EL REPTE: molts blocaires celebren els aniversaris dels blocs originalment, amb concursos, rifes... Jo, amb l'ajut de les meves filles hem tingut una idea on TOTS podreu dir la vostra: sabeu que els meus pastissos preferits son les mousses,oi? (fins d'aloe vera! n'he fet...). Us proposem que en el vostre comentari em deixeu una idea de mousse original, creatiu... al qual "intentaré" donar forma i que,( idea de la petita), tindria el vostre nom. Deixeu-me la vostra idea de mousse i divendres faré un sorteig davant notari: Albert, i els 3 testimonis de casa... El nº del comentari que surti serà el pastís-mousse-repte a fer! (si no se us acudeix cap digueu-me quin és el vostre preferit i ja me les empescaré per adaptar-lo al que vosaltres em sudgeriu... Entreu i jugueu!, blocaires i no blocaires!
TIRAMISÚ:Per tal de celebrar com cal els 2 anys del bloc, m'he decidit a fer un postre que feia molt de temps em reclamava l'Albert. Un clàssic que tenia pendent. Mirant aquí i allà s'aprenen curiositats com la versió que el Tiramisú s'oferia a Italia com a entreteniment als homes que esperaven torn als burdells. Però per una altra banda es diu que era un postre aristocràtic!...Conclusió: .............vosaltres mateixos....... Sigui com sigui, un postre deliciós!. Vaig seguir la recepta de la Mercè- de Cuina per llaminers (un dels blocs-referència) tot i que la quantitat d'Amaretto és menor ja que a nosaltres el licor ens agrada justet.
INGREDIENTS:
1 tassa de cafè
40 ml d'Amaretto
9 melindros (sense capa de sucre per sobre)
500 gr de Mascarpone
2 ous
100 gr de sucre glaç
cacau pols
SOM-HI:
Barregem el cafè que haurem refredat, amb l'Amaretto.
Separem els rovells de les clares i els barregem amb la meitat del sucre i el mascarpone fins aconseguir una textura fina.
Batem les clares amb la resta de sucre i s'incorporen a la mescla, amb cura.
Suquem els melindros en la barreja de cafè i Amaretto ràpidament,( no s'han de trencar) i fem una primera capa al fons del motlle.
Seguidament aboquem una capa de la crema de mascarpone al damunt.
Fem una altra capa de melindros sucats al damunt i finalment una altra de crema.
Deixem a la nevera un mínim de 6h, però millor d'un dia per l'altre.
Al moment de servir empolvorem amb el cacau per sobre.
*Amb aquestes quantitats he fet un pastís tipus cake de 23 x 9 cm i m'ha quedat crema per a tres tassetes que he donat a les nenes amb un polsim de canyella.
Mercé muchas felicidades me llevas 2 meses de ventaja ja,ja.Te deseo muchos años mas de buena cocina.Te ha salido un Tiramissu perfecto,sabes es mi postre preferido y el de mi familia,no nos cansamos de comerlo.
ResponEliminaMi propuesta seria mousse de limoncello
un peto
Gracies Miquel!, gracies pel comentari i per la proposta!, molt original!
EliminaUn postre digne d'un aniversari tan sonat com el repte que proposes! Jo sóc del club de fans de la mousse de iogurt, mira que és senzill, però és el que ens agrada més a casa!
ResponEliminaGràcies guaapa!, no per senzill té menys mèrit!, merci per passar!
EliminaMoltes felicitats Mercè. A veure, una vegada vaig provar una mousse de mandarina, no recordo a on. Pero si recordo que em va encantar.... Apa que si em toca, ja t'espabilaras a buscar la manera de fer-ho...jeje
ResponEliminaPetonets per tu i per el jurat.
Ja,ja, Gemma, gràcies per la teva proposta!, a veure divendres si me'n surto...ji,ji...
EliminaTot arriba i ja estas començant el tercer!
ResponEliminaGràcies Silvia!, a pel tercer! i...."amb il.lusió"...
EliminaOooooooooooooh Mercè!!! PER MOLTS ANYS!! Jo crec que et segueixo des de ben al començament, perquè em sembla que des de sempre que estic enganxada al teu bloc, a les teves paraules i al teu saber fer! Quan em recuperi de la panxa vinc a buscar un trosset de pastís, ok? Que el tiramisú em xifla!
