mousse de coco
divendres, 19 de desembre del 2014
DEL BLOG AL PLAT/ BOMBES DE PATATA/CRIJOARMAEL
2o de Desembre: DEL BLOG AL PLAT!
Com ja sabeu, el blog del qual avui en penjarem receptes és CRIJOARMAEL
Per a mi, aquest blog de la Cristina Brugaroles és molt especial. La seva cuina és creativa, amb una dosi d'imaginació impressionant i amb una manera d'explicar senzilla i entenedora. El que més m'agrada és que en fa un motiu gastronòmic de tot allò que és notícia a casa seva, de manera que treure's el carnet de conduir, aprobar el curs, un esdeveniment, un aniversari, una anècdota... es converteix en un pastís, unes galetes, un postre...
La Cristina, que a més a més he tingut la sort de conèixer personalment, és com el seu blog: propera, clara, i molt familiar. M'agrada moltíssim la seva cuina i segur que tots heu gaudit remenant per CRI(Cristina) -JO(Jordi)-AR(Arnau)-MA(Marcel)-EL(Èlia).
La veritat és que m'ha costat força triar una de les seves receptes, però m'he decidit per una de les que primer em van cridar l'atenció, tant per la recepta en si, com sobretot, pel nom que li va posar:"Les pilotes de'n Marcel"...jajajajaja, però com que jo no em considero legitimada a emprar aquest títol... en diré BOMBES DE PATATA!
Haig de confessar que em va costar una mica donar-los forma, però el resultat va ser un: "mama n'hi ha més?", "boníssimes"!.
En vaig canviar un parell de coses: ous de gallina en comptes de guatlla, i una mica de formatge ratllat i pernil dolç.
INGREDIENTS:
4-5 patates
3 ous de gallina
xoriç i pernil dolç a bocins
formatge ratllat per fondre
farina de galeta i un ou per arrebossar
sal
oli
pebre vermell
SOM-HI:
-Pelem i bullim les patates. Les xafem amb forquilla, salem i reservem fins que es refredin.
-En un cassó posem aigua a bullir i aleshores aboquem amb cura cada ou, sense la closca, un per un durant 50 segons. Retirem amb una esqumadora i posem ràpidament en aigua freda per tal que es talli la cocció. Quedarà cremós per dins.
-Fem les boles ajudant-nos de paper film, extenent una mica de patata, posem al mig l'ou, el formatge i el xoriç i el pernil a bocins.
-Posem una mica més de patata al damunt i fem les boles. Apretem amb el film com si fessim un caramel i cap a la nevera una estona perque agafin més consistència.
-Arrebossem amb ou i farina de galeta i fregim amb força oli.
-Posem una mica de pebre vermell al damunt, i llestos!
No oblideu deixar l'enllaç de la vostra recepta als comentaris d'aquesta entrada!, així tothom en gaudirà!. Moltes gràcies per participar!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Jajaja!!! M'agrada que hagis fet les Pilotes del Marcel!!! A casa també van triomfar. Per mi el teu blog també m'és molt proper i bona font d'inspiració. Ja estic nerviosa per veure quines receptes ha triat la gent. Petons!
ResponEliminaQuines pilotes!!!!, jajajaja
EliminaBon dia, ací et deixe la meva aportació al repte:
ResponEliminahttp://juliaalacuina.blogspot.com.es/2014/12/xupa-xups-de-formatge.html
eixes pilotes de patata tenen molt bona pinta!
Un abraç
Júlia
gràcies per participar Julia!, espero tornar a veure't per aquí al gener!
EliminaMercè per aquest mes de Desembre et deixo la meva proposte. Les bombes de patata, excepcionals!!! Bon NADAL i Bones Festes.
ResponEliminahttp://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2014/12/cake-de-salchichas.html
Una abraçada!!!
Merci Joaquima!, aquest cake crida l'atenció eh?
EliminaAquestes bombes són la bomba!!! ja ja ja!!! quina bona fila que fan.
