredada aquesta cobertura de manera que vagi caient per tot al voltant. Deixem refredar a la nevera i al moment de servir decorem. (jo he fet un estel amb cacau emprant un motlle de galeta i amb nocilla he enganxat les boletes de xocolata.
BON PROFIT!

dissabte, 29 d’octubre del 2011

XERRADA DE XOCOLATA, DE CERVESA I NOUS CURSOS DE PA

Es possible que us interessi saber que a l'espai Fes-te Farinetes es faran 2 xerrades.
La primera : XOCOLATA SIMÓN COLL ja la vaig anunciar, serà el dia 11 de Novembre de 6 a 8h/ inscripció a Baltà farinetes Carrer de Sants 117.
Propera xerrada: CERVESA ARTESANA BLEDER, Salvador Fortea ens introduirà al mon de les cerveses i els maridatges amb els nostres plats tradicionals mitjançant una cata de les seves cerveses./ 24 Novembre de 6 a 8h./ inscripcions a Baltà Farinetes (Sants 117) o a la web: www.fes-tefarinetes.cat
També nous cursos de pa amb Iban yarza , els dies 19 i 20 de Novembre. Curs de panettone,tortell de reis, pans suecs.../informació i reserves: www.thegluttonclub.com Si voleu conèixer una mica més a l'Iban aquí teniu el seu bloc de pa:
Tingueu en compte els que volgueu apuntar-vos als cursos de pa que s'omplen rapidíssimament.(els cursos dels dies 4,5 i 6 es van omplir en 3 dies).
Espero haver donat informació que us interessi i no pas la tavarra!, una abraçada!.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

PANADITS I PANULLETS... PANELLETS-WEEN




Permeteu-me aquest petit divertiment. Properament farem, com cada any, com ja feia de menuda amb la meva mare i ara amb les meves filles, els tradicionals panellets de pinyons, ametlla, cafè, i perquè no amb xocolata aruba, amb taronja confitada, orellana, prunes... Però a casa ens ha fet gràcia fer una versió WEEN (halloween) dels nostres panellets. Si bé l'any passat vaig fer uns dits de mort amb massa de galeta que ha estat una de les receptes "estrella", aquest any hem volgut fer-los altre cop però amb massa de panellet. I la novetat d'enguany és el panellet amb forma d'ull... SI ENS HO HEM PASSAT DE BÉ!!!, ah, i ens els hem cruspit,eh?. En voleu?, doncs preneu, preneu... Els propers dies versions més normals, us ho prometo... Sempre podeu veure els de l'any passat, de fet la massa està preparada igual.http://destapantcassoles.blogspot.com/search/label/tradicional
INGREDIENTS:
*Massa bàsica:
250 gr farina d'ametlla
250 gr de sucre
ratlladura de llimona
100 ml d'aigua
*Panadits: ametlla sencera i melmelada de gerds o maduixa
*Panullets: sucre fi amb unes gotes d'aigua, botons de xocolata blava (Baltà Farinetes) i colorant líquid vermell.
ELABORACIÓ:
Amb aquestes quantitats tenim per a fer una bona colla de panellets!, per fer aquests només en necessitem una part petita.
Barregem la farina d'ametlla amb el sucre i anem afegint l'aigua fins que ens vagi lligant la massa.
Deixem la massa a la nevera força estona perquè s'endureixi i poguem fer les boletes sense que s'ens enganxin a les mans.
Donem la forma als "dits", amb un ganivet fem les ratlletes de les articulacions i posem l'ametlla a forma d'ungla. Per als "ulls" fem les boletes .
Enfornem a uns 180º uns 5 minuts.
Quan els dits son freds els suquem en la melmelada per l'extrem.
Per als ulls hem d'aprofitar quan encara son calentones les boletes i amb un pinzell pintar la superfície amb la glassa que haurem fet barrejant sucre fi amb unes gotetes d'aigua.Això ens servirà per enganxar-hi el botó de xocolata blava i donar un aspecte més blanquinós. Quan és sec fem les venes amb la punta d'una broqueta sucada en colorant vermell líquid (Delishop).
APA, panellets versionats, panellets WEEN!

