Doncs ja ha arribat l'hora de fer l'entrada amb el blog seleccionat per a aquest mes: DE CUINA, per a la convocatòria de DEL BLOG AL PLAT.
La faig un dia abans perquè així tots podreu posar la vostra recepta demà mateix al matí. Ja sabeu, amb l'enllaç de la vostra recepta als comentaris d'aquesta entrada.
Com ja vaig dir, el blog de l'òscar està ple de videos, curiositats, reflexions...sobre gastronomia, i també de bones receptes!
Feia temps que volia fer una recepta que sabia que podria trobar en algun blog, un d'ells, al de l'Oscar.
Els seus pares son extremenys, i l'Òscar els fa cuinar sempre que pot...
Així que no vaig haver de remenar gaire per trobar la seva recepta de MIGAS!
Em va agradar molt com va fer la introducció, descrivint les migas com a "plat senzill i saborós, en realitat una mostra d'enginy culinari al que la falta de glamour condemna injustament".
Sóc una gran fan de la cuina d'aprofitament, de la cuina de pobre, de la cuina de l'enginy amb quatre coses... Així que us presento les MIGAS tal i com les presenta l'òscar (recepta del seu pare). Només vaig afegir uns ous de guatlla perquè em va fer gràcia i algun petit canvi en l'elaboració, però mínim.
INGREDIENTS:
Pa de migas (jo vaig emprar pa del dia abans)
aigua per mullar el pa
pebrot vermell i verd
cansalada
alls
"pimentón de la Vera"
sal
oli
SOM-HI:
La nit anterior es posen les migas en un bol empapades amb aigua i tapem amb un drap net. (jo vaig tallar el pa a dauets i el vaig esquitxar una mica, que no quedessin empapades ni molt molles, una horeta abans)
Fregim els pebrots a daus, els alls, la cansalada tallada, en una mica d'oli. Reservem.
En el mateix oli hi posem una culleradeta de pimentó de la Vera, la sal i un xic d'aigua.
Afegim el pa i anem donant voltes.
Ara hi aboquem els pebrots i cansalada reservada.
Es poden servir acompanyades de raïm, olives, sardines, taronja... (jo ous de guatlla durs)
LLESTOS!, BON PROFIT!, ESPERO LES VOSTRES RECEPTES!, MOLTES GRÀCIES!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GRÀCIES OSCAR!
Bon dia, Mercè! Aquí tens la meva aportació pel repte d'aquest mes:
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2015/07/salmorejo-de-remolatxa.html
Mercè, aquí tens la meva recepta, un amanida ben refrescant http://crijoarmael.blogspot.com.es/2015/07/amanida-de-sindria-formatge-feta-i.html
ResponEliminaBones vacances!
Bon dia, molt bones les migues! m'encanten!!!! aquí tens la meva tria:
ResponEliminahttp://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2015/07/repapalos-de-extremadura-del-blog-al.html
Petonets i bones vacances!!!
Hola Mercè, tinc ganes de fer migues, la meva mare en feia.
ResponEliminaAcabo de publicar recepta.
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/07/seito-arrebossat-amb-tempura.html
La meva sogra és de la província d'Albacete i allà també són habituals les migas, però fetes de manera diferent. M'ha agradat de llegir la teva (del pare de l'Òscar) versió. Les imatges són temptadores.
ResponEliminaUna abraçada.
n'he menjat poques vegades, però mira que són bones. Aixó si, la feinada no te la treu ningú!! petons
ResponEliminaHola Mercè. Un poc tard però ací tens la meva aportació d'aquest mes.
ResponEliminahttp://juliaalacuina.blogspot.com.es/2015/07/pa-amb-nous-i-panses.html
Molt bona pinta tenen aquestes Migas.
Una abraçada,
Júlia.
Gràcies!, vaig a entrar als vostres blogs i mirar les vostres aportacions!
ResponEliminaLa vaig deixar programada perquè es publiqués ahir, però res... alguna cosa vaig fer malament :-(
ResponEliminaBé, però arribo a temps, encara!!!
http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/07/pop-amb-patates.html
PTNTS
Dolça
Ufff! Això sí que és arribar a l'últim moment. És que estava de mini vacances i acabo d'arribar a casa. Sort que ja ho tenia tot preparat.
ResponEliminaEspero que us agradi aquesta recepta a nosaltres ens ha agradat molt
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2015/07/amanida-destiu-en-tons-taronges-el.html
Petons
Conxita
ei que ahir no vaig pensar a deixar el link a la meva!
ResponEliminahttp://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2015/07/20/mousse-de-mato-amb-melmelada-de-taronja-safra-i-vainilla/
Moltes gràcies a tots, i en especial a tu Mercè per fer-me anar del blog als vostres plats :)))
ResponEliminaOstres quina pinta tenen aquestes migues! Ja m'està entrant gana!!!
ResponEliminaPetons
Palmira
Amb el que m'agradaven les migues fetes a casa ma mare! A veure si amb aquesta recepta m'animo a fer-les a casa! Un petonet!
ResponElimina