mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 12 de setembre del 2012

PATATES FARCIDES



Una d'aquelles receptes que saps que tindran èxit perquè tot és bàsic: patates, carn, tomàquet...Només que fet així, té més gràcia!. Com en tantes receptes de coses farcides, el que encara és més divertit és fer el farcit que et vingui al cap: peix, carn, verdures, tonyina, bolets...acabar-ho amb beixamel, allioli, gratinat... Avui us presento aquesta versió feta amb el que tenia per casa.
INGREDIENTS:
patates
ceba tendra
tomàquet
all
pebrot verd
carn picada/hamburgueses/salsitxes/butifarra...el que tingueu a l'abast o més us agradi.
formatge emmental ratllat.
SOM-HI:
Rentem una mica les patates i les partim pel mig amb pell i tot. Les bullim fins que estiguin toves pel mig.
Retirem i deixem refredar.
Fem un sofregit amb el pebrot i la ceba, afegint l'all i finalment el tomàquet. Salem i si volem afegim una mica de curry.
Deixem escòrrer una mica el farcit perquè alliberi l'excés d'aigua.
Treiem una mica de la polpa de les patates i l'afegim al farcit.
Anem omplint les patates amb el farcit i el tapem amb formatge ratllat.
Gratinem una estona al forn fins que el formatge es desfaci. LLESTOS!

12 comentaris:

  1. És verita, és d'aquells plats d'èxit assegurat!
    A més, ideals pels dijous, que necessites fer net de nevera ;)

    ResponElimina
  2. Ai, Mercè! Quina il·lu... que fa dies que penso que tinc ganes de patates farcides... que em voltava pel cap com un desig... i mira! Ja les tens cuites, tu! Cap a dintre, doncs! Boníssimes, que t'han quedat. Petonets

    ResponElimina
  3. Retorna a la infància. M'encanta!! :)

    ResponElimina
  4. Quan tenia els nois a casa en feia bastant sovint, ara fa temps que no i al veure-les m’has fet vindre ganes de fer-ne molt aviat, estan molt bones amb tots els farcits.
    Petons

    ResponElimina
  5. Un bon recurs !! ......a més admet qualsevol farcit.
    petons

    ResponElimina
  6. He provat de farcir moltes hortalisses però les patates encara no han caigut a les meves mans. Llegint aquesta recepta només em venen ganes de presentar-me a casa vostra per dinar.... jeje
    Petons!

    ResponElimina
  7. Nyam, nyam!! A mi em pots convidar a dinar qualsevol dia a casa i em faries la més feliç del món amb aquestes patates!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. un clasico que admite lo que te guste y el resultado siempre es divino
    peto

    ResponElimina
  9. De patates farcides en vam menjar a Olot i ens van agradar molt!!
    Segur que aquests també estan boníssimes!!
    ptns!!

    ResponElimina
  10. La carn la fas abans del sofregit i l'afegeixes després? Gràcies!!!

    ResponElimina