mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 31 d’agost del 2014

SETEMBRE, TORNEM A LA "NORMALITAT"

Setembre, mes de retrobades amb la gent de la feina, (qui la conservi), companys d'escola, amics d'institut, veïns i veïnes del carrer, els comerços del dia a dia...

Amb una mica de recança però també amb il.lusió tornarem als horaris més o menys cenyits i als costums setmanals.

Tots els qui estem per aquí tornarem a publicar, mirar, remenar entre receptes i prendre notes.
També tinc moltes ganes de fer-vos una proposta mensual que em faria molta il.lusió. A veure què us en sembla.

Per ara us deixo amb aquests colors tan vius i bonics!, a carregar les piles a la cuina!!!




dijous, 31 de juliol del 2014

MOUSSE DE IOGURT AMB MELMELADA DE GERDS

Seguint amb les receptes de postres fresquets per a l'estiu us presento un del bloc de la Cristina, CRIJOARMAEL, que com sempre, ens ofereix plats bonissims, de casa, ben explicats i de forma senzilla.
A casa el vam fer amb la meva filla Bet i va triomfar!

INGREDIENTS: (PER A UNES 6 COPES DEPENENT DE LA MIDA...)

 4 IOGURTS GRECS
80 GR DE SUCRE
1 BRICK DE NATA
2 FULLES DE GELATINA

SOM-HI:
En un bol amb aigua freda posem a hidratar la gelatina.
Barregem els iogurts amb el sucre.
Posem un xic de nata en un cassó i quan arrenqui el bull l'apartem i hi posem la gelatina.
Ho aboquem als iogurts ensucrats.
Muntem la nata i l'afegim amb cura a la barreja.
Posem la crema a les copes o els bols i deixem refredar a la nevera força estona perque qualli.
Al moment de servir posem la melmelada i uns gerds. (poseu la melmelada que més us agradi però jo us recomano una amb un gust una mica àcid per contrastar be). LLESTOS!



Us deixo l'enllaç d'altres postres frescos de cullera tot i que només heu de mirar 2 entrades avall...
http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2014/07/recull-postres-destiu-ben-refrescants.html#comment-form

dissabte, 19 de juliol del 2014

ALBERGINIES FARCIDES

Bon estiu a tots!, com va la calor?, marxeu?, us quedeu?...Sigui com sigui i si no teniu "pensió completa" contractada.... us haureu de posar a la cuina un moment o altre...oi?

Avui us presento un plat que si be no es molt propi de l'estiu, si que es veritat que a mi em ve sempre de gust!. Us proposo un farcit de tonyina amb ceba i tomàquet que les fa ben fàcils de menjar, a veure què en penseu!

INGREDIENTS:
Albergínies petites (per a fer dues meitats per persona)
4/5 launetes de tonyina
Tomàquet fregit (2 o 3 cullerades...a gust)
1 o 2 cebes tendres mitjanes
formatge per gratinar
sal, orenga,oli

SOM-HI:
Obrim per la meitat les alberginies i els fem una talls a dins (com a quadres) per coure millor.
Jo les poso una estona en una papillote al microones perquè s'estobin (sinó, no es couen totalment només al forn i queden dures.Deixem fer fins que siguin toves.
Les buidem una mica amb una cullera amb compte no perdin la forma.
En una paella amb una mica d'oli fem a ceba. Quan sigui tova hi afegim la tonyina i finament el tomàquet.Salem. Donem unes voltes.
Farcim les albergínies amb la tonyina i el sofregit de ceba.
Posem el formatge i un pols d'orenga al damunt i gratinem. LLESTOS!



diumenge, 6 de juliol del 2014

RECULL POSTRES D'ESTIU BEN REFRESCANTS!

Durant una bona colla de setmanes, només ens vindràn de gust coses ben fresques, suaus, fàcils de menjar...
Us proposo una colla de postres suaus i refrescants perquè trieu si us vé de gust!

