Com que en sou una colla que ja teniu la recepta feta i a punt, faig ja l'entrada perquè hi pogueu anar deixant els enllaços a "comentaris". No us oblideu eh?, així tots podrem gaudir de la vostra recepta.
PA AMB TOMÀQUET, DE LA MARYLOU és el blog escollit per aquest mes.
Per a mi, els plats i receptes que la Marylou presenta al seu blog, responen a la cuina més tradicional i "autèntica". M'agrada molt la senzillesa i la manera que té de presentar-nos plats amb tota la modèstia del món, d'aquells de xup-xup, els seus "potajes", plats de patates de mil formes, carns, peixos, escabetxos... formes tradicionals de cuinar i també plats innovadors.
Així és que remenant remenant...m'he decidit per un plat de patates, ja que és un dels ingredients que sovint complementen els seus plats.
A casa va agradar moltíssim!, i el vaig fer tal i com diu ella. Només vaig fer-ne més quantitat i vaig afegir canyella mòlta al botifarró en comptes de pebre i nou moscada a la beixamel.
5 patates
2 cebes
2 granets d'all
3 cullerades soperes de mantega
2 cullerades grans de farina
2 gots de llet
7 botifarrons
formatge ratllat emmental
oli, sal, canyella,nou moscada
SOM-HI:
Tallem les patates a rodelles i les coem amb aigua. Reservem i posem al fons d'una safata de forn.
Daurem l'all i la ceba tallada en juliana per una paella amb un xic d'oli fins que s'estovi bé.
Aleshores afegim el botifarró trocejat i donem unes voltes. Salem i hi posem un polsim de canyella.
Aboquem el sofregit de botifarró al damunt les patates.
En una altra cassola fonem la mantega, afegim la farina i anem remenant. Quan comeni a torrar-se la farina anem afegint la llet sense deixar de remenar. Posem una micona de sal i de nou moscada.
Posem la beixamel al damunt del botifarró i cobrim amb formatge ratllat.
Gratinem uns minuts. LLestos!
Tens raó.. no cal deixar per demà el que puguis.....
ResponEliminaapa aqui va la meva proposta:
http://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2015/02/croquetes-de-calcots-amb-la-seva-salsa.html
una abraçada!!
alfons
Ara mateix em passo a veure aquestes croquetes!, gràcies per participar!
EliminaFantàstica recepta d´una gran cuinera...quin gustet la patata amb la botifarra.
ResponEliminabonissim!. T'espero demà eh?????
EliminaEl plat ha de ser extraordinari. En prenc nota.
ResponEliminaUna abraçada.
Molt bo!. A casa ens agraden molt aquest tipus de plats gratinats!
EliminaHola Mercè, aquí tens la meva recepta
ResponEliminahttp://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/02/truita-de-bacalla-amb-pa-amb-tomaquet.html
Petons
Caram quina tria!, encara no he fet mai truita de bacallà!, t'ho pots creure?...Prenc nota!
EliminaHola Mercè.... hem coincidit en la tria de la recepta tu i jo!!!
ResponEliminaEspero que a la Marylou li agradi la nostra versió. a casa ens va encantar.
http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/02/mil-fulls-de-patata-i-baldana-gratinat.html
PTNTS
Dolça
caram quina casualitat!, com si no hi hagués receptes!!!, jajajaja. Serà que els ingredients ens han cridat...
EliminaDoncs ja estem casi casi a 20 de febrer!! He de confessar que m'ha costat triar una recepta, però al final em vaig decantar per aquesta, van quedar boníssimes!!
ResponEliminahttp://endrapasants.blogspot.com.es/2015/02/cloisses-la-marinera.html
Petons
Ummmm....ara mateix vinc al teu blog a veure aquestes cloïsses!
EliminaAci va la meva aportació a la proposta d'aquest mes:
ResponEliminahttp://juliaalacuina.blogspot.com.es/2015/02/llet-fregida.html
Una abraçada
Júlia
Gràcies Júlia!, ara passo a veure aquesta llet fregida!!!
EliminaFeta!!! aquí va la meva recepta: http://aracuina.blogspot.com/2015/02/xato.html
ResponEliminaPetonets!
que bo!, bona tria!
EliminaBon dia, aquí et deixo la meva http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/02/galetes-dinca.html
ResponEliminagracies cristina
EliminaBon dia a tothom!!!!
