Demà ja serem a dia 20 i començarem a veure tot de receptes fantàstiques del blog ELS FOGONS DEL PARE, que ens fa venir salivera amb les seves cassoles de peix, de carn, d'au, de verdures...amb aquella oloreta que si bé no la sentim, ens la imaginem a la perfecció!
No us oblideu de deixar en aquesta entrada el vostre enllaç amb la recepta que heu cuinat!!!. MOLTES GRÀCIES!
Jo he triat una recepta on hi ha dos de les coses que més m'agraden: calamars i albergínia.
A veure si us agrada. A casa ha triomfat!. Us deixaré la recepta tal i com la presenta el Manel. Jo només he fet uns petits canvis: he deixat l'albergínia amb la pell, i en comptes d'avellanes per a la picada he posat ametlles.
INGREDIENTS:
4 calamars mitjanets
1 albergínia gran
2 porros
1 ceba
2 cullerades de tomàquet concentrat casolà
*per a la picada:
2 grans d'all
1 llesca de pa torrat
12 avellanes
julivert
1 gotet de vi ranci
oli, sal, sucre, pebre
SOM-HI:
Netegem els calamars, en treiem ales i potes i girem les bosses.
Coem l'albergínia uns 7 minuts al microones. Pelem i trinxem la carn.
Tallem els porros i les aletes i potes a bocins ben petits.
Coem el porro uns 15 minuts, esprés el calamar i finalment l'albergínia. Salpebrem.
Omplim els calamars deixant 1 cm aproximadament,
Fem la picada: amb els alls, el pa torrat, les avellanes, i unes fulles de julivert. Deixatem amb un gotet de vi ranci.
En una cassola sofregim la ceba, després el tomàquet una culleradeta de sucre, sal i pebre. Deixem coure.
Incorporem els calamars, la picada i ho cobrim d'aigua.
Deixem coure a foc suau 1/2 hora. A mitja cocció afegim els calamars.
Retirem els calamars un cop cuïts i deixem espessir la salsa.
Servim amb un fons de salsa i els calamars al damunt.
MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE PARTICIPAREU I A TÚ MANEL, PER LA TEVA COMPLICITAT I ACCEPTAR PARTICIPAR D'AQUESTA PROPOSTA!!!
Ja ha arribat el dia 20!!
ResponEliminaAquí deixo la recepta que hem fet a casa, us la recomano molt i molt. http://endrapasants.blogspot.com.es/2015/03/conill-al-torro.html
Mercè, et deixo la meva recepta http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/03/ossobuco-la-milanesa.html
ResponEliminaHola! Us deixo la nostra recepta. En aquest cas he triat de fer unes mandonguilles d'albergínia. Molt bones!
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2015/03/mandonguilles-dalberginia.html Una abraçada!!
Aquí va la meva!
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2015/03/19/pinya-caramel%C2%B7litzada-amb-especies-i-gelat-de-vainilla/
Avui no he pogut participar... encara que tinc la recepta triada, no m'ha donat temps a fer-la. Tinc tendinitis i vaig a rehabilitació. Si puc, la faré el cap de setmana i la pujaré igualment. Molts petonets a tots!!!
ResponEliminaCuida't molt i penja la recepta quan puguis bonica!!!
EliminaQuina bona fila aquests calamars!!!
ResponEliminaAquí la meva participació:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2015/03/costello-marinat-cuit-al-forn.html
Una abraçada
Molt bons els calamars!
ResponEliminaAcí et deixe la meva participació:
http://juliaalacuina.blogspot.com.es/2015/03/pollastre-amb-fruits-secs.html
Petons,
Júlia
Quins calamars més bons... i amb salsa per a sucar-hi pa! Et deixo l'enllaç aquí, encara que ja te l'havia deixat a la conv.
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2015/03/alberginia-amb-mel-de-romani.html
Bon cap de setmana
Quins calamars més bons... i amb salsa per a sucar-hi pa! Et deixo l'enllaç aquí, encara que ja te l'havia deixat a la conv.
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2015/03/alberginia-amb-mel-de-romani.html
Bon cap de setmana
M'encanta la idea de la convocatòria! No hi he participat més que una vegada però intentaré agafar el ritme... estic esperant la propera! Descobrir nous blogs i receptes SEMPRE és una bona idea, i aquests calamars fan una pinta deliciosa!
ResponEliminaMarta
Gràcies a tú per passar per aquí!, tens tota la raó, cada setmana descobreixo blogs, receptes, idees, presentacions, ingredients... Ens seguim!!!
EliminaEt torno a posar l'enllaç aqui, sempre m'equivoco:
ResponEliminahttp://aracuina.blogspot.com.es/2015/03/bacalla-amb-romescu-i-ceba.html
Petons!!