*ESCUMA DE CAFÈ I CREMA DE XOCOLATA
http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/12/escuma-de-cafe-i-crema-de-xocolata.html



*TIRAMISÚ EN COPA


*MOUSSE DE COCO I MADUIXES


*POLOS


*MOUSSE DE LLET MERENGADA


*GELAT DE CAFÈ!!!



*MENJAR BLANC



*POSTRE RÀPID DE LLIMONA



*MOUSSE DE MADUIXA


ESPERO QUE AMB AQUEST RECOPILATORI US AJUDI A TRIAR ALGUN POSTRE REFRESCANT PER A LA CALOR QUE JA ENS ACLAPARA!!!












dissabte, 21 de juny del 2014

LA COCA DE LLARDONS PER A SANT JOAN!


Aquesta coca és tan senzilla de fer que no us ho creureu. La podreu fer a casa en un pim-pam i a més a més, queda boníssima.
Aquesta és la meva contribució a fer-vos la revetlla una mica més dolça.

                     GAUDIU D'UNA MOLT BONA REVETLLA AMICS!!!




INGREDIENTS:
2 paquets de pasta de full rectangulars (Lidl)
100 gr de llardons (si pot ser: pasta de llardons i sinó la pastem nosaltres treient els bocins més secs)
100 gr de sucre
ametlles llaminades (de fet serien pinyons, però per la meva butxaca son excessivament cars...)
1 ou

SOM-HI:
Obrim un paquet de pasta de full i l'estenem sobre el mateix paper a la safata del forn. La punxem amb una forquilla.
Omplim amb la pasta de llardons extenent-la bé però deixant un dit de marge al voltant.
Empolvorem amb part del sucre per sobre i tapem amb l'altre massa de full.
Segellem amb una forquilla apretant les 2 masses per tota la vora i la punxem.
Pintem amb l'ou batut i hi aboquem les ametlles ben repartides i finalment el sucre reservat.
Enfornem a 180º uns 20 minuts, fins que la veiem ben torradeta.

dilluns, 16 de juny del 2014

CANELÓ DOLÇ DE LA BET

La Bet, fa una colla de dies que mira manualitats i receptes senzilles per internet, al canal PAPER POP.
Va insistir a fer una recepta ben original!, em va demanar els ingredients i aquest en va ser el resultat...ESPECTACULAR!
També es pot fer amb formatge crema en comptes de crema de xocolata, vosaltres decidiu!

INGREDIENTS:
Pa de motlle
Nocilla (crema de xocolata)
fruites a dauets: maduixes, préssec, gerds...
llet
ous
sucre
canyella

SOM-HI:
Amb un corró aplanem les llesques de pa de motlle.
Omplim una banda amb crema de xocolata i al damunt hi posem les fruites.
Comencem a enrotllar amb compte no es trenqui el pa.
En un bol barregem la llet i l'ou.
Passem lleugerament el caneló per la barreja d'ou i llet (o si ho preferim, primer per la llet i després per l'ou com quan fem coques de Sata.Teresa :"torrijas").
Finalment fregim en oli ben calent.
Els anem passant en un plat on hi haurà la canyella i el sucre barrejats.
Deixem escòrrer sobre paper absorvent i...  ja ho tenim!!!

*Com que ens va sobrar força fruita tallada, la vam passar per la paella amb una mica de mantega i sucre per acompanyar els canelons.





diumenge, 8 de juny del 2014

TRUITA FARCIDA

Caloreta que es fa sentir.... platet fresc al canto!


L'altre dia tenia una truita feta gairebé sencera i anava a acompanar-la d'una amanida fresqueta, però al darrer moment se'm va acudir fer aquest dicertiment; obrir la truita per la meitat i farcir-la amb l'amanida!, a les nenes els va fer molta gràcia, i crec que per a un dinaret amb canalla o un soparet amb amics té la seva gràcia!
Feu la vostra versió!, la propera vegada faré les porcions en quadrat o en rodó...

