DEIXEU-ME PRIMER FER UN INCÍS SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE -DEL BLOG AL PLAT- Aquest mes, entre àpats, festes, compromisos, indisposicions comprensibles d'alguns blocaires, etc, encara no he pogut parlar amb ningú que hagi acceptat ser el protagonista de Gener. Així que aquest mes millor descansem de la convocatòria i us emplaço al mes de febrer. Espero que amb les mateixes ganes i il.lusió que al principi, ja que, està clar que al món blocaire gastronomic, ja fa temps que es denota un cert "cansament". Està clar que el BOOM dels blogs de cuina amb temps per comentar, jugar, participar... ha baixat considerablement, però, jo n'estic contenta d'aquesta proposta que es va engegar fa és d'un any i de la fidelitat de molts de vosaltres. De moment, i si la cosa no decau, continuarem proposant blogs per tafanejar...
Arriba la festa més especial de Nadal: EL DIA DE REIS!
A més a més de regals, carbó, bicicletes i electrodomèstics variats, és tradició el tortell de Reis.
Us proposo aquest brioix que vaig fer per a la coca de Sant Joan i que tant bona i flonja va quedar.
Amb aquesta massa feta, només caldria seguir els passos per a fer-ne un tortell, omplir-lo de massapà o bé tallar-lo un cop cuit i farcir-lo de nata, trufa o crema.
La recepta de la massa us la deixo aquí: BRIOIX DE XAVIER BARRIGA
Per a fer el tortell caldria estirar la massa com un rectangle, posar-hi el massapà fet amb la mateixa proporció de sucre i de'ametlla ratllada i un rajolinet d'aigua per a lligar els ingredients, i tancar al voltant. Estirar el "xurro" i unir les puntes. Untar amb ou, decorar amb les fruites confitades i empolvorar generosament amb sucre. Deixar fer la segona fermentació (1h aprox), i enfornar.
També es pot enfornar amb la forma de tortell sense farcir i un cop fred farcir amb nata, trufa o crema.
Us deixo amb fotografies d'altres anys:
FELIÇ DIA DE REIS A TOTHOM!
és bonissimm!!! i m'encanta que tingui regalets dins!! petons i bons reisss
ResponEliminaDoncs esperarem la propera convocatòria menjant un bocinet del deliciós tortell de Reis. Bona entrada d'any!!
ResponEliminaTens raó Mercè que lo dels blogs ha anat a la baixa ...........i no solament els de cuina. A veure si aquest anys torno a engegar amb el blog encara que sigui només per tenir les meves receptes guardades totes en un lloc.
ResponEliminaI també hem proposo participar amb algun del teu repte.
Bona Any!!!!
Petons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaBons reis, bons tortells i fins el febrer Mercè
ResponEliminaPtnts
Glòria
Es veu deliciós el tortell i bona pensada deixar-ho pel febrer, jo porto un temps amb una feinada que no he pogut participar, m'espero al febrer a veure si hi ha més temps!! bon any!
ResponEliminaMercè, m'has fet un favor deixan-ho per febrer, estic saturada!!!
ResponEliminaBon tortell, una manera fantàstica d'acabar amb les festes!!!
Mercè, m'has fet un favor deixan-ho per febrer, estic saturada!!!
ResponEliminaBon tortell, una manera fantàstica d'acabar amb les festes!!!