Hola Mercè la meva recepta "DEL BLOG AL PLAT"
ResponEliminaCARXOFES AMB FORMATGE BLAU
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/03/carxofes-amb-formatge-blau.htm
Petons
Moltes gracies Mercé per organitzar una vegada més aquest repte tan divertit.
ResponEliminaVaig triar una recepta de conill i com estava de bo aquest conillet amb xocolata! Mmmmm!
Petons
Conxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2015/03/conill-amb-xocolata-el-conill.html
Quins calamars més bons que han de ser amb aquest farcit!! Jo aquí et deixo la meva proposta, fins a la propera!!
ResponEliminahttp://xicuina.blogspot.com.es/2015/03/costelles-de-xai-la-mel-i-romani.html
Per fí una de peix! Sóc una fan dels calamars farcits...aquest em falta per la col.le. No he pogut participar...entre un viatge i la crema catalana sí o sí.(si no a casa em pelen) ...se m´ha tirat el temps a sobre...a la propera!
ResponEliminajajaja Cristinaaaa!!!, no et preocupis!, tú no falles mai!, és un bon motiu: crema catalana...ummmm. Va, no t'ho tindré en compte.... jajaja, però mira el blog del MANEL, t'encantarà!. Una abraçada
EliminaBona nit! Us deixo la meva proposta inspirada en el blog del Manel! Espero que us agradi la meva versió! Està repetida! Fins la propera! B&I
ResponEliminahttps://belandideam.wordpress.com
Moltíssimes gràcies per la teva aportació! No se ondeixar comentari, per això el deixo aquí. Has fet una recepta de temporada i un àpat bonissim!!!. Fins a la propera!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAPORTACIO DEL BLOG: CUINA DIARI
ResponEliminahttp://cuinadiari.blogspot.com.es/2015/03/verat-lall-cremat.html?showComment=1426891002165#c5388154851140328204
APORTACIÓ DEL BLOG FEM UN MOS
ResponEliminahttp://femunmos.blogspot.com.es/2015/03/cassolada-de-fideus-amb-gambes-i-rajada.html
ResponEliminaMercé; Aquest mes no he pogut participar, ha estat -19 de marc- el dia del meu sant i he estat a la cuina fent com la Cristina la crema catalana, entre altres coses, i m'ha estat impossible poder fer un plat del blog d'aquest mes.
Salutacions Mercé¡¡ :O)
Moltes felicitats, Josep!!
EliminaFELICITATS JOSEP!, PER UN COP QUE HAGIS FET CAMPANA....NO T'HO TINDREM EN COMPTE...JAJAJAJA
EliminaT'ESPERO PUNTUALÍSSIM COM SEMPRE A L'ABRIL!
Hola Mercè, hola amigues i amics blocaires,
ResponEliminaEstic fora uns dies i no torno fins a finals de la setmana que ve, tanmateix pot ser que em pugui connectar a estones, aniré contestant a tothom tan ràpidament com pugui.
A tu Mercè. moltes gràcies per haver seleccionar el meu bloc com a referent per a aquest mes, també per les teves amables paraules. A tothom que ha dedicat part del seu temps a navegar entre les meves propostes, gràcies, M'alegro molt de veure que alguna d'elles os ha fet el pes.
Mercè, aquests calamars tenen una pinta extraordinària.
Una fort abraçada.
Manel.
Moltes gràcies a tú per ser partícep d'aquest joc. Crec que tots hem gaudit tafanejant aquests dies les teves fantàstiques receptes!!. Una abraçada!
EliminaAquests calamars amb albergínia tan quedat fantàstics! M'ha apunto la recepta! Un gran descobriment el blog del Fogons del pare, encara que a casa no som massa de carn, però cal reconèixer les bones receptes! Fins al proper mes! Ja em moro de ganes de saber quin serà el pròxim blog.... Un petó
ResponEliminamoltes gracies Anna, El dia 1 sabrem quin serà el blog de l'abril!
ResponEliminaMOLTÍSSIMES GRACIES ALTRE COP A TOTS ELS QUI HEU PARTICIPAT, A TOTS ELS QUI NO HI HEU ARRIBAT A TEMPS, ALS QUE NO US HA ANAT BÉ PER CIRCUMSTÀNCIES, ALS QUI HEU PASSAT PER AQUÍ I PASSAREU PER VEURE TOTES LES RECEPTES FETES. UN COP MÉS, HEM COMPARTIT CUINA AMB IL.LUSIÓ!
ResponEliminaQuina ràbia aquest mes no he arribat i lo mes fort es que tenia el plat fet :((
ResponEliminaEl mes vinent serà.....
Muas