mousse de coco

mousse de coco

divendres, 20 de desembre de 2013

ESCUMA DE CAFÈ I CREMA DE XOCOLATA

Acabaré aquest recull d'idees per a Nadal d'enguany amb 2 postres de cullera ben elegants i lleugers per a acabar un bon àpat.

Us proposo una escuma de cafè que es fa molt ràpidament i que és molt lleugera al paladar.
També us proposo una crema de xocolata NOMÉS PER A XOCOADICTES ja que és molt potent.

ESCUMA DE CAFÈ (depèn de la mida, jo n'he fet uns 8 bols mitjans)

140 gr de sure
1/4 de litre de llet
1/4 de litre de cafè fet
4 rovells d'ou
4 clares
4 fulls de gelatina
Decoració: nata, virutes de xocolata, cacau pols, perletes...

Posem la gelatina en aigua freda perquè es desfaci.
Escalfem la llet, el cafè, i el sucre en un cassó al foc a baixa temperatura, i sense deixar de remenar afegim els rovells vigilant no bulli. Anem fent fins que es va espessint una mica.
Retirem del foc i afegim la gelatina.
Deixem refredar una mica i muntem les clares. L'afegim poc a poc a la crema.
Anem agafant l'escuma i la repartim a les copes o bols. (procurarem no agafar el líquid del fons del cassó).
Posem a la nevera fins al moment de servir i adornem com volguem.

 
 
 

CREMA DE XOCOLATA (6 copes)

2 rovells i 2 clares
40 gr de sucre
40 gr de farina
30 gr de cacau amarg
40 ml de llet
Nata muntada: o per afegir i fer la crema més suau, o bé només per a decorar a copa.


Batem els rovells amb el sucre.
Afegim el cacau, la llet i la farina poc a poc.
Anem incorporant amb cura les clares que haurem muntat prèviament.
Si ho preferim més suau afegim una mica de nata muntada a la crema.
Posem en copes i deixem refredar a la nevera.
Decorem quan anem a servir amb uns gerds, o nata, o virutes...

Cap comentari:

Publica un comentari