Per a la primera edició de -DEL BLOG AL PLAT- vam remenar i triar receptes del blog de la Gemma: la cuina de casa. Vaig presentar la mousse de nabius, però en vaig fer 2 més (a part dels molts que he après a fer amb ella....). Avui us presento aquest postre que ens va agradar força als grans de la casa, tot i que per a un altre cop haurem de rectificar i posar més sucre.
La nostra variació va consistir en no posar melmelada com fa la Gemma, sinó posar al fons del got una mica de ganache de xocolata.
INGREDIENTS:
500 ML de llet de soja
2 cullerades de cafè soluble
1 sobre de quallada
sucre (la Gemma diu edulcorant líquid, s'hauria de probar la quantitat), si obteu per sucre jo també ho probaria quan el feu fins trobar la dolçor volguda, abans de posar-ho a quallar.
unes cullerades de ganache de xocolata (xocolata que haurem desfet amb nata calenta: cobertura)
SOM-HI:
Posem unes cullerades de ganache al fons del got.
Dissolem la quallada en una mica de llet freda.
Posem la resta de la llet i el cafè en un cassó fins que arrenqui el bull.
Aboquem la quallada i quan torni a bullir apartem. Ho tornem al foc fins que comenci altre cop a bullir. Apartem.
Afegim el sucre i repartim la crema en els gots on tenim el fons de xocolata.
Deixem refredar a la nevera unes 4 h.
Al moment de servir he posat unes ametlles granet torrades.
m'encanta aquesta recepta!! he fet molts postres amb soja pero aquest potser és dels que més m'agraden! petons
ResponEliminaRoser, doncs m'aniria molt bé saber la quantitat de sucre que hi poses!, moltes gràcies!
EliminaWauuu! Quina pinta té! Ho he de provar.
ResponEliminaUna abraçada
Júlia
merci Julia!, gràcies, es ben fàcil i ràpid!
EliminaAi Mercè...la llet de soja i jo som.....incompatibles!!! Jaja!!, pero es pot probar amb llet normal,no?
ResponEliminaPetonets guapa
clar dona, amb llet de tot tipus...petons ben rodons!!!
EliminaDeliciosa proposta amb ganache!!
ResponEliminapostre bo i original!
Eliminaei, ja recordo aquesta recepta! No tenia clar que la quallada funcionés amb la llet de soja.. i sí!
ResponEliminaPenso que amb el cafè, combina millor la xocolata que la melmelada... molt bon canvi!
funciona, funciona!, amb el sucre adeqüat queda molt bo!
Eliminaha de ser ben bona, sí! Ideals, aquestes postres.
ResponEliminajo també en tinc unes quantes receptes de la gemma que vaig trobar rebuscant per la primera convocatoria del blog al plat...aquesta no la he feta mai.... però la poso a la carpeta de pendents...
ResponEliminaa la primera entrada t'he deixat un nou comentari.... ;-))
Trio aquest de xocolata!! una és xocolatera...I com tinc vegans a casa crec que són unes postres bones per a ells i nosaltres!
ResponEliminaAqui si que no et puc ajusar, el cafè no m'agrada gens ni mica.
ResponEliminaLes fotos genials!
No m'imaginava que es podia fer cuallada amb llet de soja! M'ha sorprès la veritat! Té una pinta boníssima! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaUna buena combinacion sin lugar a dudas¡
ResponEliminaPeto