divendres, 21 d’octubre del 2011

AJOBLANCO




L'ajoblanco que vaig tastar al COURE em va deixar tan impressionada que aquesta cremeta, que tenia a pendents, no va poder esperar més. Tot i que no va ser el mateix, haig de dir que va quedar prou bé, només rectificaré la quantitat d'all, ja que vam trobar que era un pèl forta. La textura cremosa i el coloret tan blanc la fa molt especial i atractiva, no us sembla?.
INGREDIENTS:
200 gr d'ametlla crua
4 grans d'all (recomano 2)
200 gr de molla de pa
200 ml de llet
200 ml d'oli d'oliva
2 cullerades de vinagre
1 litre d'aigua molt freda
sal,
ELABORACIÓ:
Posem la molla de pa a remullar amb la llet fins que quedi ben amarada.
Si tenim temps amb un morter (jo amb túrmix...) triturem l'ametlla amb l'all i una mica de sal.
Quan tingui una consistència cremosa barregem amb la molla de pa.
Anem abocant poc a poc l'oli, el vinagre i finalment l'aigua. (podem anar posant aigua fins que adquireixi la consistència que ens agradi i el gust sigui el desitjat).
Deixar refredar a la nevera i a l'hora de servir decorar amb granets de raïm, panses...o com en el meu cas amb uns pinyonets torrats i unes gotetes d'oli.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

RESTAURANT COURE / CURS DE PA AMB IBAN YARZA / XERRADA DE SIMON COLL -xocolaters-







Dissabte passat vaig tenir el privilegi de fer realitat el "regal" que els companys de feina m'havien fet: un sopar per a dos al restaurant COURE de Barcelona, al Passatge Marimón 20.
Sabia que era un restaurant "dels bons", sabia de la seva qualitat culinària i de la seva notorietat als medis de comunicació. Però cal tastar els seus plats per donar tanta raó a aquests mèrits!. Vam gaudir d'un menú de temporada excel.lent, amb una tria de plats molt ben combinada:
-Entrant: ajoblanco i bastonets de pipes amb curry
-Primer: sopa de ceba amb quinoa i ou cuit a baixa temperatura amb ravioli de formatge.
-Segons: shopsuei de bacallà amb verduretes
cua de bou amb parmentier de patata
-Postre: mousse de brownie amb borratxo de mandarina i gelat de taronja.
Tot acompanyat de bons vins de la terra, catalans, la qual cosa s'agraeix!
Haureu de disculpar que no en vaig fer fotografíes...al darrer moment em va fer cosa...(quina pena!). Només en vaig fer de la carta i de l'entrada però us adjunto una de l'interior i una de la sopa de ceba que per a mí potser va ser el millor plat.
Us puc dir que l'ajoblanco era deliciós, la sopa de ceba inmillorable amb aquest ou a l'interior...que el bacallà es fonía literalment a la boca, que la cua de bou (ben atrevit!) era exquisida i que el postre era finíssim...Però els adjectius es queden curts. Cal tastar-ho per entendre-ho.
L'atenció que vam rebre tant de l'encarregada com dels cambrers va ser correctíssima i molt amable.
Posats a ser una mica "tiquis-toquis" només vam considerar que els seients eren una mica incòmodes per menjar. Són una mena de butaques on quedes reclinat i per menjar ens havíem de posar a la punteta... I el local, que és molt correcte i net, crec que li manca una mica d'encant. Una mena de moqueta gris cobreix parets i terra, sense cap quadre...En canvi veig fotografíes anteriors on hi havia quadres de mandarines, xampinyons i un fons de paret més clar que ben segur devíen donar més llum al menjador.
Sigui com sigui, la qualitat de l'atenció i del menjar és impressionant. Jo no estic molt avesada a anar a grans restaurants, però crec que sé apreciar el bon gust en la presentació d'un plat, la textura d'un peix ben cuinat...l'originalitat en un plat tradicional que encara el millora com aquesta fantàstica sopa de ceba... Així que els desitjo a tot l'equip del COURE els millors dels èxits i reconeixements merescuts.
Per altra banda em plau anunciar-vos que el conegut forner autodidacte IBAN YARZA vindrà a l'espai FES-TE FARINETES a impartir unes classes d'elaboració de pa (a diferents nivells) els propers dies 4-5-i 6 de Novembre. La informació i les reserves les podeu fer a THE GLUTTON CLUB que és qui ho gestiona tot:places, preus, nivells...
Finalment anunciar que pel dia 11 de novembre vindran els xocolaters SIMÓN COLL al mateix Fes-te Farinetes, de 18 a 20 h, a parlar-nos de l'origen,manipulació,secrets,degustació... de la xocolata. El preu és de 8 Euros i si hi esteu interessats haureu de passar per Baltà Farinetes (Carrer de Sants 117), o entrar a la seva web.
Trobareu els enllaços a la columna de la dreta del bloc.
Una abraçada a tots!

