Us espero a tots al febrer!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avui és 19 i demà.....20!!!. De fet, fins demà no toca penjar receptes del blog d'aquest mes, però pel que veig, no us heu pogut contenir!, jajajaja, això és molt bò!, segur que les ganes de provar de fer alguna de les receptes de l'Alfons i la il.lusió de publicar-la us ha fet avançar. Perfecte. Sapigueu doncs, que ja teniu algunes aportacions a l'entrada anterior. Ara les adjuntaré al final d'aquesta entrada per tenir-les totes juntes.
En el meu cas, no m'he pogut resistir a fer un dels seus GOTETS. He tingut seriosos problemes per decidir-me entre el gotet de tomàquet escalivat amb mousse d'albergínia, el gotet de crema de iogurt amb carbassó i ceba, el de crema de coco,lemon curd i coulís de maduixa...o la terrina de salmó i bacallà fumats... Però finalment m'he decidit pel que a primera vista em va robar el cor!: gotet d'alvocat, gelatina de tomàquet i surimi. Em va seduïr pels colors, per la barreja tan fina de gustos i perquè sabia que a casa els encantaría. Així va ser. Un èxit que ben segur repetiré. Ah...i la resta de receptes descartades, queden a pendents!, les faré segur segur, seguríssim!
Vaig fer la recepta gairebé igual a la seva, però no hi vaig posar el coriandre i el comí, vaig posar brots de cebollí ben picadets.
INGREDIENTS
3 alvocats madurs
5 tomàquets madurs (de branca)
oli, sal, cebollí picadet (l'Alfons ho fa amb comí, coriandre en pols, pebre)
1 llima
1 full de gelatina
bastonets de surimi
SOM-HI:
Xafem els alvocats amb una forquilla i barregem amb el suc de mitja llima, salem i hi afegim una mica de cebollí picadet. Posem aquest puré al fons del gotet, copa...
Escaldem els tomàquets, els pelem, els triturem i els tamisem. (jo en vaig treure les llavors abans de triturar i no em va caler tamisar perquè tingués més cos). Salpebrem a gust i hi afegim el full de gelatina que haurem hidratat amb aigua freda i dissolt amb unes cullerades calentes del tomàquet.
Posem al got i deixem una estona a la nevera per tal que qualli.
Fem a bocins el surimi i hi barregem el suc de l'altra mitja llima i unes gotes d'oli d'oliva.
Posem damunt de tot, i reservem a la nevera fins al moment de servir.
Jo en vaig fet uns 3 gotets grandets i 3 de "xarrup" que els va fer molta gràcia les nenes. LLESTOS!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voldría donar-vos les gràcies a toits els que haureu participat de la proposta i a tú, Alfons, per brindar-nos un blog tan esplèndid i ple de tant bones i glamouroses idees servides amb tant de gust!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.................................................................................................................................................................
Aquí teniu algunes de les aportacions ja fetes:
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/01/tortell-de-cabell-dangel.html
http://menjadebacalla.blogspot.com/2015/01/brandada-de-bacalla-amb-xips-de-iuca.html
http://femunmos.blogspot.com.es/2015/01/bombons-de-baco.html
http://caprofiti.blogspot.com.es/2015/01/terrina-de-salmo-i-bacalla-fumats.html
Aquí teniu algunes de les aportacions ja fetes:
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/01/tortell-de-cabell-dangel.html
http://menjadebacalla.blogspot.com/2015/01/brandada-de-bacalla-amb-xips-de-iuca.html
http://femunmos.blogspot.com.es/2015/01/bombons-de-baco.html
http://caprofiti.blogspot.com.es/2015/01/terrina-de-salmo-i-bacalla-fumats.html
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminahttp://bufetdepostres.blogspot.com.es/2015/01/gotet-amb-torro-de-xixona-iogurt-i.html-Aqui tens la meva proposta.
ResponEliminagracies!, vaig a veure't!
EliminaHola! Us deixo les meves propostes, uns aperitius amb sabor a mar.
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2015/01/aperitius-amb-sabor-mar.html
perfecte!, ara et passo a veure!
EliminaAquí tens la meva!
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2015/01/20/gotet-de-crema-de-coco-lemon-curd-i-coulis-de-mango/
Una recepta oportuna!, ara et visito!,merci.
EliminaHola Merçé te l'havia deixat penso ja, però aquí la tens
ResponEliminahttp://cuinantacanet.blogspot.com.es/2015/01/solomillo-de-ternera-con-manzana.html
Muas
merci!, és que no podia entrar a l'entrada... ja l'he vist,i he comentat...ummmm...bona proposta! merci guapa.
EliminaBon dia Mercè, et deixo la meva proposta del Blog de l´Alfons. A la tarda passaré a visitar la resta de participants. Un petó!!!
ResponEliminahttp://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2015/01/tarta-de-manzana-engrunada.html
Ara mateix vaig a visitar-te!, moltes gràcies!
EliminaBon dia!!! Aquest mes si que hem pogut participar. Quina il·lusió!!! Us deixem la nostra panacota: http://famdecuina.blogspot.com.es/2015/01/panacota-de-xocolata-blanca.html
ResponEliminaque bé que hagueu pogut participar!, voy!!!
EliminaBon dia!!! aquesta és tens la meva aportació d'avui:
ResponEliminahttp://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2015/01/copa-descuma-de-iogurt-i-pomes.html
Molts petonets a totes i tots!!!
moltissimes gràcies per participar!, ara vaig cap allà!