ResponEliminaI la meva proposta... una combinació a la que estem viciats (la fem en forma de coc): pera i vainilla!! Brutal!
Petonets família!!
Sandra
Gràcies per les vostres paraules amics!, sempre trobeu la manera d'animar i encertar!. Espero et recuperis preciosa!. Una combinació si més no curiosa!..a veure què passa divendres!, un petonet macos!
EliminaMoltes felicitats Mercé, espero poder compartir amb tu molts anys més.
ResponEliminaQuè et sembla una mousse de menta?
Ah, el tiramisú t'ha quedat de cine.
Petons.
Una proposta molt interessant!. Jo també espero compartir amb tú molta cuina i molt bones estones!, gràcies per la teva col.laboració!
EliminaMoltes felicitats Mercè!!! Quina bona pinta aquest tiramisú, jo en vull un trosset :'( jejeje
ResponEliminaA veure ara em fas pensar... mira l'altra dia vaig fer un pastís de xocolata i crema de cacauet, ja sé que és molt america però estava bonísssim!! O sigui que aquesta és la meva proposta.
Una abraçada.
ondia!, això no és un repte!, és un "reptasso"!!!, uff... curiós!. Moltes gràcies per participar de l'aniversari del bloc i pel teu cmentari!
EliminaPer molts anys, Mercè!!! Dos anys, mare meva... a veure si aguanto tan com tu! La veritat és que tot això que dius és tan veritat...! Coneixes gent fantàstica que no t'esperes trobar... entre ells, tu, guapa!!! Et deixo la meva proposta: una mousse de pistatxo (festuc)... et fa el pes??? Muaaaa!!! I a celebrar-ho amb ganes amb aquest tiramissú deliciós que has fet!
ResponEliminaGràcies pel piropo Marina!, i moltes gràcies per l'originalitat de la teva proposta!, ja,ja... estan sortint unes mousses!...A reveure!
EliminaMercè moltes felicitats!! 2 Anys de blog....fiuuu!!!Et proposo la Mousse de "nube"...mousse de núbol...dolç com ell sol!!!!
ResponEliminaPtnts guapa
Gracies Marta!, i... gràcies pel repte....ups!,mousse de núbol!...un BON repte!.A reveure!
EliminaFelicitats!!!!!!
ResponEliminaEl tiramisú és de les meves postres preferides :)
Ara que estem en plena temporada de mandarines, et proposo una mousse de mandarina!
Realment, el Tiramisú ha estat un postre senzill i agradable de fer i tastar!, ja em tocava fer-lo!. Veig que la mandarina té adeptes!, ok, apuntada la proposta. Moltes gràcies per participar!
EliminaMoltes felicitats, Merce!!! ahir vaig menjar jo tiramisu, pero el vaig versionar....de xocolata
ResponEliminano se m'acut res per proposar-te, jo es per aixo soc molt dolenta...pero m'agrada la proposta de les dues Gemma: mousse de mandarina
Petons
Gràcies Sonia!, voltant pels blocs he vist tiramisú de moltes coses i colors!, el de xoco ha de ser un exitàs... Mandarina!, ja van tres!, merci per passar per aquí!
EliminaFelicitats Merçe!!! Bueno venint de mi tindrie que ser xocolata, pero aixo no es original. jajaja
ResponEliminaMira avui em posen a dieta ...crec q sera una mica estricte jajaja...fes-me una mousse de fruita i que sigui lleugera...jajajaj A mi m'agradaria... una mousse d'avellanes... o d'anous ummm
petonets maca
gracies Neus!, doncs mira, justament una mousse d'avellanes és la que tenia pensat fer aviat!...a veure divendres quina mousse surt...Moltes gràcies per participar d'aquest joc.
EliminaMoltes felicitats per aquests dos anyets plens de creativitat i bon gust!
ResponEliminaÉs ben veritat que el món dels blocs és com una escola gastrtonòmica intensiva!!!
I la meva proposta... mousse de gerds i vainilla. Un amic nostre que és pastisser ens en va dur per sopar el dia de cap d'any i estaven temendes!
Petonets!
Anna
Escola i doctorat!, pèr aquí he après coses que no tenen preu!. Ondia, una mousse fantàstica, però compteu que jo ni soc pastissera ni cuinera...que només soc aficionada,eh?...faré el que pugui i senzillet...ja,ja...moltes gràcies pel cmentari!