ResponEliminaAquí la meva aportació, és el primer cop que en feia i no els havia tastat abans:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2014/12/pastissets-de-cabell-dangel.html
Un petonàs
gracies per participar Carme!, ara entraré a veure aquests pastissets!
Eliminaha estat un plaer "remenar" pel bloc del "colectiu" CRI-JO-AR-MA-EL.... ;-)) i al final a casa tots hem disfrutat amb l'esmoçar d'avui:http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2014/12/coca-de-vidre.html
ResponEliminaapa, segur que aquesta serà un nou exit de convocatoria...
Bon esmorzar!, gracies per participar !
EliminaPotens, potens, aquestes bombes de patata!! Jo, com sempre, he escollit una recepta dolça, ideal per aquestes festes. Aquí et deixo el meu enllaç! Bones fetes a tothom!!
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2014/12/pastis-mousse-de-torro.html
Aquesta recepta fa Nadal Nadal eh?, merci per participar!
EliminaBen bones aquestes bombes!!! ha estat dificil a tria al blog de la Cristina, finalment m'he decidit per això:
ResponEliminahttp://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2014/12/gominoles-de-nadal-del-blog-al-plat.html
Molts petonets. Bones festes!!!!
Fantàstiques gominoles!, aquestes les tastaria segur!
EliminaHello! Aqui tens la meva aportació....Gotets de xocolata i iogurt grec...www.bufetdepostres.blogspot.com.es/2014/12/gotets-de-xocolata-i-iogurt-grec.html
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
Eliminaun contrast ben original Cristina!, merci i fins gener!
EliminaAPORTACIÓ DE LA GEMMA CLOFENT DE -LA CUINA DE CASA-
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2014/12/20/enreixat-de-poma/#
Quin rellam de pilotes!!!! i quina bona pinta!!! ;) Aquí deixo la meva aportació: http://xicuina.blogspot.com.es/2014/12/broquil-amb-beixamel-i-tonyina.html, per fer una "mica de bondat" abans dels àpats nadalencs!!
ResponEliminaBones Festes i fins a la propera convocatòria!
Moltes gràcies per participar i per la teva simpatía!, tespero al gener!
EliminaM'ha costat una mica decidir-me davant de tantes receptes tan bones del blog, però al final he optat per una recepta fàcil i ràpida i a més que està bonissima: Calamarsons amb cervesa, que en el meu cas han estat calamarsets. Si ho proveu ja veureu que és ràpid i bo.
ResponEliminahttp://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2014/12/calamarsets-amb-cervesa-aliments-contra.html
Petons a tots
Conxita
UN PLAT BONÍSSIM!, ARA VAIG A VEURE'L!
EliminaHola a tots! Us deixo la meva aportació amb el paté de llenties! Espero que us agradi! B&I
ResponEliminahttps://belandideam.wordpress.com
Moltes gracies per participar!, que bé aquest puré!
EliminaHola Mercè, aquí et deixo la meva aportació!
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2014/12/20/enreixat-de-poma/
Merce, et vaig deixar l'enllaç a del bloc al plat!! Vail fer el pa de pessic amb farina d'arròs!!bon nadal
ResponEliminaAra veig q ho vaig fer malament, com stic amb el mòbil no puc copiar l'enllaç!!
ResponEliminaJa et vaig deixar el enllaç, però per si de cas!!!!!!!!!!!
ResponEliminahttp://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2014/12/llibrets-dalberginia.html
Per cert, aquestes bombes son "Una bomba"
ResponEliminaFantàstiques.
Petons
Mercè aquest mes ha estat impossible!! a veure l'any vinent... bones festes!!!!!!!!
ResponEliminaMercè, moltes gracies per la teva iniciativa Del Blog al plat. M'ho he passat molt bé i a més he conegut un altre blog ben interessant.
ResponEliminaBones festes i fins al gener
Conxita
ResponEliminaMercé; Fa dies que vaig penjar la recepta del blog al plat, aqui et torno a deixar l'enllaç.
Salutacions i bones festes¡¡ :O)
http://menjadebacalla.blogspot.com/2014/12/crema-de-pastanaga-del-blog-al-plat.html