Si en feia de temps que la volia fer!!!
No us passa que teniu receptes guardades i moltes ganes de fer-les i que van passant els dies, mesos...i no les heu fetes?...potser és que són moltes les coses que volem fer i no arribem a tot...
Doncs sigui com sigui, l'altre dia va arribar el moment de fer realitat una d'aquestes receptes.
Aquí us deixo un pastís especial, molt i molt bo, que acompanyat d'un gotet de mistel.la, moscatell, vi ranci.. us fa gaudir d'una estona de relax incomparable!. Feu-me cas i probeu-la, més senzilla i fàcil de fer impossible!
Tingueu en compte el motlle on la feu, perquè al no dur llevat no puja i per tant si agafeu un motlle massa gran us quedarà massa prima.
Aquesta famosa tarta gallega cal presentar-la com cal, amb la creu de Santiago al damunt en negatiu. Jo senzillament vaig calcar sobre la pantalla de l'ordinador una creu de Santiago que vaig trobar a "imatges" fent-la tan gran com volia. Retallem i llestos!, si la guardem ja en podem fer tants pastissos de Santiago com volguem!
INGREDIENTS:
200 gr de farina d'ametlla
200 gr de sucre
4 ous
ratlladura de llimona
un polsim de canyella a gust.
*sucre fi per decorar
SOM-HI:
Barregem els rovells amb el sucre fins fer-ne una crema.
Afegim la ratlladura de llimona i la canyella.
Aboquem amb cura la farina d'ametlla mica a mica.
Muntem les clares una mica i les afegim.
Untem el motlle (d'uns 24 cm) i coem a 180º uns 30 minuts.
Posem la creu de Santiago al mig del pastís un cop fred i empolvorem amb força sucre fi.
*Potser millor si 2 dels ous els barregeu sencers amb el sucre i munteu les 2 clares restants per a afegir després, ja que podria ser que la barreja quedés massa espessa si no hi posem cap clara abans, i aleshores costa força d'afegir-les al final...)
BON PROFIT!
ResponEliminaMercé; És una bona tarta aquesta, la veritat que sí. Jo l'he feta bastantes vegades i sempre amb un resultat molt agradable.
L'adreça del enllaç quant la vaig fer: http://menjadebacalla.blogspot.com/2015/03/tarta-de-santiago.html
Salutacions Mercé¡¡ :O)
Es una tarta que tinc a la llista de pendents des de fa anys!!! Però mai encara m'he llençat... quines ganes de fer-la a casa!
ResponEliminaPetons
Palmira
Mol apropiada per quests dies , ja que el proper dia 25, es Sant Jaume o Santiago
ResponEliminaPetons
Un pastís que sempre agrada, i amb un bon vi dolç són unes postres de festa major Mercè!
ResponEliminaPtnts
Dolça