INGREDIENTS:
Una truita de patates (o del que es vulgui), freda.
enciam
pebrot del piquillo
olives
maionesa
*opcional: tonyina, ou dur, surimi...

SOM-HI:
No calen gaires explicacions oi?... tallem en porcions la truita, com volguem...
L'obrim pel mig i la farcim amb una capa de maionesa i després allò que més ens agradi. En el meu cas enciam trinxadet, olives i pebrot del piquillo.
Decorem al damunt amb una culleradeta de maionesa i el que volguem, Bon profit!!!




dilluns, 2 de juny del 2014

COCA DE FULL FARCIDA

La massa de full és d'aquelles coses que sempre intento tenir a la nevera. Es molt agraïda tant amb dolç com amb salat.
L'altre dia vaig agafar-ne una de la nevera i la vaig fer com si fos una coca de llardons (forma).

INGREDIENTS:
1 massa de full (rectangular del Lidel)
tomàquet fregit
pernil dolç
tonyina
olives
formatge ratllat
orenga
1 ou
sesam

SOM-HI:
Obrim la massa de full i la tallem pel mig a lo llarg.
Omplim una part amb una mica de tomàquet, al damunt posem el pernil, la tonyina, les olives i finalment el formatge i l'orenga.
Agafem l'altre meitat i la posem amb cura al damunt. Segellem el voltant amb una forquilla.
Punxem la part de sobre, pintem amb l'ou batut i hi posem el sèsam.
Enfornem a 180º uns 20 minuts. LLESTOS!





dilluns, 19 de maig del 2014

AMANIDA FRESCA

A casa ja fa dies que han començat a ser un plat dels que sovinteja. AMANIDES!
D'arròs, de pasta, amb fruites, amb fruits secs... En aquest cas, us proposo una amanida amb molts ingredients que tenia per casa. No poso quantitats per què està clar que això dependrà dels vostres gustos i de quants sou a taula.
Salut!

INGREDIENTS:
Patata a dauets
cogombra
tomàquet d'amanir
palets de surimi
tonyina en llauna
olives verdes
enciam trocadero (iceberg, barreja...)
3 ous durs (dos ratllats i un a grills)
sal, maionesa i un rajolí d'oli.

SOM-HI
Bullim la patata i la deixem refredar completament mentre fem la resta de l'amanida.
Tallem el cogombre, el tomàquet a daus, l'enciam a bocins petits, els palets de surimi i les olives.
Barregem tot això amb la patata, una mica de sal i un rajolí d'oli.
Posem una capa de maionesa i si volem la barregem o no.
Finalment hi posem la tonyina i ratllem dos ous amb un ratllador gran.
Tallem l'ou a grills i decorem amb una mica de julivert.
Cap a la nevera!, llestos!



dissabte, 10 de maig del 2014

PASTÍS DE GAMBETES I PERNIL

Dijous nit: es fa tard, sopar ràpid, què tinc a la nevera?...restes...ok, al congelador? unes gambetes...emmmm...som-hi: PASTÍS PIM PAM!

Aquesta mena de pastissos son una mena de recurs agraït i fàcil per aquestes situacions i també per a fer amb una colla d'amics. Hi pots posar els ingredients que hi vulguis que sempre queden be!.A veure què us en sembla aquesta versió.

INGREDIENTS:
4 ous
100 gr de formatge ratllat
75 ml de nata
3 cullerades soperes de tomàquet fregit
1/2 got de llet
60 gr de pernil dolç
un pessic de sal
uns 200 gr de gambeta pelada

SOM-HI:
Saltegem les gambetes en una paella amb un fil d'oli i una mica d'all trinxat.
Barregem els ous, la llet, la nata, la sal i el tomàquet.
Tallem el pernil dolç a bocins i els afegim.
Afegim també les gambes i finalment el formatge ratllat.
Aboquem tot plegat al motlle i ho enfornem a 180º fins que és quallat (normalment entre 30/45min)
Deixem refredar una mica abans de desmotllar perquè no es trenqui i a taula!!!