EliminaFelicitats pel cumple-blog!! :)
ResponEliminaDe l'origen del nom del tiramisú amb quedo amb l'opció de que era per entretenir als homes que esperaven torn als burdells, pel nom, pega més jejejejje
Pel repte se m'acudeix una mousse de mojito, vaig tastar fa poc el sorbet, i em va agradar molt, segur que en mousse ha d'estar boníssim!
Petons!
Ja,ja Rebeca!, molt bona, veus com coneixes a gent amb bon humor?, gràcies per passar i deixar una proposta tan temptadora!, mojito...ummmmmm. A reveure!
EliminaMoltes felicitats guapa! El teu blog ha estat la meva inspiració i empenta per començar! I m'encanta que hagis fet el tiramisú, les meves postres preferides! Jo també li faig aquest guarniment amb el cacau i la cullera, queda molt bonic...I de mousse, a mi tot m''agrada, però et proposaria una combinació de xocolata negra (com no!) i mandarina -de temporada!-. Crec que pot estar boníssim!!! Molts petons.
ResponEliminaMoltes gràcies Montse!, amb la bona experiencia que he tingut amb el bloc, no puc més que animar a qui s'ho pensa, i en el teu cas n'estic especialment satisfeta perquè en tenim molt a aprendre!. Una mousse ben esplèndida!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaMoltes Felicitats per aquests dos anys de blog, un blog fantàstic, ple de receptes moolt bones!!
ResponEliminaLa tiramisú t'ha quedat estupenda, m'apunto aquesta recepta!! I la presentació un 10. :D
Pel que fa a les mousses, fent referencia al nostre nom del blog, perque no intentar fer una mousse de macedonia?? Penso que pot quedar lleugera i amb un toc divertit. :D
Molt oportuna la proposta!, pel nom del vostre bloc i per la primavera que s'apropa i que ja en tenim ganes,oi?. Moltes gràcies per apropar-te a casa i deixar el comentari!
Eliminaapa Mercè! per molts i molts anys poguem seguir gaudint de les teves receptes, i sobretot de les teves mouses acompanyada de les teves nenes!
ResponEliminaA mi, un dels que més m'ha agradat ha estat totes les versions que has fet amb torró de xixona, però si surto escollida no et demanaré que rememoris el Nadal, i menys aquests dies que ja comença a lluïr el Sol i ve de gust la primavera. La meva proposta és que ens preparis una mouse de diferents colors, tipus pastís de marbre.
Una abraçada!!
Gemma, moltíssimes gràcies pel teu comentari!, i la proposta em sembla fantàstica!, molt original!A veure divendres...Merci per passar-te per casa, crack dels pastissos!!!
EliminaT'ha quedat preciós aquest pastís de tiramisú, jo no aconsegueixo que prengui una forma tan ferma! Mercè moltes felicitats per aquests dos anys, des que et vaig trobar per internet que mai he fallat a la teva cuina virtual, no me la perdria mai del món, ets una meravella ;)
ResponEliminaCom a mousse original jo et proposo una mousse de llima, què et sembla? el color seria xulíssim i super refrescant!
Petons guapíssima :)
Doncs mira, a mi em passa quelcom semblant, des que et vaig conèixer que tinc certa tendència a no deixar-me cap recepta teva. Tens alguna cosa d'especial que m'atrau! Moltes gràcies per entrar per aquí i per la teva proposta!, ben xula!
EliminaMercè, MOLTES FELICITATS per aquests dos anys... jo fa una mica més d'un any que et segueixo... i és un dels blogs que no deixo de consultar mai, m'encanta!!!
ResponEliminaUN mousse?!?!? Se m'acaba d'ocórrer...Mousse de maduixa!! Què et sembla?
Una abraçada!
Gracies per passar-vos per aquí, el comentari s'agraeix de tot cor!... La mouse de maduixa és molt bona!, si sortís la vostra proposta l'adaptaré a Cal Soparet amb molt de gust!Una abraçada.
EliminaMoltes felicitats!!!!!!!!!!! Dos anys ja, com passa el temps!!!!!!!