ResponEliminahttp://cuinantacanet.blogspot.com.es/2015/02/quelitas-o-galletas-inca-thermomix.html
Muas!
gracies gemma per participar!
EliminaQuè bones aquestes patates, oi? Gràcies, Mercè, per tot!!!!!
ResponEliminaUna abraçada!
boniiiissimes!
EliminaGracies a tú!!!
Bon dia! Aquí et deixo la meva! http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2015/02/20/torro-de-nuvia/
ResponEliminamerci gemma!, vaig pitant a veure't
EliminaOooohhhh!!! molt bó aquest gratinat.. apuntat per la propera!!! Jo finalment m´he decidit per la bolleria. Bollos suizos y Medias Noches. Espero que us agradin. Bon cap de setmana. Petons,
ResponEliminahttp://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2015/02/bollos-suizos-y-medias-noches.html
bona tria Joaquina!, ara vinc!
EliminaBon dia! et deixo la meva aportació http://comacasa-res.blogspot.com.es/2015/02/romanesco-amb-beixamel.html
ResponEliminaBon cap de setmana a tothom
tresa, gracies per participar!
EliminaHola! Et deixo la meva aportació al repte d'aquest més. Petons!
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2015/02/canelons-de-xampinyons-i-carbasso-amb.html
gracies anna!
EliminaLa meva aportació: http://elsfogonsdel1r4a.blogspot.com.es/2015/02/quelitas-o-galetes-doli-doliva.html
ResponEliminaPetonets des dels Fogons del 1r 4a!!!
vaig pitant a veure aquestes galetes!, gracies per participar
EliminaMmmm....m'encanta aquesta recepta que has triat!!!
ResponEliminaLa meva és una truita de bacallà!!!!
Salut i petons!
Olga
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2015/02/truita-de-carabasso-i-bacalla.html
ummmm...truita de bacallà!, l'haig de fer si o si!
EliminaMoltes gracies Mercè per organitzar un cop més aquesta trobada virtual i per donar-nos a coneixer blogs tan interessants.
ResponEliminaUs deixo la recepta que jo he triat
Cloisses amb salsa verda
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2015/02/cloisses-en-salsa-verda-les-cloisses.html
Petons
Conxita
moltes gracies Conxita!, un plaer veure les vostres aportacions!
EliminaUn gratinat que ve molt de gust.
ResponEliminaAquí deixo la meva tria:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2015/02/crema-de-mandarina.html
Un petonàs
ostres !, crema de manfarina!, voyyyyyy!
EliminaHello! http://bufetdepostres.blogspot.com.es/2015/02/flam-de-poma.html
ResponEliminavaig a veure aquest flam!, merci per participar!
EliminaQuin plat més bo, Mercè! Una elecció fantàstica! No hi ha res com la cuina tradicional i el producte de proximitat! Un petonet!
ResponEliminagracies Anna!
EliminaVaig una mica tard però aquí et deixo la meva aportació!! Unes carxofes delicioses!! ;)
ResponEliminahttp://xicuina.blogspot.com.es/2015/02/carxofes-farcides.html
Aquest gratinat teu té una pinta espectacular! Bon cap de setmana!! ;)
cap problema!, demà entro a veure aquestes carxofes!
EliminaBon dia cuinetes! Us deixo la meva proposta! B&I
ResponEliminahttps://belandideam.wordpress.com
gracies un cop mes per participar!
EliminaParticipació de Josep de -MENJA DE BACALLÀ-:
ResponEliminahttp://menjadebacalla.blogspot.com/2015/02/romanesco-amb-beichamel-repta-del-blog.html?showComment=1424617886557#c1134679457461573081
MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUI HEU PARTICIPAT D'AQUESTA EDICIÓ DE DEL BLOG AL PLAT!!!!, EN TOTAL 21 APORTACIONS FANTÀSTIQUES, I SOBRETOT, FETES AMB MOLT DE CARINYO PER PART VOSTRA. ESTÀ CLAR QUE LA MARYLOU ES MEREIX AQUESTS COMENTARIS TAN BONS QUE FEU SOBRE ELLA I EL SEU BLOG.
ResponEliminaUS ESPERO A LA PROPERA CONVOCATÒRIA!!!!
Snif...snif... sento molt no haver participat aquesta vegada. Ja m'he disculpat amb la Marylou.
ResponEliminaMolt bon recull de receptes, s'ho mereix.!
Petonets i no t'enfadis amb mi...