*Es pot servir tebi i fred i també es pot acompanyar per alguna salsa: maionesa, mostassa, salsa de tomàquet... AL GUS DE CADASCÚ!!!




diumenge, 4 de maig del 2014

ALBERGÍNIES GRATINADES

Com m'agraden les albergínies... farcides, arrebossades, al forn...
Us presento una formula ràpida i divertida de fer-les. De fet, se'm va fer tard per a preparar el sopar i vaig improvitzar una mica. A veure si us agraden.

INGREDIENTS:
2 albergínies
salsa de tomàquet
formatge ratllat
puntes d'espàrrec verd

SOM-HI:
Tallem a rodelles les albergínies i les passem lleugerament per la paella.Reservem.
Saltegem també els espàrrecs i reservem.
En una safata de forn posem les rodelles d'albergínia i al damunt una capa fina de tomàquet.
Hi afegim una mica de formatge ratllat i una punteta d'espàrrec al damunt de cadascuna.
Un polsim de sal i a gratinar fins que es fongui el formatge.




diumenge, 27 d’abril del 2014

COOKIES

Mira que hi ha galetes diferents per fer, tastar i probar!...
Fa poc, vaig fer aquestes cookies i, com sempre, a casa hi ha tes boquetes que mai diuen que no a unes galetes...
A veure si us animeu a fer-les!

INGREDIENTS: (35/40 aprox.)

180 gr de farina
1 cullerada de llevat
100 gr de sucre
1 ou
100 gr de mantega pomada
un pessic de sucre avainillat
un pessic de sal
175 gr de "perles" o "pepitas"de xocolata (aquelles que tenen forma de goteta que no es fonen)


SOM-HI:
Barregem la mantega pomada amb el sucre.
Afegim el sucre avainillat, l'ou i la sal i remenem bé.
Incorporem la farina i el llevat tamisats.
Afegim les perletes de xocolata.
Fem boletes una mica aplanades i coem al forn a 180º uns minuts fins que comencen a daurar-se.
Esperem a que es refredin i deixem reposar.
LLESTOS!





dimarts, 22 d’abril del 2014

PA DE SANT JORDI!, PA PATRIÒTIC!,

Demà és una d'aquelles diades que em llevo amb un somriure sense ni pensar-ho...
empre m'ha agradat molt la celebració de Sant Jordi: roses, rams, llibres, paradetes, molta gent gaudint de la festa!
Qualsevol festa és bona, a més a més, per a fer menges especials,oi?. A casa hem fet partissos, galetes i pa especial per aquest dia. Avui, un cop més, voldria compartir la recepta del pa de Sant Jordi que tanta il.lusió fa fer i veure'n les 4 barres al tallar-lo.... i a més a més és molt bo amb la sobrassada i el formatge!
Animeu-vos a fer-lo avui mateix!


                                             FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!




I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.

SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!





dilluns, 21 d’abril del 2014

LA MONA 2014 -FILLOL I ENCÀRREC-

Doncs avui si, avui DIA DE LA MONA!
 Aquesta setmana Santa he fet dues mones, la de l'Ernest, el nostre fillol, i una per encàrrec de la Marta. Una de xocolata farcida de nata i cobertura de xocolata. L'altra de llimona amb farcit i cobertura de xocolata.
 Us presento les dues perquè són dues opcions de pastís per a qualsevol celebració. Ben diferents, de textures, de presentació i de gust. Jo diria que la de llimona em va quedar poc flonja (tot i que em diuen que no)... però, si més no, també crec que al ser més compacte va poder "resistir" aquest enorme ou del Barça que li van posar al damunt!...no sé si l'hagués aguantat una base més fina... jajaja
 Les dues són força grans, de 4 dits d'alçada, per a 10 persones ben bé.

