No fa gaire, en Josep i la Gloria van regalar a l'Ona, la meva filla d'onze anys, el llibre de l'Ada Parellada: Primer cal batre els ous. Es tracta d'un llibre adreçat als joves principiants. L' Ona ja fa temps que diu que vol ser cuinera, així que aquest va ser un regal encertadíssim. Conté unes il.lustracions molt temptadores i u nes explicacions, trucs, idees... molt ben explicades i amb un toc d'humor que el fa molt entenedor i que sap captar molt bé els nens i no tan nens.
Després de fer una ullada al llibre van ser moltes les receptes que vam marcar amb un punt de llibre. Finalment ens vam decidir per aquesta crema que té tan bona pinta i que us asseguro és finíssima!. Us escric la recepta tal i com ella la proposa. A veure si us animeu a fer-la!
INGREDIENTS :
1/2 Coliflor
700 ml de brou de verdures
1 bon raig de nata líquida
1 tros de sobrassada d'uns 100 gr
1 bon raig d'oli
1 cullereta de cafè de sal.
SOM-HI:
En una cassola on càpiguen tots els ingredients, hi posem un bon raig d'oli i la coliflor a trossets.
A foc mig coem la coliflor tot remenant-la, fins que s'enrosseix lleugerament, durant uns 3 minuts. Serà el moment d'abocar-hi el brou de verdures i la sal.
Abaixem el foc al mínim i fem coure durant un quart.
A la mateixa cassola, ho batem amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fina.
Hi afegim la nata líquida i ja tindrem la crema llesta.
Al microones fonem la sobrassada just un minutet. Veureu que la carn es separa de l'oli.
Servim la crema de coliflor calenta amb un fil d'oli de sobrassada i una mica de la seva carn per sobre. (el color ataronjat sobre el fons blanc queda molt bonic).
*L'Ada Parellada, a més a més de suggerir com fer el brou de verdures a casa, proposa que per acabar el plat s'hi poden posar xips de plàtan o avellanes trinxades!....ummm, que bò,oi?
Jo no sóc gaire de cremes i sopes, però aquesta em sembla estupenda per introduir la verdura a la dieta. El toc de sobrassada ha de quedar estupenda, em venen ganes de provar-la!
ResponEliminauna buena crema sin lugar a dudas y tomo las recomendaciónes que nos da L'Ada
ResponEliminapetons
Aquest llibre em va agradar així que el vaig veure i vaig pensar ràpidament en l'Ona. Trobo que ha fet una bona elecció amb aquesta recepta, a més de bona, que segur que ho és, queda molt vistosa amb la decoració amb l'oli de sobrassada.
ResponEliminaFelicitats, Ona, i a seguir practicant!.
L' Ada ha encertat en la decoració final que fa que la sopa entri pels ulls!
ResponEliminaNo coneixia aquest llibre, el buscaré per les meves nebodes, que l'Aina el mes de març farà 13 anys i ja li pot anar molt bé. La combinació de la crema amb la sobrassada ha de quedar molt bona!
ResponEliminaMolt bona recepta. Amb sobrassada triomfa segur.
ResponEliminaVisca l'Ona, serà una cuinera de primera... com la seva mare!
ResponEliminaAquesta cremeta ha de quedar boníisima, genial el toc de sobrassada :)
Petons
Sandra
Caram Ona t'ha quedat genial!
ResponEliminaMolt bona aquesta crema.
ResponEliminaUna abraçada.!!!
Uau! Jo sí que m'animaré!! ... fa una pinta molt bona! Aquesta Ada és una crack, amb això de fer que els petitets cuinin... oi? Petons
ResponEliminaQuin punt mes bo deu donar la sobrassada a aquesta cremeta, m'agrada.
ResponEliminaPetonets
Ostres Gemma, no m'agrada gens la coliflor..! però la presentes molt bé!!! sempre hi ha d'haver alguna coseta que no agrada... petó
ResponEliminaJo tampoc coneixia el llibre de l'Ada i tot el que porti sobrassada m'encanta hehehe.
ResponEliminaMOOOOOOLTES GRÀCIES!!!!
ResponEliminaQuina Il·lusió que cuineu amb el llibre.
Estic molt orgullosa d'aquest llibre. Espero que us faci molt i molt servei.
i un dia espero conèixer a l'Ona, per intercanviar receptes i inquietuds.
molts petons a totes dues!
Ada Parellada
Ona: Hola jo també tinc ganes de coneixe't
EliminaUN PETÓ MOLT FORT!!! :P
Una crema com aquesta segur que triomfa a casa meva, s'haurà de provar!
ResponEliminaAquests llibres van molt bé per els fills quan comencen, ens ajuden a la cuina i volen ser cuiners.
ResponEliminaPetons
Este plato tiene muy buena pinta, te ha quedado delicioso, Enhorabuena por la receta.
ResponEliminaQuè bona aquesta crema Mercè! I la sobrassada li dóna el toc final de gust i color! Prenc nota del llibre per la Júlia, la petita "pinxe" de casa que també li agrada molt cuinar. Molts petons.
ResponElimina