dissabte, 15 d’octubre del 2011

MAGDALENES DE MONIATO /LA RECEPTA DEL 15





Ja és dia 15 i com cada mes la Recepta del 15 ens ha fet pensar, gaudir i avui aprendre de totes les receptes de moniato que es publicaran i que ben segur en seràn un munt. La meva proposta hen estat aquestes magdalenes que tenen un coloret molt bonic i un gustet molt suau. Vaig equivocar-me amb el forn i durant molta estona només es van coure per sota, probablement per això van quedar una mica humides. Us animo a fer-les i tindreu un berenar o un esmorzar ben de tardor tot i que la climatologia sembla que ens vulgui fer romandre a l'estiu dies i dies i dies i dies....
INGREDIENTS:
200 gr de moniato cuit
150 gr de sucre
200 gr de farina
200 ml de llet
20 ml d'oli de gira-sol
1 sobre de llevat
3 ous
ELABORACIÓ:
Barregem els ingredients líquids amb una batedora (llet,oli,ous), afegim el sucre i el moniato cuit fins que quedi la massa lligada.
Finalment aboquem tamisats la farina amb el llevat.
Anem omplint les capsuletes fins a 3/4 parts de la seva capacitat i cap al forn: 180º uns 20 minuts.
Si ho volem posem una culleradeta de sucre per sobre just abans d'enfornar per fer la capa crostada típica d'algunes magdalenes.
VAGI DE GUST!

dilluns, 10 d’octubre del 2011

UN REGAL MOLT ESPECIAL D'ANIVERSARI



Hi ha persones que tenen el do d'encertar-la, i a més amb un plus d'originalitat i carinyo. Segur que tots en coneixeu algú. En el meu cas, us vull parlar de l'Agnès, una amiga que a més d'il.lustrar contes i fer uns dibuixos preciosos, fa de les manualitats una qüestió personalitzada i creativa fantàstica.
Aquest guà de cuina que veieu ha estat el seu regal per al meu aniversari que va ser el passat 2 d'octubre (i que encara no he celebrat amb pastís!... a veure si bufo aviat les espelmes... sereu els primers a saber-ho!...). Val a dir que a més a més venia dins una bossa de retalls de bata blava, texà blau...preciosa que ella mateixa havia cosit.
No us sembla un regal perfecte per a qui gaudeix de la cuina?, clar que li estic buscant lloc per penjar-lo, NO pas per utilitzar-lo!. Gràcies Agnès! (per cert, ella és la filla de la Isabel de -la cuina de la isabel-que com veureu té el bloc decorat per ella). Si voleu fer una ullada a les seves "cosetes" aquí en teniu la seva web que també trobareu a la meva llista de blocs: ARTISTASSES)

dijous, 6 d’octubre del 2011

CAKE DE XOCOLATA AMB NOUS



Ara les fotos de la recepta de sota.... si és que fa dies que internet em fa boicot!... perdoneu, teniu l'explicació de la recepta sota mateix d'aquesta entrada, gracies.

