mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 31 de gener del 2012

I TU, COM HO FAS?

Sabeu que algun dia 1 de mes he proposat un dubte, una manera de fer, una recepta...com el PA AMB TOMÀQUET o el SOFREGIT. Com que sempre he cregut que aquest, és un espai per a compartir dubtes, plats, agafar d'aqui i d'allà, demanar informacions, proposar coses interessants...dins del món de la cuina que és el que ens agrada, en aquesta entrada voldria que m'ajudessiu a fer una coca especial i que no sé molt bé com fer-ho per a que realment sigui com cal. Soc tot ulls per a veure què proposeu per a fer UNA COCA DE RÈGIM...JA,JA, és clar que COCA I RÈGIM són una mica antagonics... però m'interessaria molt saber com ho feu per reduïr al màxim els greixos, el sucre, les calories, per quins ingredients ho substituiu, si n'esteu satisfets, si preferiu un tipus concret de farina, de sucre...Estic realment interessada a que feu les vostres aportacions convençuda que tots els que passem per aquí n'aprendrem els uns dels altres, així que espero que deixis la teva!
* Jo el que faig normalment és reduïr per sistema la quantitat de sucre que posa la recepta. He comprovat que amb menys quantitat queda igualment prou dolç.
MOLTES GRÀCIES PER PASSAR I DEIXAR LA TEVA OPINIÓ!!!

32 comentaris:

  1. Mercè, jo el que faig és substituir la mantega que sovint porta una coca dolça per oli d'oliva. Així, aconseguim greixos saludables i el sabor millora i tot! petons

    ResponElimina
  2. En faig molt de tant en tant i aleshores no m'hi poso sense fer-ho 'en condicions'. Li poso tot el que porta i sense remordiments. O sigui, que no puc aportar res de res, però callat... doncs tampoc no em se estar! ;-P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja,ja Oscar, doncs em sembla molt bé que deixis la teva sigui quina sigui l'aportació. No et quedis mai callat! please!

      Elimina
  3. Jo, com l'Oscar, si la faig, la faig amb tots els ets i uts!!! no tinc remei...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je,je, doncs igualment t'agraeixo hagis entrat per aquí a deixar la teva opinió Marilou!

      Elimina
  4. yo normalmente tambien bajo las cantidades de azucar y lo uso lo mas natural posible y tambien intento sustituir siempre que puedo la mantequilla por aceite de oliva virgen extra.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agraeixo moltíssim l'aportació Miquel!Una abraçada.

      Elimina
  5. Mercè, jo la faig amb totes les consequencies. Es com la coca-cola, que si ligth, que si cero... prefereixo prendren una pero com cal,jaja
    En serio, crec que es pot substituir el sucre per fructosa o l'oli d'oliva per girasol... no se, suposo que si que hi ha formules pero no les he provat mai...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de la fructosa ho hauré de preguntar, perquè no n'estic segura que aporti menys calories... Gràcies per la col.laboració i la sinceritat!

      Elimina
  6. Ai Mercé, em sembla que no t'estem ajudant massa, oi? Jo tampoc acostumo a reduir quantitats però per exemple la crema catalana i el flam la recepta que tinc la trobo massa dolça i llavors aquí si que redueixo el sucre. No ser, és qüestió d'anar fent proves fins a trobar el punt d'equilibri entre el gust que t'agradi i la quantitat de tots aquests aliments. Per exemple tinc uns amics que la seva mare no pot menjar sucre, però li encanten les magdalenes, llavors han substituït el sucre per fructosa.
    Bé Mercé, espero que t'hagi pogut ajudar.
    Una forta abraçada i que acabis de passar un feliç dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma,t'estic molt agraïda!. Tinc una botiga de productes naturals al costat de casa i preguntaré la qüestió de la fructosa, em sembla interessant!. Una abraçada i tinguis també un bon dia!

      Elimina
  7. Jo com a molt hi poso sucres no refinat i oli en comptes de mantega, però he llegit "por ahí" que per substituir el sucre res millor que el concentrat de poma!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Concentrat de poma?, interessant també. Però això és com un puré de poma?..."investigaré"!,je,je. Ja ho dic que per aquest mon dels blocs s'apren moltíssim!Moltes gràcies bonica!

      Elimina
  8. Hola Mercè!!que dificil ens ho posas.
    Jo diria que no per règim sino perquè fos mes natural, la faría amb farina integral, menys quantitat de sùcre, però que fos morè i suc de poma liquada.
    Demà ens veiem?????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eps!, gràcies per l'aportació Isabel, el sucre morè li dóna un toc que també m'agrada molt, i suposo que el suc de poma pot fer reduïr la quantitat de sucre. Una abraçada! (et truco demà matí, que ara ja és massa tard...)