ResponEliminaMira, a mi m'agrada molt la mousse de maracuià (fruita de la passió) així que aquí t'ho deixo ;-)
El tiramisú és una de les meves postres preferides i a tu t'ha quedat genial, m'encanta.
Petonets
Gràcies Carme!, ondia, saps que he probat molt poques vegades el maracuià?... a veure si toca i m'hi poso!, si més no, hauré de tastar la fruita,no?. Merci per passar per aquí!
EliminaEp arribo a temps no? (suposo, ens em vist no fa gaire estona, jajajajaja). Et proposo la mousse de mango que si no he mirat malament no l'ha dit ningu. Felicitats per els dos anys. Fins dimecres guapa.
ResponEliminaDoncs mira, aquesta també la volia fer!, així que a veure divendres!. Gracies per l'aportació Loles!
EliminaFelicitats pels dos anyets!!
ResponEliminaI jo et proposo una mousse de farigola. T'explico com es fa:
Fem una infusió ben forta de farigola (300cc)
Fem una crema amb 5 rovells d'ou, 150g de sucre i l'infusió de farigola.
En aquesta crema hi dissolem bé 3 fulls de gelatina neutra prèviament estovats.
A part muntem 3 clares a punt de neu ben fort.
A banda muntem 300cc de nata amb 100g de sucre.
Barregem les tres coses mirant que ens quedi ben homogeni.
Es posa en copes que posarem tres-quatre hores a la nevera.
Es serveix guarnint la mousse amb unes floretes de farigola fresca pel damunt.
PTNTS
Dolça
Gracies dolça!, però quina mousse més original!em sembla fantastica. Si sortís aquesta mousse el divendres, intentaria donar-li un toc personal per no fer-la exactament igual!T'agraeixo molt la teva participació!
EliminaMoltes feliçitats!!!!!!!
ResponEliminaNo et puc dir res perque mai he probat el tiramisú...........
gràcies lidia!, si no has provat el Tiramisú t'ho aconsello! Una abraçada.
EliminaMoltes felicitats Mercè. Jo et proposo una mousse de maracujà. Et deixo la teva imaginació per a la recepta.
ResponEliminaNani
moltes gràcies!, ets la segona que proposa maracuià!, està clar que hauré de probar la fruita!, a veure divendres!A reveure.
EliminaEnhorabona Mercè!Només dir-te que cada dia et fas present una estoneta en la nostra vida familiar! No puc evitar entrar al teu bloc per agafar idees, veure les fotos i simplement esperar a veure si hi tens una publicació nova per veure'n les fotografies!I quan llegeixo els teus escrits et sento la veu! El Martí et té molt present, és una aficionat a fer croissants, i no para de parlar de tu! Es un honor tenir-te al barri de Sants, i mira, si per algun motiu sortis el meu mousse proposo que en comptes del meu nom li posis el nom del nostre estimat barri de SANTS; clar que llavors hem de trobar un gust que el caracteritzi: català, tradicional, multicultural, popular, com el nostre barri. Que et sembla una combinació de mousse de crema catalana (tradicional i popular)amb una base de pa de pessic de xocolata amarga (la xocolata prové d'amèrica, no oblidem que al nostre barri hi tenim molts veins hispanoamericans) una cobertura de fruites del bosc (vermell color de la passió, com la que tenim pel nostre barri...?)i tot rematat amb una estelada de xocolata negra sobre xocolata blanca per acabar de definir-lo com a barri catalanista. com fer-lo ja es cosa teva que ets molt més professional que jo. Ja veus que estic inspirada i em diràs que el faci jo, però no tinc temps! ara que amb la descripció que llegeixo... si li volguessis dit Núria també em definiria bastant bé, jeje un petonas!
ResponEliminaNuria, això és més que inspiració!, gairebé has fet poesia!, i a mi m'has emocionat!, ho dic de debò. Ets un encant!, i la teva proposta em sembla fabulosa, només caldria rematar el pastís amb una fotografía de la Nuria Feliu!, ja,ja...oi?. Saps què?, si no sortís aquesta mousse, un dia hauriem de quedar i fer-lo juntes!Un petonet pel Martí i un altre per a tú!(bé i pels altres 2 homes...)
Eliminaok, apuntat!!! aixi m'ensenyes més trucs! observant és com més se'n apren! Clar que no cal convidar a la Núria Feliu, ella que es dediqui a cantar i tu a cuinar!