EliminaAquí et deixo la meva petita aportació, casi casi hem fet la mateixa!! :) oi que la combinació de gust i de colors és espectacular?? Jo aquests gotets que has fet tu se'm van passar per alt però també me'l guardo per fer-lo després d'haver provat aquestes torradetes!! Fins a la propera! Ptons
ResponEliminahttp://xicuina.blogspot.com.es/2015/01/torradetes-amb-alvocat-tomata-i-anxoves.html
És que l'alvocat és fantàstic i va molt bé per a combinar,oi?. Gràcies per la teva aportació. Ara et visito!
EliminaAcí tens la meva aportació al repte de gener. Un blog fantàstic el d'Alfons.
ResponEliminahttp://juliaalacuina.blogspot.com.es/2015/01/pannacotta-de-torro-amb-xocolate.html
Una abraçada,
Júlia
Moltíssimes gràcies!, ara vaig a veure aquesta panacotta!
EliminaUhmmm!!! quins gotets tan bons!!!
ResponEliminaAquesta és la meva participació:
http://www.allijulivert.blogspot.com.es/2015/01/quiche-de-poma-i-5-formatges.html
Un petonàs
Caram!, quina il.lusió que hagis participat!, ara mateix aniré a veure't. Moltes gràcies i t'espero a la propera!
EliminaMira que ha estat difícil la tria al blog de l’Alfons. Aquets gots i gotets amés de ser molt acolorits tenen de ser molts bons.
ResponEliminaPetons
Moltíssimes gràcies Sión. A casa ens agrada molt l'alvocat!
EliminaAhir et vaig deixar l'enllaç a la convocatòria de gener! potser havia de deixar-lo aquí... és aquest,
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2015/01/peres-al-cava-rosat-amb-taronja.html
Aquests gots han de ser molt bons! petons
Moltíssimes gràcies Teresa. La veritat és que em va molt bé que em deixeu l'enllaç aquí, a la meva entrada, i no a l'anunci de la convocatòria, sinó, em trobo amb receptes per tot arreu....jajajajaja. Merci per participar!!!, ara et visito!
Elimina...ja vaig dir-te que aquesta convocatòria no me la podia perdre.... ;-))
ResponEliminahttp://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es
ah!! i magnifics els gotets ... t'han quedat fantàstics!!
jajaja, que bé Alfons!, tothom ha gaudit moltíssim amb les teves receptes!, ha estat un plaer!, (ara entraré al blog de St Hilari!)
EliminaHola Mercè,
ResponEliminaAcabo de topar-me amb el teu blog i m'ha semblat molt divertit i entretingut. Et segueixo i espero poder participar en properes convocatòries com aquesta tan diveritda dels gotets :D
Salutacions!
Hola!, que bé que hagis deixat aquest comentari!, i tant que t'esperarem a la propera convocatòria!, em farà molt contenta veure la teva aportació!. Una abraçada!
EliminaMercè, aquí et deixo els meus gotets. http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/01/gotet-amb-crema-de-formatge-tendre-amb.html
ResponEliminaEls teus t'han quedat fantàstics!!
merci!, voooooooooooooy!!!
EliminaMolt divertit i interessant aquest repte. I els gotets de l'Alfons veritables obres d'art.
ResponEliminaUs deixo la meva aportació: el gotets de salsa de xató amb broqueta de rap
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2015/01/gotets-de-salsa-de-xato-i-broqueta-de.html
Petons
Conxita
Ara mateix entro al teu blog!, gràcies per participar!
EliminaEls teus gotets són molt alegres a la vista i, com no, refrescants al paladar....La presentació maquíssima.
ResponEliminaMoltes gràcies Cristina!
EliminaLes presentacions amb gotets m'encanten! I la teva elecció, divertida i molt refrescant després dels dinars de les festes de Nadal! Una abraçada!
ResponEliminaMolt agraïda Anna!!!
EliminaProposta del blog ARACUINA: http://aracuina.blogspot.com.es/2015/01/vasets-de-xocolata-xixona-i-iogurt.html?showComment=1421790809855#c7353653213233523927
ResponEliminaUns gotets amb molt bona pinta! Us deixo la meva proposta, una versió DIY del gotet de tres purés. Fins la propera! B&I
ResponEliminahttps://belandideam.wordpress.com
Moltíssimes gràcies!. quines ampolletes més ben presentades!. Ens trobem a la propera convocatòria!
Eliminahttp://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/01/teules-de-formatge-parmesa-amb.html?m=1
ResponEliminaJo vaig deixar l'enllaç a la convocatòria. Ara te'l deixo aquí el tindràs per duplicat.
Ptnts
Dolça
Gràcies Glòria. Es que em va millor deixeu l'enllaç aquí a l'entrada que faig amb la meva recepta, així estan tots al mateix lloc. Ja ho tornaré a explicar bé a la propera, perquè hi ha hagut enllaços que he hagut de buscar en altres entrades!, jajaja.
EliminaMercè. Primer de tot felicitar-te per l'èxit de la convocatòria!!!
ResponEliminaEls teus gotets son super vistossos i segur que boníssims!!
Esperant la propera, impacient...
Molts petons i molt d'èxit !!
Que bé aquest comentari Gemma!, gràcies a tú!. Ja estic gairebé decidida amb el següent blog... un de fantàstic!, evidentment...Una abraçada!
EliminaAqui et deixo la meva aportació, em vaig equivocar de lloc, genials els teus gotets!! petons!
ResponEliminahttp://aracuina.blogspot.com/2015/01/vasets-de-xocolata-xixona-i-iogurt.html
No vaig tard no...vaig tardíssim !!! Pero no em volia estar de participar. Et felicito per la inciativa que em sembla bonissima. Es una amnera d'anar coneixent el que fem. Moltes gràcies, Mercè !
ResponEliminahttp://cuinejar.blogspot.com.es/2015/02/panna-cotta-de-llimona-amb-coulis.html