      Elimina
  9. Doncs avui no et puc ajudar gaire.... com molts altres ( som golafres), però l'altre dia em vaig menjar una que no estava gens malament... preguntaré a la cuinera.

    Muas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok!, merci Gemma, sempre m'agrada que passis per aquí! Una abraçada.

      Elimina
  10. Hola,
    he llegit tot... i no em queda res per dir. Jo acostumo a utilitzar fructosa, més sana, apte per a diabètics i com a més és més dolça que el sucre pots reduir la quantitat a 1/3. En alguns barrejo la farina amb integral. I utilitzo una mantega ecològica 100% d'oli d'oliva. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!, m'has aclarit coses, ¨saber que la fructosa equival a 1/3 de sucre m'ajudarà molt quan ho vulgui fer. També buscaré aquesta mantega ecològica. Una abraçada!

      Elimina
  11. Que difícil,Mercè! El que sí que acostumo a fer és posar menys sucre, però no sé dir-te res més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agraeixo molt que hagis deixat la teva opinió. Tot és vàlid i tot compte!, d'això es tracta,no?, de veure què fa un, què fa l'altre... Un petonet i merci altre cop per passar-te!

      Elimina
  12. Hola Mercè!!! acabo de veure el teu comentari al meu blog, no me n'havia enterat que feies aquest recull jeje. Doncs mira, la meva mare és diabètica i normalment redueixo el sucre una cullerada o dues (depenent de la quantitat original). D'altra banda, igual com per no posar sal al menjar utilitzo espècies, doncs amb el sucre faig alguna cosa similar: afegeixo altres ingredients a la coca com ara fruita o trossets de xocolata! Ah i afegint un pessic de sal també es potencia el dolç sense necessitat de tant sucre. Una abraçada guapíssima! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de la sal és molt interessant!. Sembla que el fet d'afegir fruita o el seu suc també és una bona idea. Apunto!. Moltissimes gràcies per l'aportació!

      Elimina
  13. Hola Mercè! Que esteu a dieta??? A veure, jo vaig fer magdalenes per una tieta meva que no podia menjr gaires greixos i vaig optat per substituir la llet de vaca per llet de soja, vaig posar sucre moreno, farina integral.. I poca cosa mes! Per l tipica coca de iogurt. Alguna vegada he utilitzat iogurts desnatats i no li poso res de mantega. Res tu, a mi m'agrada la xocolata!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa. No estem a dieta però de tant en tant m'agrada fer alguna de les coques de casa en versió una mica més light...Gràcies per l'aportació!, jo també empro iogurts desnatats (a vegades), i quan vull fer la coca així poso la llet desnatada (la de soja no li agrada a 2 de les nenes... tot i que ho probaré perquè el gust tampoc no es deu notar tant!).Una abraçada i gràcies altre cop!

      Elimina
  14. Coca de règim no en sé cap, però si vull fer postres dolces de règim, utilitzo edulcorant, gelatina, cafè, llets desnatada, iogurt desnatat... és impressionant les combinacions que et permeten fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!, l'edulcorant no m'agrada gaire però la gelatina?, també l'utilitzes per a endolcir?. T'agraeixo de debò que hagis deixat la teva opinió!

      Elimina
  15. Avui, que hauria de nevar gairebé a tot arreu...(excepte al barri de Sants!...esperem que arribi i poder veure enfarinat el carrer i tirar 4 boles amb les nenes!...), és dia de forn, de coca, de cafè amb llet,oi?. Doncs avui ja he fet la proba: coca de xocolata amb fructosa: 1/3 del sucre, llet descremada i oli de gira-sol. Aquesta tarda ens la menjarem i us ho explico!. Moltes gràcies per la vostra aportació i s'accepten més opinions evidentment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!! A casa la fructosa la vam abandonar fa anys perquè penso que és massa dolça. Com molts han dit, es tracta de substituir-ho tot per desnatat, margarina o oli, i en lloc de sucre, jo hi poso edulcorant natreen (que el venen en pols). Ja m'agrada que penseu de tant en tant en qui no podem abusar de totes aquestes delícies!!! Un petó ben fort per a tots!!
      QUIMA

      Elimina
    2. Quima, gràcies per la teva col.laboració. La fructosa és molt dolça, si, però si la reduïm 1/3 queda prou bé! Ho he probat en una coca que vaig fer fa 2 dies i va quedar prou be: 1/3 de la quantitat de sucre que posa la recepta. Tens raó, iogurt desnatat, llet desnatada... i apa!, a tancar una mica els ulls! je,je...

      Elimina
  16. Jo també m'apunto a la legió de fanàtics de fer coca amb totes les de la llei. Val més un dia fer-ne de triomfal que 10 de mig mal fetes!

    ResponElimina