CAKE DE XOCOLATA AMB NOUS

Aprofito aquesta entrada per dir-vos que si bé és cert que darrerament i molt a pesar meu no tinc gaire estona per dedicar al bloc, també és veritat que fa uns dies NO PUC deixar-vos comentaris a tots. Quan ja he escrit el missatge i clico per enviar es buida el requadre i desapareix!, quina ràbia!... Sapigueu que segueixo com sempre les vostres receptes i els vostres comentaris al bloc amb tota la il.lusió i que el que em sap greu és no entrar a comentar amb la mateixa freqüencia d'abans per manca de temps o perquè a internet no li dóna la gana!...Sigui com sigui anem a endolcir-ho amb un cake de xocolata i nous que vaig probar de fer per primer cop amb part de farina integral. Espero us agradi tant com a casa!
INGREDIENTS:
150 gr de xocolata per fondre
100 gr de mantega
75 gr de sucre
100 gr de nous trocejades
50 gr de farina integral
25 gr de farina fluixa
ELABORACIÓ:
Batem bé els rovells amb el sucre i afegim la xocolata que haurem fos amb la mantega(microones o bany maria), les nous i la farina tamisada. Incorporar les clares muntades.
Aboquem al motlle de cake enfarinat i coure al forn a 180º durant una mitja hora.

dimecres, 28 de setembre del 2011

CREMA DE PÈSOLS A LA MENTA



Qui diu que les cremes només són per a l'hivern?...Personalment m'agraden a totes hores i a totes les estacions... Avui us presento una de molt gustosa que es pot passar pel xinès si us agrada ben fina o sense passar-la, tenint en compte que aleshores queda grumullosa. El toc de la menta la fa encara més especial, i el color del pèsol...un verd espectacular!
INGREDIENTS: (4 persones aprox)
400 gr de pèsols congelats
1 ceba tendre mitjana
50 ml de nata líquida
1 got de caldo vegetal
un manadet de menta
sal i oli.
SOM-HI:
En una paella, amb un rajolí d'oli fem la ceba ben tallada fins que s'estovi.
Aleshores afegim els pèsols, les fulletes de menta i el caldo.
Deixem que es faci uns 10 minuts a foc lent.
Retirem i hi afegim la nata líquida (o no...això depèn de cadascú).
Triturem bé, i si ho preferiu passeu pel xinès.
Podem decorar amb un fil d'oli de menta, unes fulletes de menta fresca i/o unes gotetes de nata per sobre.

dilluns, 19 de setembre del 2011

PASTÍS MOUSSE DE COCO AMB PURÉ DE MANGO






Com he comentat molts cops, els pastissos de mousse són els que més m'agraden, per la seva suavitat, per la seva frescor, perquè no enfarfeguen, per la seva vistositat... Fa uns dies em vaig empescar aquest de coco que tenia moltes ganes de probar, i la veritat és que em va agradar molt com va quedar, amb un gust suau a coco i molt refrescant. Després de pensar força com decorar-lo vaig obtar per un senzill puré de mango que li va donar un toc que alegrava la vista, no?. Us deixo amb la recepta que com veureu és molt senzilla i us animo a probar-la!
INGREDIENTS:
4 iogurts de coco (Danone)
1 cullerada gran de coco ratllat
1 sobre de gelatina neutre
1 brick i mig de nata per muntar
.....................................................
1 mango madur
2 culleradetes de sucre fi
un rajolí d'aigua.
SOM-HI:
Posem els iogurts a escalfar amb la cullerada de coco ratllat. Quan arrenca el bull apartem del foc i hi afegim la gelatina. Remenem bé per tal que es disolgui i deixem refredar una estona.
Muntem la nata i quan la barreja anterior ja és freda l'afegim amb cura amb una llengua.
Aboquem aquesta barreja al motlle. (Si ho preferim podem fer prèviament la base de galeta).
Deixem la mousse a la nevera unes hores (3 o 4) fins que qualli (jo prefereixo fer d'un dia per l'altre).
Preparem el puré de mango triturant la polpa ben madureta del mango a daus amb el sucre fi i el rajolí d'aigua que anirem afegint fins a tenir la densitat desitjada.
Per servir-lo posem el puré de mango en un bibe o decopen i hi fem uns fils per sobre. També vaig posar aquests fruits tan bonics (i àcids) que si no recordo malament són groselles.
Quan fem les porcions fem més fils al fons del plat i a sobre hi posem el tall.
BON PROFIT!