EliminaHola guapa! No m'hagués agradat gens haver passat per alt aquesta data tant important per a tu i també per a tots els que ens fem companyia dia a dia aquí.
ResponEliminaM'encanten les teves elaboracions i m'encanta seguir-te però no podré ajudar-te gens en el tema del mousse. No n'he fet mai tot i que me'ls miro sempre.
Felicitats i una abraçada!
Gràcies per passar per aquí i deixar el teu comentari animós!, no et preocupis, ja veus que no em faltarà feina... Una abraçada.
EliminaMoltes felicitats!!
ResponEliminaQue durant aquests primers 24 mesets hagis tingut més de 100.000 visites, no és una casualitat, es producte de la feina ben feta.
Per molts anys tant per a tu com pels teus col·laborador/es habituals!!
Petonets
Merci maco!, s'agraeix la confiança!. Els meus col.laboradors i crítics gastronòmics tinc la sort que també son els meus primers fans...ja,ja. Eps, i la vostra proposta?!!!
EliminaPuc tornar a participar?? m'ha vingut al cap la teva filla Bet, i la seva disfressa de Betty Boop (mai més ben trobat pel nom!) que tal fer una mousse "Betty Boop" de gerds amb cobertura de glaça de xocolata negra, la decoració superior ja es cosa de cadascu! podries animar-la a que el faci ella! vinga petons!
ResponEliminaPastís mousse Betty Boop...realment estàs inspirada!, ok, apuntat!Si no surt divendres quedarà a pendents!
Eliminaper molts anys, mercè! ha estat un plaer seguir-te durant aquests dos anys, i espero seguir-ho fent durant molts més!
ResponEliminaEt dic el mateix Manel!, al teu bloc sempre saps que hi trobaràs plats excel.lents i molt ben treballats!, A reveure!gràcies!
EliminaFelicitats, guapíssima!!!! pel teu bloc, per les teves filles i pel teu art a la cuina!!!! La mousse què més em va agradar de les que he fet ha estat aquesta:
ResponEliminahttp://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2010/05/parfait-de-mango.html
Petonets
Gràcies Marylou!, és un plaer passar pel teu bloc cada cop que penges un plat!, ara passo a veure el teu postre!Una abraçada i moltes gràcies!
EliminaMmmmm m'encantaaaa el tiramisú!!! em torna boja!! sobretot quan hi ha moooolt mooolt mascarpone!! jeje petons
ResponEliminaGràcies Roser!, el mascarpone és addictiu eh?, a mi, el formatge cremós no em treu el son, però reconec que el mascarpone és especial. Moltes gràcies per passar per aquí!
EliminaCom passa el temps.... però quina alegria. Felicitats guapa.
ResponEliminaI la meva proposta seria mousse d'arrós amb llet, el vaig probar a un restaurant i estava bestial amb tot el sabor peró super lleuger a la boca.
Muas!
Gràcies Gemma, saps que per a mi tens alguna cosa d'especial!. Mousse d'arròs amb llet!, original de debò!, a veure... Un petó!
ResponEliminaFelicidades Mercé!!!Me chifla el tiramisú,no has podido elegir mejor,asi que mi propuesta es, una mousse de chocolate con un toquecito de cafe ummmm....mi preferido.
ResponEliminaBesets.
Moltes Gràcies Mesilda!, realment la teva proposta és molt temptadora!...Una abraçada!
EliminaHola Mercè, primer de tot Felicitats! EStic més perduda després de la grip tant virulenta que he tingut.Ahir em vaig incorporar a la feina...tinc tantes ganes de menjar dolç que et proposo una mousse de poma acompanyada de crocanti...Estic farta de les sopetes!!!!
ResponEliminaEi bonica, espero et vagis recuperant!. Gràcies per passar-te per aquí i deixar la teva proposta!...dolça,dolça...
EliminaMercè primer de tot Moltes Felicitats pels 2 anys, i desitjo que en siguin molts més.
ResponEliminaAquests dies vaig molt atabalada amb la preciositat de nena que ens a arribat a casa, i no he estat per res més.
Ve, anem per la mus, el tiramisú a mi m’encanta, fa un temps vaig menjar una mus de llimona i fruitetes del bosc deliciós, del que m’agradaria poder tindre la recepta, però no recordem on el vaig menjar, doncs aquesta es la meva proposta.