              COCA DE XOCOLATA AMB FARCIT DE NATA I COBERTURA NEGRE




 INGREDIENTS: (utilitzem com a mesura un got GROS d'aigua)
1 got i mig de llet
1 got i mig d'oli
1 got i mig de sucre
1 got i mig de xocolata en pols (valor,paladin,torras...)
5 ous
2 gots i mig de farina
1 sobre i mig de llevat
........................................
*cobertura: 175 gr de xocolata per fondre negre/ mig brick de nata/ uns dauets de mantega
.........................................
*farcit: nata per muntar i uns mica de sucre


SOM-HI:
Barregem la llet, el sucre, els rovells i l'oli.
Afegim la xocolata poc a poc fins que s'incorpori.
Aboquem tamisada la farina amb el llevat lentament.
Finalment muntem les clares i les afegim a la massa embolcallant-la.
Untem el motlle amb mantega i enfornem a 180º uns 30 minuts per sota i uns 15/20 per sota i sobre.
Quan esta freda obrim pel mig  i omplim amb la nata que haurem muntat amb una mica de sucre.
Tapem amb cura i posem sobre una reixeta.
Preparem la cobertura escalfant la nata amb la xocolata trocejada mentre anem remenant i retirant del oc abans no bulli. Anem remenant fins que es faci una crema i hi afegim uns bocinets de mantega que li donaran untuositat i brillantor.
Deixem refredar una mica abans de cobrir el pastís.
Aboquem amb cura la cobertura sobre el pastís ajudant-nos amb una espàtula per cobrir els costats.
Quan ha reposat una mica hi posarem els retalls de xocolata, o ametlla, crocant, virutes...pel costat.
Posem a la nevera i quan anem a servir hi donem el toc personal: plomes, figuretes, acabats...

COCA DE LLIMONA AMB COBERTURA I FARCIT DE XOCOLATA







INGREDIENTS:
6 ous
600 gr de farina
400 gr de sucre
2 iogurts
2 sobres de llevat
un raig de llet
ratlladura de 2 llimones
un polsim de canyella
..................................
*Cobertura i farcit: 250 gr de xocolata fondre negre/ 1 brick i mig de nata/ una mica de mantega

SOM-HI:
En un bol barregem el sucre, els iogurts, els rovells, la ratladura de les llimones, un polsim de canyela i una mica de llet.
Afegim la farina amb el llevat barrejats tamisant-la.
Semimuntem les clares i les afegim al final.
Enfornem a 180º uns 45 minuts/55 minuts.
Quan sigui freda obrim i farcim amb part de la cobertura que haurem preparat com hem dit en la coca de xocolata. Tapem i acabem de cobrir amb la resta de cobertura.Deixem reposar una estona a la nevera però que no acabi de quallar (per poder "enganxar" l'ametlla).
Decorem a gust: ametlla laminada al costat o virutes,crocant... i posem a la nevera.
(L'he entregat així i a casa l'han decorat amb un GRANDIÓS ou del Barça!)

*Gràcies Marta per la confiança!

dilluns, 14 d’abril del 2014

MONES DE PASQUA

Ja tenim aquí el dia que tant ens agrada a padrins, padrines, fillols, pares, amics, avis... perquè tots hi posem cullerada... oi?

Com que encara no he fet la del meu fillol, us deixo amb dues versions que crec us poden agradar. Una és amb la base de xocolata i l'altra amb una base blanca. Les cobertures son en un cas de nata amb cacau (sempre podeu fer la cobertura de xocolata amb nata i mantega-Ganache) i en l'altre és una crema de rovell. També us deixo un pastís amb trufa cuita que queda molt apropiat per a una mona.

Deixeu volar la imaginació a l'hora de decorar i..... JA TENIU LA VOSTRA MONA ÚNICA I EXCLUSIVA!

FELIÇ SETMANA SANTA A TOTHOM!



                http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2012/04/la-mona-de-lernest.html





              http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/03/la-mona-de-lernest-2013.html



                http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2013/12/pastis-amb-trufa-cuita.html