mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 27 d’octubre del 2012

NÚVOLS I GOMINOLES

Quan vaig veure fa temps, que hi havia diferents blocs que es feien les seves pròpies gominoles i que fins i tot feien núvols vaig dir-me que jo també ho intentaria!. Així va ser, i un bon dia ens vam tancar a la cuina amb les meves filles fins que vam fer un munt de coses dolces!. Haig de dir que jo no provo més que petits caramels d'eucaliptus quan tinc tos... i de núvols ni de lluny!, però és d'aquelles coses que fan gràcia de fer a casa. Si teniu canalla no ho dubteu, i si no en teniu però sou molt dolços... animeu-vos a fer-les!

INGREDIENTS:
100 gr de gelatina neutre
1 sobre de gelatina de gerds
200 ml d'aigua
300 gr de sucre
sucre glaç o Maizena

SOM-HI:
Preparem la gelatina neutra com indica la capsa.
Posem a escalfar l'aigua en un cassó i quan arrenqui el bull apartem i hi dissolem la gelatina neutra i el sucre tot barrejant sense parar, després hi posarem la gelatina de gerds.
Ho deixem refredar a temperatura ambient una estona.
* Si volem fer gominoles ho deixem refredar en motlles o en un recipient no massa alt i quan estigui quallada tallem a daus (o desmotllem) i passem per sucre blanc.
Quan ja està temperat batrem amb la batedora elèctrica com ho fariem per muntar la nata o unes clares. Veurem que el color vermell es va tornant un rosat preciós i que ens costa més de batre.
Aboquem la massa en un recipient d'alumini amb una mica de sucre fi a la base, o en un  recipient folrat amb papaer film o de forn.
Deixem reposar fins que hagi quallat i tallem a bocins que anirem arrebosant en sucre fi o Maizena en el moment de menjar (si ho fem abans l'absorveix i queden enganxosos).

             Ja ho tenim!, posat en potets de vidre queda com un present especial i mooooooolt dolç!

 





                                          Gominoles de maduixa


 



14 comentaris:

  1. Però què és això tan bonic que heu preparat? Podríeu-ho fer una paradeta ara que ve Nadal!!!

    ResponElimina
  2. A casa en vam fer per servir a les acaballes d'un sopar i van volar! Queden molt més bons que els industrials (que mai m'han agradat!) i a més els pots saboritzar com algun còctel i et fan la ola! jajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina entrada més dolça Mercè. A mi m'agraden molt aquest tipus de xuxes, no les faig gaire per la quantitat de sucre que porten, ja que es difícil parar quan comences a menjar-les.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Qué boniques!!!! aquestes llaminadures no les he fetas mai, encara que sempre tinc ganes de fer-les!! m'emporto la teva recepte!!! Felicitats a les teves "pinches"
    Petonets

    ResponElimina
  5. M´has acabat de convèncer! Ara he vist que no són difícils de fer.

    ResponElimina
  6. En vaig fer per primer cop fa uns mesos i és súper divertit fer gominoles!! Veig que convides als petitons, que s'ho passen de conya fent-ne!! Molt bones, molt!

    ResponElimina
  7. Gominoles n'he fet, però núvols i veig que queden autèntic!! bona castanyada!

    ResponElimina
  8. Jo també vaig veure fa temps la deria dels núvols! Ostres et feien venir ganes de provar-ho, i veient la foto on talleu amb tant de compte fan pinta de desfer-se a la boca.
    Mira que de petita en menjava eh, mare de déu...
    Petó!

    ResponElimina
  9. Però que es aixó.......
    Quina passada!!!!!!!
    Un detall deliciós.
    No se,si les faré, però m'apunto la recepta.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Nosaltres també ens vam sorpendre de lo bones que quedaven les gominoles cassolanes!
    i a més si tens canalla q t'ajudin, ha de ser molt divertit!!
    ptns!!

    ResponElimina
  11. De núvols, no n'he fet mai, però veig que no és massa diferent de les gominoles.
    Una vegada vam fer un monogràfic de llaminadures amb canalleta i vaig fer uns 5 o 6 kg de gominoles. N'hi va haver per a tothom (per als pares en vaig fer de mojito, van triomfar absolutament) :-)

    ResponElimina