mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 6 de juliol del 2015

BRIOIX DE XAVIER BARRIGA

Per Sant Joan us vaig avançar la recepta de Xavier Barriga del seu llibre Brioixeria i que ja fa temps em van regalar.

No vaig poder posar les fotografíes de les coques i per això ho faig ara. La veritat és que va quedar un brioix boníssim, esponjós i flonjo. Només cal que vigileu bé al enfornar-lo ja que una mica més i se'm crema!, necessita molt poca estona!

Espero us agradi, aquesta recepta és la que més em va agradar, però penseu que en té amb petites variacions de quantitat de llevat, més o menys aigua, més o menys ou...Cadascú ha de trobar la que més li agrada. A mi em va agradar molt aquesta tot i que per a fer en aquest cas la coca no hi vaig posar les nous ni les panses.

Torno a posar la recepta i espero que us serveixi per a fer brioixos al vostre gust!

BRIOIX DE PANSES I NOUS DE XAVIER BARRIGA: 

500 gr de farina de gran força
10 gr de sal
100 gr de sucre
150 gr d'ou (uns 3 ous)
100 gr de mantega
120-130 gr d'aigua
50 gr de llevat fresc
1/2 culleradeta de canyella pols
110 gr de panses corint
110 gr de nous del pais
1 ou per pintar les peces
sal
sucre llustre

En un bol posem les panses i hi aboquem aigua bullint. Deixem estovar 1 hora. (també les podeu deixar macerant amb rom o un altre licor). Colem i barregem amb les nous trocejades.

Comencem a pastar tots els ingredients amb el ganxo excepte la mantega i el llevat barrejat amb 10 ml dels 130 d'aigua.

Anem pastant força estona i anirem afegint a mig pastar, la mantega a petits bocins mentre es va integrant a la massa.

Quan ja quedi poc per acabar el pastat, afegirem el llevat que estarà diluït en 10 ml d'aigua.

Ara afegirem les nous i panses (no és el meu cas en aquesta ocasió).

Seguim pastant fins que la massa la veiem ben fina i elàstica.(quan ja no s'enganxa al bol)

Formem una bola i posem en un bol untat amb oli d'oliva i tapat amb film, a la nevera durant 1 h (així serà més fàcil donar-li forma quan volguem fer brioixets, formes...)

Treiem i donem forma a la coca, els brioixos... els pintem amb ou, decorats amb el que volguem : fruita confitada, pinyons, ametlla llaminada, fruits secs... i per sobre una bona capa de sucre.

Deixem fer la segona fermentació en un lloc adeqüat (dins el forn apagat per exemple) fins que dobli el volum (1h i mitja aprox)

Posem la coca al forn que haurem escalfat a uns 200º durant uns 8 minuts. Hem de vigilar i treure tan abiat com els veiem ben dauradets per tal que no perdin esponjositat.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                      Aquesta és la temptadora fotografía del llibre de Xavier Barriga...umm...









6 comentaris:

  1. té una pinta espectacular! les receptes del Xavier Barriga sempre són un èxit oi? petons

    ResponElimina
  2. Quin briox més esponjós que t´ha sortit! Ha d'estar deliciós! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Mercè aquesta l'apunto, el brioix es la meva assignatura pendent. No trobo el puntet.
    Per el que veig encara que tinguem que deixar-lo llevar, no més s'ha de pastar
    1 sola vegada, cosa que suposo es el que no acabo de fer bé.
    Ja t'ho diré...........!!!!
    Te molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  4. La veritat és que....fan molt goig!!! Es veuen molt flonjos!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Té una pinta boníssima! I si és una recepta del mestre tant sols pot quedar fantàsticament bé!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina