mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 23 de maig del 2015

PASTISSOS DE 50 ANIVERSARI, DE PASTANAGA I DE XOCOLATA

Al març, el meu germà Jordi va fer-ne 50!. Tant a ell com a mi, ens feia molta il.lusió que li fés el pastís. Vaig tenir clar que li faria un gran 5 i un gran 0. Vaig fer el 5 de coca de pastanaga i el 5 de xocolata. No em vaig arriscar amb farcits ni cobertures perquè l'havia de traslladar amb cotxe i no hi cabrien a la nevera.

El nombres, com em va dir la Gemma de Caprofiti, els vaig fer amb una plantilla i es van tallar perfectament.

Em va anar molt bé fer-los en safates d'alumini, així es poden traslladar perfectament si no els has de treure de dins, i la tapa (si les agafeu de les que en porten) serveix per a fer la plantilla del Nº. La mida de les dues safates juntes era just la mida de la safata del forn (per si us serveix de referència)

SOM-HI:

*Pastís de pastanaga: (us en sobrarà una mica de massa per a ferun pastisset)

8 ous
300 gr de sucre morè
200 gr de sucre blanc
700 gr de farina
30 gr de llevat (2 sobres)
350 gr d'oli de girasol
1 cullerada sopera de canyella
8-10 pastanagues mitjanes ratllades fines
*nous trocejades si es vol.

Ratllem ben fines les pastanagues un cop pelades i netes.
Barregem els ous i el sucre fins que quedi una massa ben cremosa.
Afegim la farina i el llevat tamisats.
La canyella, després l'oli i finalment la pastanaga.
Remenem bé la massa i l'aboquem al motlle ben repartida.
Enfornem a 180º uns 50 minuts. (ja sabeu però que cada forn és cada forn!)

Per a fer el nombre i que quedés ben planet per sobre, vaig donar la volta al pastís i li vaig donar la forma de 5. Després amb cura, el vaig traslladar a la safata amb blonda que tenia a punt.

*Pastís de xocolata: (les mides les fem amb un got ben gros, o una tassa gran)

1 got i mig de llet
1 got i mig de sucre
1 got i mig de xocolata en pols
1 got i mig d'oli d'oliva
5 ous
2 gots i mig de farina
1 sobre i mig de llevat

Barregem el sucre i els ous fins que espumin.
Afegim la llet poc a poc, després l'oli, la xocolata en pols, i finalment la farina i el llevat tamisats.
Quan la massa sigui ben cremosa l'aboquem al motlle i enfornem a 180 º uns 50 minuts.

Quan els pastissos van ser  freds, els vaig donar la volta i vaig posar la plantilla al damunt. Tallem la forma dels números i els traslladem amb molt de compte a la safata preparada amb la blonda.

Quan ja vaig arribar a casa el meu germà els vam amagar a una habitació on hi vaig posar unes brochetes que tenia preparades amb fotografies i rètols de fets importants dels seus 50 anys, des del naixement, als seus estudis, casament, viatges, fills, feines...

Va tenir una fantàstica sorpresa quan va veure els pastissos... li van encantar la idea i el gust!








11 comentaris:

  1. Moltes felicitats al teu germà! el pastís, impresionant!!!!
    No vaig poder participar l'altre dia, em vaig quedar 3 dies sense internet...
    Petonets

    ResponElimina
  2. Encara que una mica tard, moltes felicitats pel teu germà!
    Quin cocs més bons, i a més naturals sense extra i farciments que no m'agraden molt!
    Petons i bon diumenge!
    Palmira

    ResponElimina

  3. Mercé; Quin pastís tant ben aprofitat¡¡
    Salutacions Mercé¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Fantàstic! quina decoració mes guapa! no li cal xoco ni res...

    ResponElimina
  5. Primer felicitats per tota la família: que millor que celebrar un aniversari tots junts!! I aquesta recepta ja és high level....que els numerets hauran tingut la seva feinada. Però ha valgut la pena;a la foto es veuen espectaculars!! Un petó!

    ResponElimina
  6. Quina sorpresa el teu germà amb aquest macro pastís !!!!!!!
    Ara fer el 50 s'ho val.
    Felicitats

    ResponElimina
  7. Quina ilu que et servis el meu consell!!
    Com ja et vaig dir, et van quedar molt be!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  8. Els pastissos amb el número queden espectaculars i agraden molt! segur que el teu germà va al·lucinar... ! felicitats

    ResponElimina
  9. Quin pastís tan espectacular!! Sempre he tingut ganes de fer algun pastís amb forma de número! A veure si s'acosta alguna data important i et copio aquests pastissos!! ;)

    ResponElimina
  10. Que bonics els pastissos en forma de núms.
    Per molts anys al teu germà i felicitats a tu per l'obra d'art.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Quina passada! Impressionants! M'agrada la idea d'estalviar-te el motlle amb el número de torn... no podem tenir-los tots, oi? Boníssims!
    Marta

    ResponElimina