Molts Petons
je,je, ja he vist aquesta tarda a Caprabo la cara de cofoi del Miquel!, moltes felicitats i gràcies per trobar un momentet i entrar al bloc!Gràcies per aquesta proposta!
EliminaAmb el que m'agrada el tiramisú!!! has triat una recepta molt bona :) i estic pensat que fa molt temps que no en faig... Saps què? l'altre dia vaig comprar iogurts grecs per fer-ne mousse i vaig pensar en tu, perquè em sembla que aquest és el blog amb més mousse de tota la blogosfera! Pensava fer-lo acompanyat d'un coulis de fruites vermelles o fins i tot de mango i també hi volia posar alguna cosa cruixent per acompanyar... :) un petonàs i moltíssimes felicitats per aquests 2 anys, espero puguem destapar cassoles durant molt més temps :)
ResponEliminaGràcies Bet, ets molt amable!, i suposo que m'estas proposant una mousse que tú ja tens al cap a punt de fer!...això serà tot un repte!, ja,ja... Una abraçada i moltes gràcies per passar per aquí!!!
EliminaMi querida Merced,
ResponEliminagracias a ti por estos dos magníficos años de cariños y cositas buenas que nos has brindado.
De corazón espero que sean muchos más y que tus seguidores podamos verlo. FELICIDADES!!!
Creo que la mejor forma de celebrarlo es con esta original idea que habéis tenido entre tu familia y tu, nada mejor que participar todos. Así es mucho más divertido.
Mi propuesta es la siguiente:
Un delicioso "Mousse de Miel" yo te dejo los ingredientes, ya que esta mousse no es nada común. Si toca, tu la elaboras y le pones tu toque personal, OK??
Y si no toca hazla algún día, ya que si tu postre favorito es la mousse, esta no te la puedes perder.
Y si deseas la elaboración, dímelo y la tendrás en un pispás.
Ingredientes: 5 cucharadas de preparado para natillas - 600 ml de leche - 175 gr de miel - 3 cucharaditas de gelatina - 450 ml de nata - 3 claras de huevo. Hilos de caramelo y fresas laminadas para decorar.
Un juego muy divertido!!
Un beso.
GRACIAS ISABEL!, els teus comentaris sempre són molt i molt animosos!, t'agraeixo la teva proposta, que em sembla molt original i que t'asseguro probaré si no toca. Una abraçada!
EliminaMoltíssimes felicitats!!!!!! Imagina't jo tinc un blog des del desembre, tinc 3000 visites al blog i no m'ho acabo de creure........
ResponEliminaEt segueixo des del meu blog!!!!!!
Per molts anys!!!
Olga
Moltes gràcies Olga!, et passaré a veure pel teu bloc!, benvinguda a aquest món ple de bones estones!A reveure!
EliminaOstres mercè , que aquesta entrada hem va passar per alt. Mare meva amb el temps que fa que vull fer tiramisú i atu t'ha quedat perfecte i a més hem sap greu haver-me salta l'aniversari però ....com diuen que tots el sants tenen octava ........... moltes felicitats pels teus dos anys del blog i espero que puguis cumplir-ne molts més i poder gaudir de les teves receptes.
ResponEliminapetons
Tranquila Quima!, moltes gràcies per estar avui i cada dia amb mi!
EliminaHola Merçe, moltes feliçitats i que vinguint molts més anys!!!
ResponEliminaNo se si faig tard? t'ho dic, una mousse de dolç de llet, je, je, ara que estic a règim m'agafat una deria per el dolç...Molts petonets
Mercè, he fet tard. Últimament estic molt enfeinada i a sabre ens anem passant la grip uns als atres i no tinc temps per dedicar a fer una passejada per aquest món que tant m'agrada. Em sap greu no haver pogut entrar en aquest joc tan original que heu organitzat entre tota la família. Moltes felicitats i cap als 3!!
ResponEliminaNo patiu per arribar tard... jo sempre arribo un mes tard als blocs XDDD
ResponEliminaMoltes felicitats, nosaltres ens acostem al tercer aniversari, i amb l'atabalament que portem últimament, crec que trobar temps per publicar una recepta serà tot un èxit!