mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 9 de juny de 2015

TARTALETA DE CREMA I POMA CARAMEL.LITZADA

Jo no sóc amant del dolç, i especialment de la crema, però realment, aquesta crema de la Mireia Carbó és prou lleugera com perquè entri molt a gust sense empal.lagar.

Vaig fer aquesta tartaleta amb una massa de galeta que em funciona molt be i amb pomes varamel.litzades que és com més m'agraden.

INGREDIENTS:

*TARTALETA: (quantitat per a una tartaleta gran i unes quantes galetes)
150 Gr de mantega
125 de sucre
400 de farina
1 ou
un polsim de canyella

*CREMA:
500 ml de llet
4 rovells
120 de sucre
50 gr de Maizena
Pell de 1/2 llimona

*POMA CARAMEL.LITZADA:
2pomes golden a dauets
Mantega
sucre
             

 SOM-HI:

Tartaleta: barregem el sucre, l'ou i la mantega pomada. Afegim la canyella i finalment la farina.
Barregem fins que adquireixi la textura d'una massa lligada.
Folrem la base del motlle amb la massa que haurem estirat amb un corró cobrint la base i els cantons del motlle.
Punxem una miqueta i enfornem uns 8-10 minuts a 180º.

Preparem la crema: Reservem un got de la llet que tenim preparada i la resta la posem a foc suau amb la pell de llimona. Deixem vagi fent fins que arrenqui el bull. Apartem.
Batem en un bol els rovells i el sucre fins que espumi.
A part barregem la Maizena en el got de llet reservat.
Colem la llet amb llimona i anem afegint la barreja de llet i Maizena.
Veurem que va espessint. Anem remenant constantment per tal que no es facin gromolls.Retirem.
Ara afegirem la barreja d'ous i sucre poc a poc. Anem barrejant mentre espesseix. Apartem del foc quan ja sigui espessa.

*Poma caramel.litzada: posem uns dauets de mantega en un cassó a foc suau i afegim els dauets de pooma (pelada), anem barrejant mentre anem afegint sucre. Quan obtinguem una barreja moreneta apartem del foc perque no es cremi!. Apartem i reservem.

Quan ja tenim la tartaleta cuita la farcim amb la crema i al damunt hi posem la poma.
Quan sigui fred, al moment de servir, empolvorem amb sucre fi i canyella.



      

7 comentaris:


  1. Mercé: Ho poses tant ben col·locat que la veritat encara que sigui dolç entra d'alló tant i tant bé que dóna ganes de donar-hi una -o varies-mossegades.
    Salutacions Mercé¡¡ :O)

    ResponSuprimeix
  2. Amb aquest moment hi faria una bona mossegada!!!!!!!!!!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  3. Mmmmmm.....ha de ser molt bona!!! Prenc nota! Segur que triomfa allà on la portes!!!
    Salut!
    Olga

    ResponSuprimeix
  4. Mira, jo no sóc gaire de pomes però la veritat és que no m'importaria fer una bona queixalada a aquesta tartaleta: ha quedat molt xula!! ☺
    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  5. Jo menjaria tartaletes de poma cada dia o potser més, mira qu'avui publiquem amb la Marhya també tarta de poma pel nostre repte mensual :o)
    Però et pots imaginar que mai he combinat poma+crema?!
    Me l'emporto a pendents pels propers mesos!
    Petons
    Palmira

    ResponSuprimeix
  6. Gracies a tots pels vostres comentaris!

    ResponSuprimeix